ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

   
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, ΑΘΗΝΑ

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ENGLISH

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία (Α.Π) συμμετείχε με πανώ στην χθεσινή μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα που τη διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Βέβαια η μαζικότητα αυτή προήλθε από την αυθόρμητη διάθεση συμμετοχής κυρίως της αντιφασιστικής νεολαίας καθώς οι διοργανωτές φρόντισαν να την ανακοινώσουν ουσιαστικά μόνο το πρωί της ίδιας μέρας. Στη συγκέντρωση αυτή μοιράστηκε και η παρακάτω προκήρυξη.

Η Α.Π δεν ακολούθησε την πορεία των αναρχικών και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ξεκίνησε από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας στη Μεσογείων επειδή έκρινε, και όπως αποδείχτηκε σωστά, ότι αυτή η πορεία θα χρησιμοποιούνταν από το καθεστώς για να ανάψουν πάλι οι φωτιές της προβοκατόρικης βίας που τόσο πολύ εκθέτουν το αντιναζιστικό κίνημα στο λαό και συσπειρώνουν το πιο καθυστερημένο πολιτικά κομμάτι του πίσω από τους φασίστες κάθε είδους.

Κοινή Προκήρυξη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ (Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ)
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στα μισόλογα και στα ημίμετρα
ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Να φυλακιστούν τα ηγετικά στελέχη της

Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της «Χρ. Αυγής» είναι η πιο μεγάλη ως τώρα προειδοποίηση για τη βαρβαρότητα στην οποία κάποιοι θέλουν να ρίξουν τη χώρα μας. Η πάλη ενάντια στο ναζισμό και στους ναζιστές είναι πια καθαρά το πρώτο καθήκον κάθε δημοκρατικού ανθρώπου.
Να ενώνουμε το λαό ενάντια στο ναζισμό σημαίνει οπωσδήποτε να αποκαλύπτουμε την πολιτική πλατφόρμα του σε κάθε ζήτημα, αλλά πάνω απ όλα πρέπει να εξουδετερώνουμε τη βία του. Η βία, η επίδειξη ισχύος μέσω της βίας, (σε συνδυασμό με την απαίτηση για κατάργηση κάθε δημοκρατισμού και κάθε αστοδημοκρατικού κοινοβουλευτισμού), είναι το βασικό πολιτικό «επιχείρημα» και η ψυχή του ναζισμού. Γι αυτό πρέπει οι ναζιστές σαν οργανώσεις και σαν άτομα να είναι πάντα εκτός νόμου ενώ οι ηγέτες των ναζιστικών εγκληματικών συμμοριών πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή.
Επίσης για να πολεμήσουμε τη ναζιστική βία πρέπει να καταγγείλουμε και αυτούς που της επιτρέψανε να εκδηλώνεται ελεύθερα. Είναι βαριά και καθοριστική η πολιτική ευθύνη των ηγεσιών ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την ουσιαστικά ατιμώρητη προέλαση αυτής της βίας για πάνω από 20 χρόνια. Γιατί είναι αυτές οι ηγεσίες που επιβάλανε την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της ναζιστικής συμμορίας και μάλιστα συνεχίζουν να επιμένουν και τώρα να ΜΗΝ τεθεί εκτός νόμου, παρόλο που αναγνωρίζουν πλέον μετά από τόσο αίμα ότι είναι εγκληματική. Θυμίζουμε στο λαό ότι ΟΛΕΣ αυτές οι ηγεσίες συνεδριάζανε μαζί με τη ναζιστική συμμορία επί 20 χρόνια στο Υπουργείο Εσωτερικών σε κάθε εκλογική μάχη και καθορίζανε από κοινού τους τηλεοπτικού ς χρόνους των κομμάτων! Σε αυτές τις συνεδριάσεις συμμετείχαν και ΟΛΑ τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα πλην της ΟΑΚΚΕ* που αποχωρούσε αφού καλούσε μάταια ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα να μην συμμετέχουν σε αυτήν την τερατώδη αναγνώριση των ναζί σαν συνομιλητών για τη «δημοκρατία». Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμμετέχουν στο ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και κανένα ποτέ δεν διαφώνησε με την απαίτηση του ΕΣΡ να υποχρεώνονται όλα τα κανάλια να δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις της Χρ. Αυγής . ¨Έτσι η χώρα μας έγινε η μόνη χώρα στον κόσμο μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο που μια ανοιχτά χιτλερική συμμορία μπήκε στη Βουλή της θριαμβευτικά! Αν τώρα όλοι αυτοί ξαφνικά βάλανε σαν κεντρικό πολιτικό ζήτημα την Χρ. Αυγή και διοργανώνουν απανωτές συγκεντρώσεις ενάντια της δεν είναι μόνο γιατί αυτή έφτασε στο φόνο ενός έλληνα δημοκράτη αντιφασίστα ( αφού ήδη είχε σκοτώσει μετανάστες και είχε ματώσει χιλιάδες χωρίς να γίνει αυτό ποτέ κεντρικό πολιτικό ζήτημα από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα), αλλά γιατί οι ευρωπαϊκές χώρες πίεζαν αφόρητα την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενάντια στη Χρ. Αυγή. Και τούτο κυρίως επειδή οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλανε ναζί στην Ευρωβουλή. Αυτές οι πιέσεις έφτασαν τελευταία σε απειλή ακύρωσης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ καθώς η κυβέρνηση έδινε αλλεπάλληλες υποσχέσεις για μέτρα κατά της Χρ. Αυγής που δεν τις τηρούσε.
Έτσι τελικά η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι δικαστές που κάνανε συστηματικά επί 20 χρόνια πλάτη στους ναζιστές αποφάσισαν να κινηθούν και να βάλουν τη συμμορία στο ποινικό στόχαστρο. Στο σημείο αυτό έγινε και η πολιτική έκρηξη του ελληνικού λαού, καθώς η παλλαϊκή οργή για το φόνο του ηρωικού αντιφασίστα, συναντήθηκε με αυτό τον πλατύ, καταχωνιασμένο και ανομολόγητο φόβο της νεολαίας και των δημοκρατών για μια κτηνώδη συμμορία που ήταν τόσο νόμιμη και τόσο καθεστωτικά ελεύθερη στο να μαχαιρώνει ώστε να έχει επιβάλει τη δικτατορία της σε μια από τις πιο κεντρικές συνοικίες της πρωτεύουσας. Όλα αυτά ήταν σαν ένας φόρος αίματος που έπρεπε να πληρώνει ως τώρα η κοινωνία σε έναν νέο Μινώταυρο.
Αυτός ο Μινώταυρος πρέπει και μπορεί να πεθάνει μόνο τώρα που βράζει το παλλαϊκό καζάνι της οργής. Όμως πρόθεση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είναι μόνο να τραυματίσουν το τέρας και να το περιορίσουν. Αν μόνο τραυματιστεί το τέρας θα βγει αύριο πιο ισχυρό. Και αυτούς δεν τους νοιάζει αυτό γιατί το τέρας έχει γι αυτούς το εξής καλό: ότι θεωρεί, όπως και εκείνοι, την φασιστική Ρωσία του Πούτιν σαν έναν αληθινό σύμμαχό και φίλο της χώρας μας και γι αυτό μοιράζεται μαζί τους την ίδια αντιευρωπαϊκή γραμμή. Γι αυτό όλα συνεχίζουν να απαιτούν η Χρ. Αυγή να μην βγει εκτός νόμου αλλά «να απομονωθεί». Εμείς ξέρουμε ότι το να μην είναι νόμιμος ο ναζισμός δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά νικιέται. Χωρίς πολιτική πάλη και πολιτική απομόνωση ο φασισμός δεν νικιέται. Όμως η πιο βασική ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να νικηθεί είναι να μην είναι νόμιμος, δηλαδή να μην είναι κρατικά ανεκτή η βία του. Η ιστορική εμπειρία λέει ότι ο ναζισμός νικήθηκε πολιτικο-ιδεολογικά, όταν τσακίστηκε στρατιωτικά. Δηλαδή η πολιτική καταγγελία είναι στείρα και κούφια όταν δεν συνοδεύεται από τη συντριβή της φασιστικής βίας. Να απομονώνεις την μαφία χωρίς να την φυλακίζεις είναι μια υποκριτική γελοιότητα. Γιατί όποιος θα «απομονώνει» μια συμμορία το πρωί θα σημαδεύεται από αυτήν και θα ξυλοφορτώνεται το βράδυ.
Για να βγει ΤΩΡΑ εκτός νόμου Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει να συγκροτηθεί πλατύ αντιναζιστικό μέτωπο του λαού με κεντρικό ενοποιητικό αίτημα ακριβώς αυτό και μάλιστα με απαίτηση να φυλακιστούν τα ηγετικά στελέχη της. «Ενοποιητικό αίτημα» σημαίνει ότι σήμερα υπάρχουν πολλές και συχνά αντίθετες απόψεις μεταξύ των αντιναζιστών για τις αιτίες της ανάπτυξης του χρυσαυγίτικου ναζισμού, για τα βαθύτερα πολιτικο-κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί, για τους σκοπούς και τη στρατηγική του, για το μεταναστευτικό κλπ. Μία όμως θέση δεν μπορεί να αμφισβητείται από όσους θέλουν στ αλήθεια να αντισταθούν ουσιαστικά στους ναζι-κανίβαλους της Χρυσής Αυγής: Το να βγουν εκτός νόμου. Σήμερα επίσης μετά το παλλαϊκό κίνημα ενάντια στη συμμορία το «εκτός νόμου» σημαίνει και το να ξετρυπωθούν και να αποβληθούν αποφασιστικά οι φίλοι της συμμορίας από το κράτος, ιδιαίτερα από την αστυνομία, από το στρατό και από τα δικαστήρια. Η δικαιοσύνη ιδιαίτερα είναι γεμάτη από φιλοναζισμό και αντισημιτισμό όπως απέδειξε η αθώωση του ναζιστικού λίβελου του Πλεύρη από τον ¶ρειο Πάγο με αντισημιτικά επιχειρήματα.
Ο πιο μεγάλος και μαζικός αγώνας για το ξερίζωμα του ναζισμού αρχίζει τώρα. Τώρα το πιο βασικό ζήτημα είναι να ξεχωρίσει κανείς τον αληθινό από τον ψεύτικο, όψιμο και καιροσκοπικό αντιναζισμό. Σας καλούμε να επιδιώξετε παντού να συγκροτηθούν αντιναζιστικά κινήματα βάσης ανεξάρτητα από κομματική και πολιτική ένταξη. Επίσης σας καλούμε να απομονώσετε όσους επιδιώκουν βίαιες συγκρούσεις πάνω και μέσα σε ειρηνικά αντιναζιστικά κινήματα οι οποίες τα απομονώνουν από το λαό. Τέλος σας καλούμε να δυναμώσετε την ΟΑΚΚΕ και την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, η οποία δημιουργήθηκε το 1997 με κάλεσμα της πρώτης ειδικά σαν έναν μέτωπο πάλης ενάντια στη ναζιστική συμμορία. Και οι δύο οργανώσεις είχαν θύματα από τη βία των ναζιστών, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η συνεπής πολιτική πάλη που έδωσαν ενάντια στους ίδιους και στους προστάτες τους.
Αθήνα 25/9/2013

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ www.antinazi.gr / OAKKE www.oakke.gr


*Διορθωτική σημείωση: αναφερόμαστε εδώ βασικά στην εξωκοινοβουλευτική λεγόμενη αριστερά που παριστάνει την αντιφασιστική. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι μαζί με την ΟΑΚΚΕ αποχωρούσε από τις προεκλογικές αυτές συσκέψεις και το Ουράνιο Τόξο. Το καθεστωτικά κατασυκοφαντημένο αυτό κόμμα των δημοκρατών και αντιφασιστών της μακεδονικής εθνικής μειονότητας έχει κατ επανάληψη δεχτεί βίαιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής μέσα στην προκλητική διακομματική ανοχή και την πλήρη σιωπή των ΜΜΕ, πράγμα που ισοδυναμεί με έγκριση αυτής της βίας.