ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

   
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, ΑΘΗΝΑ

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ENGLISH

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΟΡΜΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Τη Δευτέρα στις 11 του Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας η ΟΡΜΑ είχε καλέσει σε συζήτηση για το ζήτημα της «Χρυσής Αυγής». Σε αυτή τη συζήτηση έκανε τοποθέτηση ένας συναγωνιστής νεολαίος εργάτης από το Πέραμα ο οποίος δήλωσε ότι μιλάει σαν φίλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας.

Η τοποθέτηση που έκανε ο συναγωνιστής, πέρα από την προφανή συμφωνία στο ότι πρέπει να συντριβεί η ναζιστική συμμορία ήταν α) σε αντίθετη κατεύθυνση από την κατάσταση που περιέγραφε η ΟΡΜΑ η οποία έντονα υποτιμούσε την αυξημένη δραστηριότητα των ναζιστών στο Πέραμα, ειδικά στην Επισκευαστική Ζώνη, και β) σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τη λογική που πρότεινε το ΟΡΜΑ ότι βασική μορφή πάλης με τους ναζί είναι η αναμέτρηση μαζί τους κυρίως στο επίπεδο της βίας έξω από τις μάζες και όχι η κυρίως πολιτική μάχη ενάντια στη νόμιμη κρατική ισχύ της συμμορίας που πρέπει να δοθεί κατ εξοχήν στο ταξικό συνδικαλιστικό επίπεδο από την ίδια την εργατική τάξη και όχι έξω από αυτήν και σε αντίθεση με τις διαθέσεις της. Αυτή ήταν μια τοποθέτηση ακριβώς μέσα στον πυρήνα της αντίληψης της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για το αντιναζιστικό κίνημα στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα.

Σύμφωνα με την αντίληψη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας καμιά πολιτική ενάντια στους ναζιστές δεν μπορεί να είναι νικηφόρα αν δεν ενώνει την εργατική τάξη, το λαό και όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους εναντίον τους, που σημαίνει να είναι το ακριβώς αντίθετο στην πολιτική γραμμή και ιδεολογία της «Χρ. Αυγής» στο κάθε ζήτημα. Μια γραμμή όπως η γραμμή της ΟΡΜΑ που θεωρεί σαν κύριο εχθρό και σαν φασιστική τη γενικά δημοκρατική Ευρώπη την ώρα που όλοι οι ευρωπαίοι φασίστες είναι φίλοι της πουτινικής Ρωσίας, δεν μπορεί να νικήσει τους επίσης φανατικά αντιευρωπαίους χρυσαυγίτες που πρωτοστατούν στην κατάργηση κάθε αστοδημοκρατικής ελευθερίας γιατί θέλουν να επικρατήσει στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη ο ρώσικος φασισμός. Το ίδιο ισχύει για κάθε αντιφασιστικό κίνημα που φωνάζει σαν κεντρικά του συνθήματα αυτά της λούμπεν βίας του τύπου «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» και άλλα για «νεκροτομεία» και κονσερβοκούτια. Ένα τέτοιο κίνημα δεν μπορεί να πείσει αλλά αντίθετα απωθεί έναν λαό ο οποίος μισεί τους ναζήδες ακριβώς για τον λούμπεν και βίαιο χαρακτήρα τους. Η λαϊκή βία ενάντια στους ναζήδες πρέπει να είναι πάντα απάντηση στη δικιά τους βία αλλά πρέπει επίσης να συνδυάζεται πάντα με την αποκάλυψη του γεγονότος ότι οι βασικές πολιτικές δυνάμεις και μάλιστα και οι λεγόμενες αντιφασιστικές από αυτές καθώς και το κυρίαρχο τμήμα του κρατικού μηχανισμού στην αστυνομία και στα δικαστήρια στηρίζουν τη ναζιστική βία.

Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η βία και κτηνωδία της ναζιστικής συμμορίας, που εκδηλώθηκε και ενάντια στη συγκεκριμένη εκδήλωση με επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών με πέτρες στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου όπου διοργανώθηκε, χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη από την αστυνομία.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους αντιφασίστες να καταγγείλουν την ασυλία που απολαμβάνουν σήμερα οι τραμπούκοι της συμμορίας για τις πολυάριθμες βίαιες επιθέσεις που συνεχίζουν να εξαπολύουν και να απαιτήσουν να βγει εκτός νόμου η «Χ.Α».

Πειραιάς, 12/12/2017