: 35,

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ENGLISH

Επ ΣΥΡΙΖΑ προχθηκε σε πρεδρο εφετν και μετ σε αρεοπαγτισσα. Η ΝΔ τη διρισε Αντιπρεδρο

 ΕΞΩ Η ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΡΙΑ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! 

λοι οι πρωταγωνιστς της αντισημιτικς αθωωτικς απφασης για το ναζ Κ. Πλερη γναν αρεοπαγτες επ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ
  
Η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα καταγγλλει την προαγωγ της ανοιχτς αντισημτριας, αρεοπαγτισσας ως χθες, Μαρινθης Παγουτλη στη θση της αντιπροδρου του Αρεου Πγου απ το υπουργικ συμβολιο της ΝΔ. Πρκειται για την πιο ψηλ θση που χει πρει ανοικτς αντισημτης στο δικαστικ σμα. Το πολ σπιο στην υπθεση με τον αντισημιτισμ στη χρα μας εναι τι οι προαγωγς της Παγουτλη ξεκνησαν επ κυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ταν, το Δικαστικ Συμβολιο το 2017 δωσε προαγωγ στη Μ. Παγουτλη σε πρεδρο Εφετν και το 2019 της δωσε δετερη προαγωγ σε αρεοπαγτισσα. Και οι δο προαγωγς γιναν χωρς τη διαμαρτυρα της ττε κυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως εχε την υποχρωση να κνει γιατ το να προγει τους αντισημτες το διο το δικαστικ σμα, πως γινε ττε, εναι πολ πιο ανησυχητικ για τη Δημοκρατα απ το να τους προγει μια κυβρνηση πως γνεται σμερα. Αυτ σημανει τι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρ σμερα χι για λγους δημοκρατικν αρχν αλλ για λγους τακτικς. Η μεγαλτερη απδειξη τι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δνει δεκρα για τον αντισημιτισμ και τη δημοκρατα εναι τι προηγομενα το 2015 με απφαση της η κυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ εχε διορσει αντιπρεδρο του Αρεου Πγου την Ασπασα Καρλλου. Η Καρλλου ολοκλρωσε με την αθωση του ναζιστ Πλερη το δικαστικ ργο που δεν μπρεσε να ολοκληρσει η Παγουτλη και ανταμεφθηκε επ κυβρνησης ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρου με προαγωγ απ πρεδρος εφετν σε αρεοπαγτισσα.

Η Παγουτλη ταν η δικαστς που εχε μειοψηφσει στην πρωτδικη καταδικαστικ για τον αρχιναζιστ Κ. Πλερη απφαση για τον εμετικ ανοιχτ υμνητικ στον Χτλερ λβελλο του «Εβραοι λη η Αλθεια». ταν στο σκεπτικ της μειοψηφικς αθωωτικς της πρτασης που η Παγουτλη υποστριξε ωμ την αντισημιτικ «επιχειρηματολογα» του Πλερη. μως η Καρλλου πτυχε εκε που απτυχε η Παγουτλη, αθωσε δηλαδ τον Πλερη στη δκη που γινε στο δετερο βαθμ με να λιγτερο προκλητικ αλλ στην ουσα του αντισημιτικ σκεπτικ σαν πρεδρος του Πενταμελος Εφετεου της Αθνας. Στη συνχεια ο ρειος Πγος κανε το ιστορικ λμα και υιοθτησε το αθωωτικ σκεπτικ της Α. Καρλλου επικυρνοντας κατ πλειοψηφα την αθωωτικ απφαση με ψφους 34 υπρ και 5 κατ (ανμεσα στους 34 ταν και η μετπειτα διορισμνη απ το ΣΥΡΙΖΑ πρεδρος του Αρεου Πγου, η γνωστ Βασιλικ Θνου).

Το ανοιχτ φρικαλο σκεπτικ της Παγουτλη ρθε λοιπν στο φως μετ απ λες αυτς τις προαγωγς μλις τρα για τις πολιτικς ανγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοεται τι το καλυμμνο αθωωτικ σκεπτικ της Καρλλου και του ρειου Πγου μνουν ακμα στο σκοτδι. Θα φροντσουμε να βγει λη η αντισημιτικ μπχα της χρας στο φως στε να μην μπορε επιλεκτικ να τη φρνουν οι αντισημτες της εκστοτε αντιπολτευσης στην επιφνεια για να κερδζουν δημοκρατικος πντους στο εξωτερικ.

Πρπει δηλαδ μ αυτ την ευκαιρα να μθουν λοι στη χρα μας αλλ και στην Ευρπη τι χουμε ναν ρειο Πγο που χει πρει θση υπρ του αντισημιτισμο, και αυτ δεν θα μποροσε να γνει χωρς να εναι αυτς κυραρχος στην ηγεσα λων των κοινοβουλευτικν κομμτων και πολ διαδεδομνος στη βση της κοινωνας.  Εξαιτας του πελριου ερους της μικρς αστικς και μικροαστικς τξης, το σγχρονο γενοκτονικ αντισημιτισμ μπορε να πυροδοτε απ κοινο ο αντισημιτισμς της εκκλησας και ο αντισημιτισμς των ρωσφιλων δηλαδ της ηγεσας των ψευτοκομουνιστν, των ψευτοαριστερν και των φασιστο-χρυσαυγιτν κθε απχρωσης. Η νοδος της Παγουτλη στο δετερο σκαλ απ την κορυφ της δικαιοσνης εναι απλ η απδειξη της κυριαρχας του αντισημιτισμο στη χρα μας που σμερα κρβεται επιμελς κυρως λγω της τακτικς συμμαχας που χει το ελληνικ κρτος, οπτε και οι αντισημτες του, με το Ισραλ και τη Δση.

Καλομε τους φλους μας να μελετσουν τα βασικ στοιχεα της δκης του Πλερη που μπορε κανες να τα βρει στο σκεπτικ της Παγουτλη του 2007 καθς προσπαθε να τον δικαιολογσει.

Μπορε να διαλξει κανες οποιοδποτε απσπασμα απ τις 32 σελδες για να καταλβει τι καννα δημοκρατικ κρτος δεν θα πρεπε ποτ να διορσει τη συγκεκριμνη δικαστ χι σαν αντιπρεδρο του αντατου δικαστηρου της αλλ οτε σαν απλ δημσιο υπλληλο. Τα πιο χαρακτηριστικ περιγρφονται στο ενημερωτικ σημεωμα που εχε διακινσει η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα για τον αντισημιτισμ των δικαστν, και στην ανοιχτ επιστολ-κλεσμα της ΑΠ για καταγγελα της αθωσης (http://www.antinazi.gr/articles/dikiani/antisimdik.htm, http://www.antinazi.gr/articles/dikiplevri/kampania/kampania_2009.htm), και λο το κεμενο δημοσιεεται εδ (*).

Αν παρμενε μως κποια αμφιβολα τι η μειοψηφικ ψφος της Μ. Παγουτλη ταν ανοιχτ στριξη του γενοκτονικο κηργματος του Κ. Πλερη, αυτ διαλθηκε ταν ρθε στο φως μετ απ δημοσιογραφικ ρευνα (του Δ. Ψαρρ στην Ελευθεροτυπα) το μπλογκ της Μ. Παγουτλη “Ζητεται Ελπς, mariannaonice”. Σαν μπλγκερ, και απελευθερωμνη απ τους περιορισμος του δικαστικο της αξιματος, αλλ και με τα φτερ της τελικς αθωωτικς απφασης, η εφτης σχολαζε το 2010: «Κωλοεβραοι! Μακρι να τους εξντωνε τελεως ο Χτλερ!». Ο Κ. Πλερης ταν πιο προσεκτικς στο βιβλο του. γραφε:  «η ιστορα της ανθρωπτητος θα τον κατηγορσει (εννοε τον Χτλερ) διτι εν ηδνατο να απαλλξει την Ευρπην απ τους Εβραους, δεν το κανε…».

Καλομε τους δημοκρτες να διαβσουν επσης την απφαση της αθωσης του Κ. Πλερη απ το Πενταμελς Εφετεο Αθηνν το 2009 υπ την προεδρα της Κανλλου, που πως αναφραμε την κανε αντιπρεδρο του Αρεου Πγου ο ΣΥΡΙΖΑ, και την οποα απφαση ενκρινε στη συνχεια ο ρειος Πγος (**).  Σε αυτν περιλαμβνεται ανμεσα στα λλα και ο ισχυρισμς τι δεν εναι ρατσιστικ το να κατηγορε κανες τους Εβραους τι αυτο συνωμοτον για την επιβολ της παγκσμιας εβρακς κυριαρχας στον πλαντη!!! Συγκεκριμνα αναφρει: «προκπτει τι ο κατηγορομενος δεν στρφεται κατ των Εβραων, μνο λγω της φυλετικς και εθνικς καταγωγς τους αλλ κυρως λγω των επιδιξεν τους για παγκσμια κυριαρχα, των μεθδων που χρησιμοποιον για την ευδωση αυτν και τη συνωμοτικ τους δρση».

Με αυτ την απφαση η Ελλδα γινε το πρτο αντισημιτικ κρτος της Ευρπης με τη βολα του αντατου δικαστηρου της.  

Η δια αυτ απφαση δχτηκε πως αν νας ναζιστς αυτοπροσδιορζεται ως «λλην εθνικιστς» πρπει να αθωνεται απ κατηγορες για ρατσισμ: «Κατ' αρχν θα πρπει να σημειωθε τι ο κατηγορομενος, κατ το αναφαρετο δικαωμα κθε ατμου να αυτοπροσδιορζεται, δηλνει τι εναι «λλην εθνικιστς», γιατ πιστεει στον Ελληνικ εθνικισμ και δεν εκφρζει ξνους εθνικισμος (πως ο ναζισμς εναι η εκδλωση του γερμανικο εθνικισμο και ο φασισμς εκδλωση του ιταλικο εθνικισμο), υπ το πρσμα δε της ιδεολογικς του αυτς τοποθτησης πρπει να δει ο αναγνστης του επμαχου βιβλου τα διαλαμβανμενα σ’ αυτ και ιδιατερα τα αναφερμενα για το ολοκατωμα των Εβραων» (!) 

λοι οι δικαστικο που συνβαλαν αποφασιστικ στην αθωση τον Πλερη ανταμεφθηκαν στη συνχεια απ το πολιτικ καθεστς. τσι, τον Γενρη του 2017 πρε προαγωγ απ αντεισαγγελα εφετν σε εισαγγελα εφετν και η Αν. Μασορα, η εισαγγελας που εχε προτενει πρωτδικα την αθωση του Κ. Πλερη και εχε συμφωνσει μαζ της η Παγουτλη.

Επειδ η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα εχε καταγγελει την αντισημιτικ στση των δικαστν και ειδικ της Καρλλου, βρθηκε διωκμενη απ τον αθωωμνο Πλερη με ποινικ δωξη το 2009 για «διασπορ ψευδν ειδσεων» που «προκαλον ανησυχα στους πολτες». Η δωξη αυτ δεν πτυχε το σκοπ της και οι συναγωνιστς της ΑΠ αθωθηκαν γιατ δεν μποροσε το θλιο πολιτικ καθεστς μπροστ στη διεθν κοιν γνμη να καταδικσει τους αντιναζιστς την ρα που αθωνε τσο ωμ τους ναζιστς που εχαν πει στο δικαστριο.
Δδεκα χρνια μετ την αθωση του Πλερη ρχεται να αποδειχτε αυτ που καταγγλλαμε και ττε τι η αθωση αυτ εχε προετοιμαστε απ την μμεση και ανοιχτ υποστριξη που δωσαν λα τα κοινοβουλευτικ κμματα, αφο σε λη τη μακρχρονη διρκεια της (απ το 2007 ως το 2010), πνγηκε στη σιωπ, εν καννα πολιτικ στλεχος, καννας βουλευτς, καννας συνδικαλιστς επσημου συνδικτου, καννας παργοντας της εκκλησας της χρας και κυρως καμι κρατικ οργνωση ανθρωπνων δικαιωμτων σαν ττοια δεν καταδκασε την αθωση αυτ. Αυτ τα δια κοινοβουλευτικ κμματα σιπησαν στη συνχεια με τις σκανδαλδεις προαγωγς των αντισημιτν δικαστν και πρωταγωνστησαν σε αυτς.  

Σμερα αποδεικνεται η αναγκαιτητα της πλης στην οποα καλοσε και καλε η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα ενντια στην αθωση του ναζισμο. 

σο ο αντισημιτισμς, ο ρατσισμς και ο ναζισμς δυναμνουν μσα στη δικαιοσνη και μσα στο κρτος, νες διξεις ρχονται για τους δημοκρτες.
  
Καλομε τον υπουργ Δικαιοσνης και την κυβρνηση να ακυρσουν το διορισμ της Μ. Παγουτλη και να ανακαλσουν την απφαση τους. Επσης καλομε τους δημοκρτες λης της χρας και τους δημοκρτες λης της Ευρπης και λου του κσμου να καταδικσουν την αθωση του πιο ωμο χιτλερικο και γενοκτονικο αντισημιτισμο απ τον ρειο Πγο. Αυτ η επασχυντη απφαση πρπει να εκτεθε στον πλαντη και να καταδικαστε απ λα τα ευρωπακ συλλογικ ργανα.

Αθνα, 4/9/2022
* 32 . pdf
** α) Η αθωωτικ απφαση του Εφετεου δημοσιετηκε εδ

http://elawyer.blogspot.com/2009/06/blog-post_23.html

β) Η απφαση του Αρεου Πγου δημοσιεεται εδ: http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=H9946F7BRL9LVHZJYRVYLEKBG78DDI&apof=3_2010