: 35,

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ΣΕΛΙ
ENGLISH

Η πιο κτω ανακονωση μοιρστηκε στην εκδλωση για την Ημρα Μνμης Ελλνων Εβραων Μαρτρων και Ηρων του Ολοκαυτματος που γινε στην Αθνα στις 2/2/2015:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


70 χρνια μετ την απελευθρωση του ουσβιτς
Ο αντισημιτισμς στην Ελλδα δυναμνει και αποθρασνεται πλον και σε κυβερνητικ εππεδο
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΙΟ-«ΚΟΚΚΙΝΟ» ΜΕΤΩΠΟ - ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «Χ.Α»

Εβδομντα χρνια μετ την απελευθρωση του ουσβιτς, η Ελλδα βρσκεται στη ντροπιαστικ πρτη θση του αντισημιτισμο στην Ευρπη. Αυτ δεν εναι αποτλεσμα μας αυθρμητης εξλιξης στην κοινωνα. Εναι αποτλεσμα της προθησης του αντισημιτισμο στον πληθυσμ εδ και δεκαετες, απ τις κυραρχες πολιτικς δυνμεις, ιδιατερα αυτς της λεγμενης αριστερς, της προστασας απ τις διες δυνμεις της ναζιστικς δολοφονικς συμμορας της «Χρ. Αυγς» μσα απ την αναγνριση της σα «νμιμο» πολιτικ κμμα, τη νομιμοποηση της προπαγνδισης του γενοκτονικο αντισημιτικο μσους μσα απ δικαστικς αποφσεις και μλιστα σε εππεδο Αρεου Πγου (Κ. Πλερης).
τσι, σσσωμα τα κοινοβουλευτικ κμματα στην προεκλογικ τους εκστρατεα «παρλειψαν» την καταγγελα των ναζιστν απ τις ομιλες τους, πως παρλειψαν λο αυτ τον καιρ την καταγγελα της βας τους και του φιλο-χιτλερικο τους χαρακτρα, και φησαν τη δκη τους να σρνεται μσα σε να κλμα θυματοποησης και ηρωοποησης τους. Τρα λοι δηλνουν «κπληκτοι» που βγκαν τρτο κμμα, και δθεν ανησυχον, μνο και μνο για τα μτια της ευρωπακς κοινς γνμης.
Στα ψιλ της επικαιρτητας περννε μα σειρ επιθσεις ενντια σε εβρακ νεκροταφεα και μνημεα του Ολοκαυτματος, και παραμνουν ατιμρητοι οι δρστες τους που χουν αποθρασυνθε τσο πολ στε εμφανζονται υπ το μανδα διφορων ναζιστικν ομδων, παραφυδων της «Χ.Α.» «διαφωνοντων» προερχμενων απ αυτ, να «υπογρφουν» ττοιου εδους επιθσεις.
 Μσα σε αυτ το κλμα σημειθηκε η νοδος στην εξουσα της συγκυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα δυναμσει το αντισημιτικ κλμα στη χρα. δωσε δη τα πρτα δεγματα γραφς. Πριν ο αρχηγς των ΑΝΕΛ γνει κυβερνητικς συνεταρος του ΣΥΡΙΖΑ, πγε να φορτσει στους λληνες Εβραους την πενα του λαο, με την ψευδ κατηγορα τι «οι λληνες Εβραοι δεν φορολογονται σε αντθεση με τους Χριστιανος Ορθδοξους λληνες που πληρνουν κανονικ τους φρους τους». Αυτ εναι χονδροειδς ψμμα και προκλεσε τις διαμαρτυρες της ισραηλιτικς κοιντητας για αντισημιτικ ενργεια. Παρλα αυτ ο Π. Καμμνος δεν κανε καμα κνηση για να ανακαλσει τη συκοφαντα αυτ. Λγες μρες μετ το σχηματισμ της συγκυβρνησης, το πιο προβεβλημνο στλεχος της σμερα και επικεφαλς του «αντιμνημονιακο εθνικο» αγνα, ο υπουργς Οικονομικν Βαρουφκης, ρωτθηκε απ δημοσιογρφο το BBC αν συμφωνε με τη δλωση του Π. Καμμνου. Ο Βαρουφκης απφυγε επμονα να καταδικσει αυτ τη δλωση. Μλιστα, δλωσε τι «αυτ εναι η γρια ομορφι της δημοκρατας», ταν δεν παρνεις αυτοδυναμα απ το λα, να παρνεις την ευθνη για συμμαχες που εξασφαλζουν κυβρνηση (!) «τσι λειτουργον οι δημοκρατες» (!!!), κατληξε. ταν η δημοσιογρφος επμεινε στο εν υιοθετε τις απψεις των ΑΝΕΛ, ο Βαρουφκης της απντησε με μα ερτηση: «Ο Ντιβιντ Κμερον υιοθετε ,τι λει ο Νικ Κλεγκ;».
Δεν λειτουργον καθλου τσι οι δημοκρατες. Η τσο ξετσπωτη υιοθτηση της αντισημιτικς ρητορεας σε εππεδο κυβερνητικς εξουσας ιδιατερα στη σημεριν περοδο της κρσης και της ανχειας που αποτελε το πιο πρσφορο δαφος για να λειτουργσει το αντισημιτικ δηλητριο, καταρρακνει οποιαδποτε ννοια δημοκρατας. Εναι κφραση ενς αντιδραστικο πολιτικο μετπου με oυσιαστικ αντιευρωπακ πλατφρμα  που πλασρεται με αντιμνημονιακ λλοθι εν ξεπλνει το ναζισμ σαν κτι φυσιολογικ φασιστικοποιντας ραγδαα την πολιτικ ζω της χρας. Αυτ το μτωπο το στηρζουν ανοιχτ ηγετικ στελχη της ελληνικς εκκλησας, ισχυρ τμματα της αστυνομας και οργανσεις αποστρτων. Πρκειται για το φαιο-«κκκινο» μτωπο, ανμεσα σε δυνμεις του κλασσικο φασισμο και αυτς της λεγμενης αριστερς, που κφρασ του εναι και η συγκυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ χει για χρνια υποστηρξει πντα με πρωτοπρο πθος τη θση να μη βγει εκτς νμου η «Χρ. Αυγ» με πιο χαρακτηριστικ την ανοιχτ δλωση του Τσπρα τι «δεν τους θλουμε εκτς νμου, αλλ ενπιον του νμου». Αλλ ταν οι ναζιστς βρθηκαν «ενπιον του νμου», κεντρικ στελχη του ΣΥΡΙΖΑ (πχ Κωνσταντοπολου, Βοτσης) και φιλικο του συνταγματολγοι, τους παρουσασαν σαν θματα μιας αντισυνταγματικς δικαστικς διαδικασας που επιβλθηκε απ τα ξω, ουσιαστικ απ τις φιλο «μνημονιακς» δυνμεις. Αυτ τη στση των πιο προβεβλημνων στελεχν της η ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ ποτ δεν την καταδκασε, κτι που σμαινε τι τους θεωροσε και τους θεωρε αντικειμενικ συμμχους στο «αντιμνημονιακ μτωπο». Γι' αυτ σμερα η κυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δχεται αδιαμαρτρητα τα συγχαρητρια των ναζιστν για την «αντιμνημονιακ» πολιτικ της αλλ κυρως για τη θερμ υπερσπιση απ της Ρωσας του Ποτιν.
Εναι στη Ρωσα του Ποτιν που βρσκεται η εξγηση του φιλοναζισμο λων των κοινοβουλευτικν ηγεσιν της χρας, και ιδιατερα των δυνμεων που συγκροτον το φαιο«κκκινο» μτωπο. Εναι σταθερς ο προσανατολισμς της πολιτικς ηγεσας της Ελλδας στη Ρωσα του Ποτιν, του σφαγα της Τσετσενας, του διαμελιστ της Γεωργας, που σμερα συνεχζει με μεγαλτερη νταση την κτηνδη χιτλερικο τπου εισβολ του στην Ουκρανα. Οι πιο αφοσιωμνοι και πιστο ακλουθοι των νων Χτλερ, δεν θα μποροσαν παρ να εναι οι υμνητς του παλιο, δηλαδ οι ναζιστς της «Χρ. Αυγς» και γι' αυτ το λγο απολαμβνουν εδ και καιρ διακομματικ προστασα.
Η Ρωσα του Ποτιν εναι σμερα το κντρο του αντισημιτισμο, και σε αυτν προσβλπουν λοι οι ναζιστς σε διεθνς εππεδο. Ο διος ο Ποτιν για να τα χει καλ με τη Δση δεν εμφανζεται σαν αντισημτης αλλ λο το πολιτικ σστημα της δικτατορας του εναι αντισημιτικ. Ο πιο στενς σμβουλος του Ποτιν, ο Ντογκιν, προπαγανδιστς ενς παγκσμιου «αντι-φιλελεθερου» μετπου απ τους φασστες και τους εμφανιζμενους σαν «κκκινους», διατηρε ριστες σχσεις με ναζιστικς ομδες παγκσμια, και απ τον κατλογο δεν λεπουν οι λληνες ναζιστς. Ο Ντογκιν ταν κεντρικς ομιλητς διλεξης που γινε πριν δο χρνια στο Πανεπιστμιο του Πειραι στα πλασια του μαθματος για την εξωτερικ πολιτικ της Ρωσας του ττε καθηγητ Ν. Κοτζι, και σμερα υπουργο Εξωτερικν. Την δια στιγμ που η ελληνικ κυβρνηση χει αναλβει το ντροπιαστικ για τη χρα ρλο του συνηγρου της Ρωσας στο ουκρανικ, στον αντποδα η Πολωνα, καταγγλλοντας αυτ την εισβολ, δεν στειλε επσημη πρσκληση στον Ποτιν για τον εορτασμ των 70 χρνων απ την απελευθρωση του ουσβιτς.
 Σμερα οι δημοκρατικς και προοδευτικς δυνμεις που πντα φραζαν το δρμο στο ναζισμ εναι τρα φυλακισμνες δηλητηριασμνες απ τη φιλοπουτινικ, ανοιχτ καλυμμνα, αντισημιτικ «αριστερ» και την αντισημιτικ «δημοκρατα», που χουν ταυτσει το κεφλαιο με τον εβραο και τον παγκσμιο ιμπεριαλισμ με το «συνωμοτικ» κρτος του Ισραλ. Στην Ελλδα ττοιου εδους ταυτσεις εναι μρος της κυραρχης ιδεολογας και της κρατικς λογικς.
Ωστσο το ελληνικ κρτος φροντζει πντα να καθησυχζει τους λληνες εβραους για τον κνδυνο απ τον κρατικ αντισημιτισμ, εμφανζοντας σαν ασπδα τους μα υποτιθμενη σσφιγξη σε επσημο εππεδο των σχσεων της Ελλδας με το Ισραλ. Εμφανζει να πρσωπο ως φλος του Ισραλ, και να πρσωπο ως φλος και σμμαχος του Ιρν και του Κατρ. Το αληθιν του πρσωπο εναι το δετερο. Δεν εναι καθλου φλος του Ισραλ, αλλ υποστηρικτς της προβοκατρικης πολιτικς του Νετανιχου, που δυναμνει ολονα και περισστερο τη γενοκτονικ Χαμς, με τους συνεχιζμενους εποικισμος σε παλαιστινιακ εδφη. Σε αυτ τη στρατηγικ ακολουθε κατ πδας την εξωτερικ πολιτικ της Ρωσας του Ποτιν που επσης καμνεται τι εναι φλος του Ισραλ, αλλ εναι αληθινς φλος της Χαμς πως και η ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ που σμερα εναι πλον κυβρνηση. Τελικ το πιο απ τα δο πρσωπα των ελληνικν κυβερνσεων εναι το αληθιν, δηλαδ το ποια εναι η αληθιν στρατηγικ του ελληνικο κρτους κρνεται πνω απ λα απ την ιδεολογα που αυτ διαμορφνει μσα στον πληθυσμ του και που την χει αποτυπσει σταδιακ στο πνεμα των θεσμν του. Αυτ που διαμορφνεται εναι ο αντισημιτισμς και η σγχρονη μορφ του που εμφανζεται σαν αντισιωνισμς που ουσιαστικ αρνεται το δικαωμα του κρ­τους του Ισ­ρα­λ στην παρξη. Το ελληνικ αντισημιτικ καθεστς, και ιδιατερα ο ΣΥΡΙΖΑ καθησυχζει τους λληνες εβραους και τους δημοκρτες αντιφασστες για να τα χει καλ με την ΕΕ, και να τη διασπει και να την αποσαθρνει για λογαριασμ της πουτινικς Ρωσας. Αυτ που θλει το ελληνικ πολιτικ σστημα εξουσας εναι να μην κινητοποιονται οι λληνες Εβραοι και λοι οι πραγματικο δημοκρτες ενντια στην αποθρσυνση των ναζιστν και την επκταση του αντισημιτισμο εν την δια ρα ετοιμζουν το προσναμμα για μελλοντικς  πυρκαγις και πογκρμ.
 H Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα καλε τους δημοκρτες σε πλη ενντια στον αντισημιτισμ και στο φασισμ, ιδιατερα ενντια στη λαλαπα του φαιο«κκκινου» μετπου, που πρωτοστατε στην προστασα των ναζιστν και της κτηνωδας τους.
Σμερα περισστερο απ ποτ χρειζεται η συγκρτηση ενς πλατιο μετπου κατ των προπαγανδιστν του σντισημιτισμο  και των προστατν τους με πρτο και κριο ατημα να βγουν εκτς νμου οι ναζιστς δηλαδ οι πιο γενοκτονικο ρατσιστς που υπρχουν.
 Αθνα, 2/2/2015