ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

   
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, ΑΘΗΝΑ

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ENGLISH

 

2η Ανακοίνωση της Α.Π για την ΟΡΜΑ

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΟΡΜΑ της 14/12/2017 για τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Σαλαμίνας για την επίθεση της «Χρ. Αυγής» στην εκδήλωση της

Σε μία ανακοίνωση της ΟΡΜΑ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της στις 14/12/2017 καταγγέλλεται η τοποθέτηση της δημάρχου Σαλαμίνας στις προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., της Λαϊκής Συσπείρωσης και της αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση και καταδίκη της επίθεσης της «Χρ. Αυγής» ενάντια στην εκδήλωση της ΟΡΜΑ της 11/12. Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δήμαρχος «εξέφρασε το χίλιο-ειπωμένο αφήγημα ταύτισης των δύο άκρων» και ότι έτσι «έβαλε στο ίδιο τσουβάλι την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, τη Δημοτική Κίνηση της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., το σωματείο της Π.Ε.Ν.Ε.Ν., την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, τον Τάλεμπ Ουαλίντ και το πλήθος των πολιτών του νησιού που συμμετείχε με την υπόδικη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν».
Σε προηγούμενη ανακοίνωση της για την ίδια την εκδήλωση η ΟΡΜΑ ανέφερε ότι συμμετείχε σε αυτή οργανωμένα η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και ότι σε τοποθέτηση εκπροσώπων της βρέθηκε κοινός παρονομαστής για τη συνέχεια των αντιφασιστικών αγώνων, μία αναφορά που σήμαινε ότι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία συμφώνησε με τις μεθόδους, τις πρακτικές και τα αιτήματα της αντιφασιστικής πάλης, όπως τα έχει τοποθετήσει η ΟΡΜΑ.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία σε δική της ανακοίνωση στις 12/12 ξεκαθάρισε ότι στην εκδήλωση της ΟΡΜΑ έγινε μία τοποθέτηση νεολαίου φίλου της -και όχι εκπροσώπου της όπως γράφτηκε- στην οποία δεν υπήρξε κανένας κοινός παρονομαστής με την ΟΡΜΑ στα πιο πάνω ζητήματα, αντίθετα τοποθετήθηκε συγκεκριμένα η διαφωνία του με την ΟΡΜΑ, στο πνεύμα της Α.Π. Το μόνο κοινό που υπήρξε είναι η προφανής συμφωνία στο ότι πρέπει να συντριβεί η ναζιστική συμμορία.
Παρόλα αυτά η ΟΡΜΑ επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωσή της και μάλιστα στο νέο της κείμενο βάζει σε ένα κοινό πολιτικό μέτωπο την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, όχι μόνο με την ίδια την ΟΡΜΑ, αλλά και με προτάσεις πολιτικών δυνάμεων που τοποθετήθηκαν σε ένα δημοτικό συμβούλιο για το οποίο ποτέ δεν ενημερώθηκε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, ούτε καλέστηκε να συνυπογράψει καμία πρόταση και οπωσδήποτε δεν καλέστηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ούτε έχει οποιαδήποτε άμεση γνώση για τη συζήτηση και για τις τοποθετήσεις που έγιναν εκεί.
Υποχρεωνόμαστε λοιπόν τώρα να επανέλθουμε και να ξεκαθαρίσουμε τα εξής, σε όσους κάνουν ότι δεν τα καταλαβαίνουν:

  1. Η Α.Π δεν βρίσκεται σε καμιά απολύτως πολιτική συμμαχία ή συνεργασία με την ΟΡΜΑ. Εκρόσωποι και φίλοι της Α.Π έχουν συμμετάσχει σε δύο ανοιχτές συζητήσεις τις οποίες έχει διοργανώσει η ΟΡΜΑ. Σε αυτές τις συζητήσεις δεν πήγε η Α.Π για να κάνει συνεργασίες με την ΟΡΜΑ στην οποία έχει κάνει άμεση ή έμμεση πλην σαφή κριτική σε αρθρογραφία της αλλά για να ακούσει τις συγκεκριμένες προτάσεις της που είχαν τοποθετηθεί προηγούμενα με ανακοινώσεις της και ήταν σε μια πολύ πλατειά και δημοκρατική πολιτική βάση, και στη συνέχεια να τοποθετήσει τις δικές της θέσεις και απόψεις στα πλαίσια της ζύμωσής τους μέσα σε ευρύτερους κύκλους αντιφασιστών. Αποδείχτηκε και στις δυο αυτές συζητήσεις ότι οι θέσεις και το πνεύμα της Α.Π ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση με εκείνα τις ΟΡΜΑ. Αν όποιος άνθρωπος συμμετέχει σε τέτοιες συζητήσεις θεωρείται αυτόματα φίλος ή σύμμαχος της ΟΡΜΑ τότε της προτείνουμε να καλεί ανοιχτά και ξεκάθαρα μόνο τους φίλους της και τους συμμάχους της και όχι να μιλάει για ανοιχτές συζητήσεις σε όλους του αντιφασίστες.
  2. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα που θίγεται στην ανακοίνωση της ΟΡΜΑ της 14/12 για τις ίσες αποστάσεις απέναντι στα «δύο άκρα» : Την κύρια ευθύνη για τη χρήση αυτής της θεωρίας από όσους θέλουν να ξεπλύνουν τους ναζιστές από την πολιτική και ποινική ευθύνη τους για την ασταμάτητη κτηνώδη βία τους, όπως χθες για την απρόκλητη βία τους στη συγκέντρωση της ΟΡΜΑ, την έχουν όσοι στο όνομα της αντιναζιστικής πάλης έχουν χρησιμοποιήσει προβοκατόρικη βία με σπασίματα, κάψιμο, καταστροφές, τραμπουκισμούς ενάντια στο λαό, έξω από τις μάζες και σε σύγκρουση με τις διαθέσεις τους, καθώς και όσοι νομιμοποιούν κατά καιρούς αυτές τις προβοκάτσιες σαν αντιφασιστικό ή αντικαπιταλιστικό αγώνα. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των προτάσεων που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, της συζήτησης που έγινε εκεί και συγκεκριμένα της τοποθέτησης της δημάρχου Σαλαμίνας. Θεωρούμε ωστόσο ανυπέρβλητο δημοκρατικό καθήκον οποιουδήποτε φορέα να καταγγέλλει τη ναζιστική βία όπου εμφανίζεται με τις δικές του αποφάσεις και στα πλαίσια της λειτουργίας του, και δεν υπάρχει καμία πειστική εξήγηση για όποιον δεν το κάνει.
  1. Σε ότι αφορά την αντιφασιστική πάλη έχουμε κάνει την τοποθέτηση μας στην ανακοίνωση της 12/12 (http://www.antinazi.gr/topothetisiSalamina.html).

 

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έχει αυτόνομη παρουσία, θέσεις και δράση στο αντιφασιστικό κίνημα από το 1997 οπότε ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΟΑΚΚΕ, οι θέσεις της έχουν αποτυπωθεί στην πλατφόρμα της και στις ανακοινώσεις της, η δράση της είναι δημόσια και έχει τις αναφορές της στον τύπο και στα ΜΜΕ στην πορεία που έχει διανύσει μέχρι σήμερα. Από τότε που ιδρύθηκε η Α.Π. μέχρι σήμερα προτείνει σαν κεντρικό αίτημα της αντιναζιστικής πάλης το να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστές γιατί αυτό το αίτημα αποκαλύπτει τους πολιτικούς τους προστάτες στην κυβέρνηση, στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στην πολιτική ζωή που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να τους νομιμοποιούν και να τους δίνουν ασυλία. Αυτό το αίτημα μπορεί να συσπειρώσει το λαό και τους δημοκράτες σε ένα μαζικό αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια σε ένα ολόκληρο πολιτικό καθεστώς με κρατική ισχύ που έχει δώσει δύναμη σε μια ναζιστική συμμορία τόση ώστε να μπει στη Βουλή και να έχει κατοχυρωθεί σαν «κοινοβουλευτική» δύναμη, που όπλισε το χέρι των δολοφόνων του Π. Φύσσα, και που σήμερα επιχειρεί να τους ρίξει στα μαλακά. Απαραίτητος όρος για τη νίκη της αντιναζιστικής πάλης είναι να ξεσκεπαστεί και να καταγγελθεί αυτό το φιλοναζιστικό πολιτικό καθεστώς.

Δεν υπάρχει καμία πρόφαση και καμία δικαιολογία για αυτούς που διαφωνούν με τη λογική βασικών θέσεων της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας όπως με το «εκτός νόμου», να τις διαβάλουν και να τις εμφανίζουν όπως τους βολεύει για τους δικούς τους λόγους. Η Α.Π. καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές.
Αθήνα, 15/12/2017