Η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Στις 15 Φεβρουαρίου η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία υπόβαλε υπόμνημα στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αθηνών κατά του Κ. Πλεύρη ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979 για πλήθος ανοιχτών αντισημιτικών και ρατσιστικών αναφορών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η ανοιχτή άρνηση του Ολοκαυτώματος όπως δημοσιεύονται στο τελευταίο βιβλίο του «Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια» που κυκλοφορεί ήδη σε δεύτερη έκδοση.
Την καταδίκη του Πλεύρη για τον ίδιο λόγο έχει ζητήσει προηγούμενα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με μηνυτήρια αναφορά και δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής. Πρόκειται για μία εξαιρετική αντίδραση των Ελλήνων Εβραίων που πήραν την πρωτοβουλία να αντισταθούν σε αυτή την αθλιότητα, παρά τη γενική απάθεια του συνόλου σχεδόν του πολιτικού κόσμου απέναντι στο προκλητικά ναζιστικό περιεχόμενο του βιβλίου.
Η κυκλοφορία του βιβλίου του Πλεύρη έγινε δυνατή χάρη στο καθεστώς της ασυλίας και της αναγνώρισης στους ναζιστές και ιδιαίτερα στον αντισημιτισμό που δίνει το ελληνικό κράτος και τα πολιτικά κόμματα εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η ασυλία έχει θέσει σε αδράνεια το μοναδικό και ανεπαρκή αντιρατσιστικό νόμο 927/1979 ο οποίος από τότε που θεσπίστηκε έως σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ!!! Μάλιστα, τα δικαστήρια έχουν καθιερώσει πάγια τακτική όπου και όταν ασκούν δίωξη για ρατσιστικό λόγο να επικαλούνται το άσχετο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία άρθρο 191 ΠΚ που αφορά τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Το ίδιο επαναλήφθηκε και στην προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε εναντίον του Πλεύρη για τις αντισημίτικες αναφορές στο βιβλίο του βάσει του 191 ΠΚ. Σε αυτή την κατεύθυνση η εισαγγελία αξιοποίησε και τις ελλείψεις που υπήρχαν στη μηνυτήρια αναφορά του ΚΙΣ, δηλαδή την παράλειψη ενός σημαντικού τμήματος από τις αποτρόπαιες αντισημιτικές αναφορές του στο βιβλίο. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία με το υπόμνημα της, που ενσωματώθηκε στη δικογραφία, έδωσε όλο αυτό το υλικό με ακρίβεια καταγεγραμμένο και με νομική τεκμηρίωση για να αποκλείσει τη συνέχιση της σκανδαλώδους περιφρόνησης του αντιρατσιστικού νόμου, για να θεμελιώσει την εφαρμογή του στο επόμενο στάδιο που θα είναι η άσκηση της ποινικής δίωξης, να υποστηρίξει την προσφυγή του ΚΙΣ και να αποτρέψει το ενδεχόμενο μία εύκολης αθώωσης που πιθανότατα να συνεπάγεται η επίκληση του 191ΠΚ.
Η υποβολή του υπομνήματος ήταν ταυτόχρονα μία απάντηση από την ΑΠ στην πρόκληση της κυκλοφορίας ενός βιβλίου, βίβλου του αντισημιτισμού, σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, κάτω από την ανοχή του κράτους, της κυβέρνησης και των κομμάτων. Αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία η κυκλοφορία ενός τέτοιου βιβλίου στο οποίο ανοιχτά και ξεδιάντροπα ο συγγραφέας του διακηρύσσει ότι: «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφον Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο, την Ευρώπην από τους Εβραίους», «επιβάλλεται να απομακρυνθούν οι Εβραίοι από την Ευρώπη την οποίαν αρκετά εταλαιπώρησαν. Οι εβραιοσιωνισταί να μεταβούν στην γη των Πατέρων των, ώστε η Ευρωπαϊκή Ήπειρος να απαλλαγή από αυτούς», «Απελευθερωθείτε από την Εβραϊκήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεων, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος…», «δηλώνω, πάλιν και πάλιν, ότι είμαι αντισημίτης, καταφρονώ τους Εβραίους…που θεωρώ υπανθρώπους», «… δηλώ εξ αρχής, ότι είμαι Ναζί, φασίστας, ρατσιστής, αντιδημοκράτης, αντισημίτης».
Η συγγραφή από τον Κ. Πλεύρη αυτού του βιβλίου ήταν η φυσική κατάληξη της ανοχής του καθεστώτος στους νεοναζί.
Η ΑΠ καλεί τους δημοκράτες να καταγγείλουν αυτή την ασυλία και να αντισταθούν στο διάτρητο επιχείρημα υπέρ της ελευθερίας της ναζιστικής έκφρασης, δηλαδή του καλέσματος σε τέλεση γενοκτονιών. Τέτοια δικαιώματα δεν αναγνωρίζονται από τα δημοκρατικά κράτη και πουθενά στην Ευρώπη, για τους υμνητές του Χίτλερ και του ναζιστικού Γ΄ Ράϊχ, τους ανοιχτούς αρνητές του Ολοκαυτώματος, και τους προπαγανδιστές της ρατσιστικής και αντιεβραϊκής βίας. Είναι χαρακτηριστικό το πάθημα του επίσης αρνητή του Ολοκαυτώματος, Ίρβινγκ, που φυλακίστηκε μόλις πάτησε το πόδι του στην Αυστρία, αλλά γίνεται μόνιμα δεκτός μετ’ επαίνων στη χώρα μας που φιλοξενεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων της όλα τα φιλοχιτλερικά του πονήματα. Η απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία του Πλεύρη από τα δικαστήρια αποτελεί δημοκρατική αντίσταση στην πολύ επικίνδυνη για το λαό μας λαίλαπα του αντισημιτισμού που κατακλύζει όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, από ένα τμήμα της λεγόμενης αριστεράς που με αντι-ιμπεριαλιστικά προσχήματα ζητάει την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ έως τον ακροδεξιό Καρατζαφέρη και τους ναζιστές της «Χρυσής Αυγής».
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί τη δικαιοσύνη να βάλει ένα τέλος στο αίσχος της ατιμωρησίας, και να εφαρμόσει επιτέλους ένα νόμο που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή για να εκπληρώσει η χώρα μας τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη διεθνή αντιρατσιστική σύμβαση την οποία έχει επικυρώσει, χωρίς ποτέ να εφαρμόσει στην πράξη.