ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟΥ

Γ΄ ΡΑΙΧ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

 

Από το πρωί της Τρίτης 10 του Μάη και μέχρι αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας δρουν ασύδοτα ναζιστικά παρακρατικά τάγματα εφόδου με την πλήρη προστασία, κάλυψη και υποστήριξη του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, και σε πολιτικό επίπεδο όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είναι φανερό τώρα περισσότερο από ποτέ ότι η Αθήνα μετατρέπεται αθόρυβα από σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς σε Βερολίνο του Χίτλερ.

 

Τα ΜΜΕ μιλάνε για κινητοποιήσεις κατοίκων λες και αυτές είναι αυθόρμητες. Υπάρχουν κάτοικοι σε αυτές τις κινητοποιήσεις όμως αυτοί δεν είναι σε γενικές γραμμές παρά καταπιεσμένοι, προβοκαρισμένοι και γι αυτό οργισμένοι άνθρωποι που γίνονται πολιτικά ασύνειδοι ακόλουθοι μίας ρατσιστικής εκστρατείας που οργανώθηκε από την αρχή από τη ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρ. Αυγής και που συνεχίζει να την έχει επικεφαλής της. Υπάρχει αυθόρμητη οργή από τους κατοίκους του καταραμένου κέντρου της πόλης για την ειδεχθή δολοφονία του τραγικού έλληνα κάτοικου της περιοχής στις 10 του Μάη, αλλά οι κινητοποιήσεις ήταν πολύ οργανωμένες και πολύ καθοδηγημένες από ένα συγκεκριμένο πολιτικό κέντρο. Πρόκειται για το γνωστό μετωπικό σχήμα της Χρυσής Αυγής, την  Επιτροπή Κατοίκων του Μουσείου που κάλεσε σε συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης 12 του Μάη στην οδό Ηπείρου. Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρ. Αυγής, ενώ η Επιτροπή Κατοίκων του Μουσείου είναι γνωστή από μία άλλη συγκέντρωση που οργάνωσε στις 9 Απρίλη και κατέληξε στην καταστροφή των γραφείων της σομαλικής κοινότητας. Θερμή ανταπόκριση έτυχε το κάλεσμα της επιτροπής κατοίκων του Μουσείου γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι χρυσαυγίτες για τη συγκέντρωση της Πέμπτης. Δυστυχώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και είδαν τους χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες να καθαρίζουν την περιοχή, την αστυνομία απούσα, και τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις και τα συνδικάτα να σιωπούν. Αυτό ακόμα και όταν ένας εικοσάχρονος μπαγκλαντεσιανός έπεφτε νεκρός από μαχαιριές.

 

Η βία των χρυσαυγιτών υποθάλπεται από το διακομματικό φιλοναζιστικό καθεστώς που φρόντισε με όλες τις εκφράσεις και οργανώσεις του ώστε να υπάρχει μόνο η Χρ. Αυγή δίπλα στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή. Δεν υπήρξε από τις 10 του Μάη καμία κινητοποίηση σε πολιτικό επίπεδο, κανενός  σχετικά μαζικού κόμματος και κανενός θεσμού για να κινητοποιήσει τους κατοίκους ενάντια στη δολοφονία και κυρίως για να καταγγείλει από την πρώτη στιγμή στους κατοίκους ονομαστικά τους ναζιστές της Χρ. Αυγής σαν διοργανωτές της συγκέντρωσης, δεν υπήρξε κανένα κάλεσμα στον πληθυσμό να μη στραφεί σε εκδικητική ρατσιστική βία αλλά να απομονώσει τους ναζιστές. Αντίθετα υπήρξε η γνωστή αθωωτική ρουτίνα περί εξτρεμιστικών, ακροδεξιών στοιχείων  που πνίγει το ιστορικά τερατώδες μέσα στο κοινότυπο. Έτσι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο, η ΝΔ κατάγγειλε την ανικανότητα της κυβέρνησης, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά μίλησαν για ανάγκη καταπολέμησης της φτώχειας, της γκετοποίησης και της εγκληματικότητας και πολύ πρόσφατα μίλησαν για τη βία χωρίς να αναφερθούν ονομαστικά στη Χ. Αυγή. Η νεολαία του ΛΑΟΣ συμμετείχε στη χρυσαυγίτικη συγκέντρωση της Πέμπτης με πολυμελές κλιμάκιο, ενώ ο ρατσιστής Θανάσης Πλεύρης βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή την Τετάρτη το βράδυ (στο Κανάλι 9) να δηλώσει ότι η λύση είναι να κάνει το κράτος κόλαση τη ζωή των λαθρομεταναστών για να σηκωθούν να φύγουν δηλαδή κάλυψε εκ των προτέρων όλη τη ναζιστική βία των χρυσαυγιτών με μια δήλωση που σε δημοκρατικές χώρες θα τον είχε στείλει στη φυλακή.

Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ αυτά παρουσιάζουν τις οργανωμένες πορείες των ναζιστών σαν κινητοποιήσεις κατοίκων με τη συμμετοχή δεξιών, ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων, ενώ έγινε το ακριβώς αντίθετο: οι ναζιστές οργάνωσαν τα πάντα και τους ακολούθησαν οι κάτοικοι. Και δεν υπάρχει εδώ ένα θέμα με έκτροπα αλλά μία μικρή δόση από τη νύχτα των κρυστάλλων, και συγκεκριμένα: οργανωμένο κυνηγητό, ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα μεταναστών, εισβολές σε σπίτια και σπασίματα μαγαζιών. Μάλιστα το πρωινό της Παρασκευής 13 του Μάη οι ναζιστές μαζί με κατοίκους σταματούσαν λεωφορεία στην Γ΄ Σεπτεμβρίου μπαίνανε μέσα, έπιαναν μετανάστες επιβάτες, τους κετάβαζαν και τους έδερναν!

Ιδιαίτερα αισχρός ήταν ο δήμαρχος Καμίνης που βγήκε στην τηλεόραση μόνο για να καταγγείλει την αστυνομία ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της την ώρα που ο ίδιος αυτός ο ανώτατος άρχοντας της πόλης δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει τις ναζιστικές μαχαιριές!

 

Η ΟΑΚΚΕ έχει καταγγείλει το διακομματικό καθεστώς κορυφής σαν υπεύθυνο για μια πελώριας κλίμακας προβοκάτσιας σε βάρος της δημοκρατίας και υπέρ του ναζισμού με τη μεθοδευμένη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε  ζοφερή αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπων και άντρο εγκλήματος. Αυτό το καθεστώς είναι ο ηθικός αυτουργός κάθε βίας στην περιοχή, ιδιαίτερα της ρατσιστικής. Η αθρόα οικονομική μετανάστευση που την επιτρέπει σύσσωμο το καθεστώς σε συνεργασία με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, και τη διοχετεύει μετά σε συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας σε καιρό που δουλειές δεν υπάρχουνε ούτε για δείγμα, οδηγεί αναπόφευκτα σε όξυνση της αντίθεσης της ντόπιας φτωχολογιάς και των πιο παλιών μεταναστών με τις νέες φουρνιές των απόκληρων...

Την αντίδραση των κατοίκων σε αυτή την αθλιότητα, και ειδικά εκείνη των πιο πολιτικά καθυστερημένων, την παραδίδει το διακομματικό καθεστώς απ ευθείας στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται ως δια μαγείας για να επιβάλει την τάξη. Ταυτόχρονα, η ναζιστική συμμορία δίνει και μια εύπεπτη πολιτική εξήγηση στις μάζες: τη μετανάστευση τη φέρνει ο δυτικός Παπανδρέου, οι Αμερικάνοι δηλαδή και οι Εβραίοι, για να αλώσουν την ανώτερη ράτσα μας, οπότε η μόνη λύση είναι η άσκηση βίας και τρομοκρατίας στους αλλόφυλους.

Και φυσικά, επειδή οι περισσότεροι νέοι μετανάστες που καταφτάνουν εδώ έχουν για στόχο τους να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη, δεν είναι εύκολο να βρουν εργασία εδώ αλλά ζουν παρασιτικά για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, το τελικό αποτέλεσμα είναι μέσα στις γραμμές τους να ενδημούν και διάφορες εγκληματικές συμμορίες, που κάνουν τη ζωή του μέσου κατοίκου της περιοχής αφόρητη.

Πάνω σε αυτή την κατάσταση λοιπόν, και έχοντας συμβάλει στα φασιστικά ιδεολογήματα (π.χ. σύγχρονος εθνορατσιστικός αντιαμερικανισμός, αντισημιτισμός, εθνοσωβινισμός) με τα οποία ο φασισμός έχει αδράξει τις μάζες, οι ψευτοαριστεροί κατηγορούν αφ υψηλού τις μάζες που εξοργίζονται με αυτήν την πίεση ότι είναι ρατσιστικές και μη αντιμεταναστευτικές.   Τα λένε αυτά και τα ΚΚΕ και ο ΣΥΝ που δεν περιφρούρησαν ποτέ το ίσο μεροκάματο για ίση δουλειά για Έλληνες και ξένους, αφήνοντας τα αφεντικά με όχημα τους ανοργάνωτους και ευάλωτους μετανάστες να τα σπάνε, βαθαίνοντας το εθνοτικό ρήγμα μες στην εργατιά, οι ίδιοι που πάντα υπερασπίζονταν την προβοκατόρικη γραμμή των ανοιχτών συνόρων την ώρα που κλείνανε τα εργοστάσια, ξέροντας πως έτσι δημιουργούν νέες στρατιές ανέργων και Ελλήνων και παλιότερων μεταναστών.

Οι ίδιοι τώρα χαρίζουν όλο τον εργατικό και λαϊκό κόσμο αυτών των περιοχών στους φασίστες.

 

Προτείνουμε στο λαό συγκεκριμένα άμεσα και μεταβατικά μέτρα πάλης για να αποφευχθεί αυτό που γίνεται σήμερα:

Πρώτο: Κλειστά σύνορα από τα έξω προς την Ελλάδα για να μην τροφοδοτείται η ανθρώπινη αποθήκη της πρωτεύουσας με νέο εμπόρευμα από τους κρατικούς ή ποινικούς δουλεμπόρους και να μην φασιστικοποιείται ή χώρα μας.

Δεύτερο: Σύνορα κλειστά και από την Ελλάδα προς την ΕΕ για την παράνομη μετανάστευση, που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει να τελειώνει μια και καλή με το να γίνεται εσκεμμένα βασικός διεθνής τράνζιτ  κρίκος της παράνομης μετανάστευσης προς την ΕΕ πράγμα που αν επιτραπεί θα έχει σαν αποτέλεσμα  την φασιστικοποίησή όλων των χωρώντης ΕΕ .

Τρίτο: Μεταβατικά δημοκρατικά μέτρα για αποσυμφόρηση των γκέτο και την ανακούφιση όλων των κατοίκων τους δηλαδή και των νέων μεταναστών και των παλιότερων μεταναστών και των ντόπιων παλιών κατοίκων, που σημαίνει να

δώσει το κράτος ψηλά και ουσιαστικά υλικά κίνητρα στους τράνζιτ μετανάστες να γυρίσουν στις χώρες τους. Το ελληνικό κράτος πρέπει με λίγα λόγια να αποζημιώσει αδρά τις τελευταίες φουρνιές μεταναστών γιατί έκανε συνειδητά πολιτική δουλεμπορίας καθώς τους ενθάρρυνε να μεταναστεύσουν με την προβοκατόρικη πολιτική της των ανοιχτών συνόρων και με το κλείσιμο του ματιού ότι θα ανοίξουν αργά ή γρήγορα  και τα σύνορα Ελλάδας-ΕΕ στους παράνομους μετανάστες με την κατάργηση του Δουβλίνου 2.

Οι υπόλοιποι νέοι μετανάστες που θα προτιμήσουν να μείνουν στη χώρα μας πρέπει να μπορούν να μείνουν και να δουλέψουν ακριβώς επειδή πρέπει να τους αναγνωριστεί το ότι παγιδεύτηκαν από το καθεστώς εδώ. Γι αυτό πρέπει και μπορούν να δοθούν σε αυτούς μεταβατικές άδειες παραμονής. Για όλα τα παραπάνω ποσά ενίσχυσης-αποζημίωσης των μεταναστών το ελληνικό κράτος μπορεί να ζητήσει να επιδοτηθεί από την ΕΕ λόγω χρεωκοπίας, αλλά και γιατί έτσι αντιμετωπίζεται ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα που ωστόσο αντίθετα από ότι ισχυρίζονται οι προβοκάτορες το προκάλεσε το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Τιμωρία με αυστηρές ποινές των ιδιοκτητών σπιτιών μαζικής αποθήκευσης ανθρώπων γιατί εγκληματούν σε βάρος της υγείας των ενοίκων τους και των κατοίκων όλης της πόλης.

 

Αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και το λαό μας στιγμή ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους όλης της Αθήνας και της χώρας όχι μόνο να μην νομιμοποιήσουν τη βαρβαρότητα της ναζιστικής βίας που έχει πρώτο στόχο τους μετανάστες και θα στραφεί στη συνέχεια ενάντια σε κάθε δημοκράτη αλλά να αοργανωθούν ενάντιά της. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι ίδιοι οι ναζιστές που είναι ακόμα μειοψηφικοί, είναι το διακομματικό καθεστώς που καλύπτει την παρακρατική ναζιστική βία και τρομοκρατία.  ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της Αθήνας και όλης της χώρας να απαιτήσουν να συλληφθούν οι τραμπούκοι και δολοφόνοι της Χρ. Αυγής και να τεθεί εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημοκράτες να αντισταθούν και να καταγγείλουν τις καθεστωτικές κομματικές ηγεσίες που νομιμοποιούν πολιτικά και ποινικά τους ναζιστές.

 

Αθήνα 13 Μάη 2011