60 χρόνια από το Ολοκαύτωμα και 10 χρόνια από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

AIΣΧΟΣ !

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


60 χρόνια από το χιτλερικό γενοκτονικό πόλεμο, ναζιστές από όλη την Ευρώπη πρόκειται να συγκεντρωθούν στην Πελοπόννησο το Σεπτέμβρη (16-18/9). Τη συγκέντρωση διοργανώνει η ναζιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”.
Την ευθύνη γι αυτή την τεράστια πρόκληση απέναντι στο δημοκρατικό λαό της χώρας μας φέρνουν η κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα που αντίθετα με ότι συμβαίνει σε ολόκληρη τη δημοκρατική Ευρώπη, εδώ και δεκαετίες επιτρέπουν και ανέχονται τη λειτουργία και τη δράση μιας ανοιχτά χιτλερικής οργάνωσης όπως είναι η “Χρ. Αυγή”. Χάρη σ’ αυτή την ανοχή και κάλυψη η “Χρ.Αυγή” συμμετείχε, ατιμώρητα μέχρι σήμερα, στο γενοκτονικό στρατό του εγκληματία Κάρατζιτς στη Βοσνία.

Μέσα σ’ αυτή τη λογική της ανοχής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δηλώνει σχετικά με τη συγκέντρωση των ναζιστών: <<δεν προκύπτει από κάπου να έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για τη διοργάνωση συνάντησης νεοναζί>>. Αυτό σημαίνει κάλυψη της ναζιστικής συνάθροισης γιατί στις δημοκρατικές χώρες είτε ζητήσουν είτε δεν ζητήσουν άδεια οι ναζιστές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διοργανώνουν συγκεντρώσεις. Ακόμα πιο καθαρά μίλησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Οικονόμου: <<δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε οποιαδήποτε ειρηνική συγκέντρωση, όπου οι μετέχοντες δεν θα φέρουν όπλα>>(ΝΕΑ 6.7.05).
Επίσης το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ “έπνιξαν” αυτό το ζήτημα καλυπτόμενοι πίσω από ανακοινώσεις τοπικών οργανώσεών τους στη Μεσσηνία. Όσο για την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΑ δεν έχουν ακόμα πει λέξη γι αυτήν την πρόκληση και δεν έχουν πάρει καμιά πρωτοβουλία για να την εμποδίσουν.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι τη στιγμή που σφάζονταν οι Βόσνιοι, σύσσωμα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα Συνδικάτα καλούσαν στην Ελλάδα και αποθέωναν το γενοκτόνο Κάρατζιτς.
Η επιλογή της χώρας μας σαν ασφαλούς βάσης των ναζιστών δεν είναι τυχαία. Είναι επειδή εδώ ο ελληνικός εθνικισμός και οι δήθεν αντιϊμπεριαλιστές έχουν σκορπίσει πολύ δηλητήριο είτε με το ρατσιστικό ιδεολόγημα της ανωτερότητας του ελληνικού πολιτισμού είτε, κυρίως, με τον γενικευμένο αντισημιτισμό που σήμερα καλύπτεται σαν αντισιωνισμός.

Αθήνα, Ιούλης 2005