ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

   
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, ΑΘΗΝΑ

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ENGLISH

 

Ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕγια τη σιωπηλή διαμαρτυρία της 13/5/2018 της Ισραηλητικής Κοινότητας Αθηνών

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ

Να καταδικάσουμε τη βάναυση ναζιστική επίθεση ενάντια στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας
Να καταγγείλουμε κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα που με τρόπο προωθούν την αντισημιτική προπαγάνδα ενώ ανέχονται την αντισημιτική βία

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ καταδικάζουν τη βάναυση βεβήλωση του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα και καταγγέλλουν το συνεχιζόμενο για χρόνια τώρα απαράδεκτο καθεστώς της νομιμότητας και της ατιμωρησίας της ναζιστικής προπαγάνδας και βίας που άνοιξε το δρόμο τόσο σε αυτή όσο και σε μία σειρά προηγούμενες παρόμοιες επιθέσεις κατά του εβραϊκού πληθυσμού της χώρας μας.
Τα δεκάδες βίαια αντισημιτικά επεισόδια που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια για τα οποία ελάχιστες συλλήψεις έχουν γίνει δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα.
Αποτελούν εκδηλώσεις ενός όλο και πιο ανοιχτού καθεστωτικού αντισημιτισμού που οδηγεί σταθερά την Ελλάδα την τελευταία περίοδο να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αντισημιτισμού στην Ευρώπη (στην πρώτη θέση με 67% το 2017).
Το κλίμα του αντισημιτισμού το καλλιεργούν κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα, κυρίως τα ψευτοαριστερά, που φροντίζουν με μία σειρά τοποθετήσεων τους και δηλώσεων των στελεχών τους να προωθούν τη λογική της συλλογικής ευθύνης όλων των Εβραίων παγκόσμια για κάθε πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ σαν κράτος, να εξισώνουν την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη με το ναζισμό, να χρησιμοποιούν τον αντισιωνισμό και την ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση για να απαιτούν τη διάλυση του ισραηλινού κράτους, και να διακινούν τις θεωρίες περί συνωμοσίας τραπεζιτών και εταιρειών που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, φέρνουν τα μνημόνια και την πείνα, και πίσω τους βρίσκεται ο αιώνιος Εβραίος. Ταυτόχρονα, αφήνουν ανενόχλητη την Εκκλησία να διακινεί όλο και πιο έντονα τον αντισημιτικό μίσος λέγοντας στο ποίμνιό της ότι οι Εβραίοι από τότε ως σήμερα είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του Χριστού και κάθε Πάσχα φροντίζει να καίγεται ο Ιούδας.
Πριν 8 χρόνια, σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς είχε επικροτήσει με τη σιωπή του τους δικαστές του Εφετείου που αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν και ουσιαστικά να εγκρίνουν το κήρυγμα του αρχιναζί Πλεύρη υπέρ του Ολοκαυτώματος και υπέρ του ¶ουσβιτς, με το ασύλληπτο σκεπτικό ότι μπορεί κάποιος να καλεί στην εξόντωση των Εβραίων εφόσον επικαλείται το γεγονός ότι αυτοί συνωμοτούν για να επιβάλουν την παγκόσμια κυριαρχία τους. Στη συνέχεια ο ¶ρειος Πάγος με μεγάλη πλειοψηφία επικύρωσε αυτήν την απόφαση.
Με τον ίδιο τρόπο κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα κρατάνε στη νομιμότητα τη ναζιστική συμμορία της "Χρυσής Αυγής", αφήνουν τη δίκη της να σέρνεται για να ετοιμάσουν την αθώωση των περισσότερων εγκληματιών που την αποτελούν, της δίνουν λόγο στις εθνικές γιορτές και τελετές, αποτίουν στρατιωτικές τιμές από αγήματα στα πιο αποκρουστικά στελέχη της, την αφήνουν να δέρνει μετανάστες και αντιφασίστες και βεβαίως ποτέ δεν καταγγέλλουν τη λυσσασμένη αντισημιτική προπαγάνδα που είναι το σήμα κατατεθέν κάθε ναζισμού. Η τελευταία επίθεση στο εβραϊκό νεκροταφείο κατά την οποία οι βάνδαλοι ναζί έσπασαν αρκετές πλάκες του νεκροταφείου απόδειξε ότι οι συλλήψεις κάποιων ναζιστών της Combat 18 που έγιναν πρόσφατα ήταν μία περιορισμένη και εντελώς ανεπαρκής για την αναχαίτιση της ναζιστικής βίας κίνηση.
Η κυβέρνηση σήμερα παραπλανά την Ευρώπη και τους Έλληνες Εβραίους επειδή καμώνεται το φίλο του Ισραήλ μέσα από την προσέγγιση με το Νετανιάχου, ενώ απλά συμπλέει με την προβοκατόρικη πολιτική του τελευταίου που κάνει πως υπερασπίζει το Ισραήλ από τους αντισημίτες αλλά μαζί με τον φασίστα Τραμπ δίνει ώθηση στους γενοκτόνους αντισημίτες της Χαμάς και σε όλους τους αντισημίτες της γης, είτε τους ανοιχτούς, είτε αυτούς, τους πολύ περισσότερους που έχουν κάνει τον αντισωνισμό τη νέα παγκόσμια αντισημιτική σημαία η οποία ενώνει δεξιούς και ψευτοαριστερούς φασίστες.
Η ενίσχυση του αντισημιτισμού στη χώρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα είναι σταθερά προσανατολισμένα σε μία και μόνη στρατηγική συμμαχία, τη συμμαχία με τη Ρωσία του Πούτιν. Ο Πούτιν παίζει διπλό παιχνίδι με το Ισραήλ και τους εβραϊκούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο. Από τη μια τους κάνει το φίλο για να εξασφαλίσει την ανοχή των λαών και των κυβερνήσεων των δημοκρατικών χωρών που ανησυχούν με τη ρώσικη επιθετικότητα στις διεθνείς σχέσεις, ενώ από την άλλη συμμαχεί με τη Χαμάς και όλους τους αντισημίτες της γης ενώ ειδικά τη Ρωσία την έχει κάνει παγκόσμιο κέντρο του αντισημιτισμού. Αυτός είναι ο λόγος που ο ρωσόδουλος Τσίπρας, που είναι εξίσου διπρόσωπος με το αφεντικό του τον Πούτιν, παριστάνει τον μεγάλο δυτικόφιλο και τον μεγάλο φίλο του Ισραήλ ενώ είναι ακόμα πιο πολύ καλός φίλος των αντισημιτών του Ιράν και της ελληνικής αντισημιτικής εκκλησίας και παίρνει διαρκώς μέτρα φασιστικού ελέγχου του κράτους και των ΜΜΕ με ιδιαίτερη προτίμηση στον εγκάθετο του Πούτιν Σαββίδη. Γι αυτό το μόνο που κάνει ο Τσίπρας και το κόμμα του είναι να μιλάνε που και που προσχηματικά ενάντια στη ναζιστική βία, να κρύβουν τη δίκη της ΧΑ από τα 4 κρατικά κανάλια που εντελώς ελέγχουν, και να πηγαίνουν σε τελετές για το Ολοκαύτωμα για να ψιθυρίζουν μακριά από τις τηλεοράσεις, δηλαδή μακριά από το λαό, πόσο αγαπάνε τους Εβραίους την ώρα που τους σκάβουν τον τάφο.
Οι έλληνες δημοκράτες που έχουν διεξάγει μεγάλους αντιφασιστικούς αγώνες πρέπει να το κατανοήσουν και η ανθρωπότητα πρέπει να το μάθει ότι η Ελλάδα έχει γίνει άντρο του αντισημιτισμού κορυφής και όσο περνάει ο καιρός θα γίνει δίπλα στη Ρωσία και το Ιράν άντρο και του αντισημιτισμού της βάσης. Και αντισημιτισμός μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο δεν είναι παρά το σήμα κατατεθέν κάθε ναζισμού κάθε κανιβαλικού ρατσισμού και κάθε υποδούλωσης. Μην ξεχνάτε: μετά τους Εβραίους είμαστε όλοι εμείς οι άλλοι, όλοι εμείς που δεν θα υποταχτούμε ποτέ στο νόμο της ζούγκλας και στα ήθη του κανιβαλισμού.
Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη χρειάζεται η συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου κατά των προπαγανδιστών του αντισημιτισμού και των προστατών τους με πρώτο και κύριο αίτημα να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστές δηλαδή οι πιο γενοκτονικοί ρατσιστές που υπάρχουν.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ στηρίζουν την αυριανή σιωπηλή διαμαρτυρία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και καλούν όλους τους δημοκράτες να σταθούν στο πλευρό της ενάντια στη ναζιστική βία.


Αθήνα, 12-05-2018