ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από τις βεβηλώσεις στο κάψιμο

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Οι ναζιστές αποθρασύνονται

Μέσα σε διάστημα 20 ημερών έγιναν δύο εμπρηστικές επιθέσεις στη συναγωγή στα Χανιά. Η πρώτη επίθεση έγινε στις 5 Γενάρη και οι δράστες εκτόξευσαν και μία πλάκα σαπούνι (!) στον εξωτερικό τοίχο της Συναγωγής. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση δύο μεταναστών η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε γρήγορα και οι δράστες δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Μετά την πρώτη επίθεση ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, προφανώς «ξέχασε να προστατεύσει» τους έλληνες εβραίους πολίτες. Όπως καταγγέλλει ο διευθυντής της Συναγωγής κ. Σταυρουλάκης παρόλο που είχε επισημανθεί η ανάγκη για φύλαξη, δεν έγινε καμία τέτοια κίνηση από την αστυνομία. Στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου της 16 Γενάρη σημειώθηκε ο δεύτερος πιο μεγάλος εμπρησμός που προκάλεσε πολύ σημαντικές ζημιές στη Συναγωγή καίγοντας ένα μεγάλο τμήμα του αρχείου της και των σπάνιων βιβλίων που είχε στη βιβλιοθήκη της.

Η διπλή εμπρηστική επίθεση στη Συναγωγή των Χανίων αποτελεί κορύφωση ενός μπαράζ αντισημιτικών επιθέσεων σε συναγωγές, εβραικά μνημεία και νεκροταφεία που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Κέρκυρα, στη Αθήνα, και στα Γιάννινα.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κάλυψαν με την ουσιαστική σιωπή τους τη διπλή εμπρηστική επίθεση στα Χανιά!

Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα εγκρίνουν τη νομιμότητα της δολοφονικής συμμορίας των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής».

Είναι οι ίδιοι που νομιμοποίησαν το γενοκτονικό αντισημιτισμό καλύπτοντας την αθώωση του ναζιστή Κ. Πλεύρη!

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θεωρεί ιδιαίτερα υπεύθυνους γι αυτή την κατάσταση, τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς που είναι αντισημίτες!

Καλούμε όλους τους δημοκράτες σε συναγερμό και αγώνα για να πολεμήσουμε τον κανιβαλικό αντισημιτισμό που έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στο κράτος, στη δικαιοσύνη και σε όλα στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Αθήνα 20 /1/2010