ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η συστηματική εξόντωση των Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας της σύγχρονης εποχής. Το χιτλερικό φίδι του αντισημιτισμού που οδήγησε σε αυτή τη φρικιαστική ανθρωποσφαγή, έχει βγει ξανά σήμερα από την τρύπα του και εκφράζεται μέσα από την απαίτηση για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.
Η κατάσταση στη χώρα μας είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Στον πόλεμο του Λιβάνου πέρσι το καλοκαίρι το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη βεβηλώθηκε από το ΠΑΜΕ, το συνδικαλιστικό μέτωπο ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΚΚΕ, που ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη γι’ αυτό. Την ίδια περίοδο η απαίτηση για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ προβλήθηκε από ένα ευρύ φαιοκόκκινο μέτωπο που αποτελείται από αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, ακροδεξιούς, χουντικούς και ναζιστές.
Με την ανοχή της κυβέρνησης και των κομμάτων, η ανοιχτά ναζιστική «Χρυσή Αυγή» παραμένει νόμιμη και η ναζιστική προπαγάνδα οργιάζει μέσα από πλήθος εντύπων που υμνούν τον Χίτλερ και κραδαίνουν τη σβάστικα, με πιο αποκρουστικό παράδειγμα το τελευταίο βιβλίο Κ. Πλεύρη που αρνείται ανοιχτά ότι υπήρξε ποτέ Ολοκαύτωμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η μνήμη του Ολοκαυτώματος αφήνει παγερά αδιάφορο τον επίσημο πολιτικό κόσμο της χώρας ενώ κάτι άλλο τρομερό συμβαίνει κάτω από ημιεπίσημη παρότρυνση. Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών αρνείται να οργανώσει εκδηλώσεις μνήμης στα σχολεία για να τιμήσει αυτή τη μέρα και μάλιστα αρνείται να διαβάσει στους μαθητές την ανακοίνωση που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία γι αυτό το σκοπό.
Αυτή δεν είναι μια αυθόρμητη αντίδραση του λαού, αλλά μια αντίδραση που έχει οικοδομηθεί από τα πάνω. Απόδειξη ότι την ημέρα της επετείου σε μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, κυβέρνηση και κόμματα επέτρεψαν στους ναζιστές να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας στην «καθιερωμένη» πια ετήσια συγκέντρωση τους για τα Ίμια όπου δεν παρέλειψαν να καλέσουν και ναζιστές από την Ευρώπη (NPD).
H ιστορία διδάσκει ότι ο αντισημιτισμός είναι προάγγελος πολέμου, εξόντωσης και υποδούλωσης όχι μόνο για τους εβραίους αλλά για όλα τα έθνη και για όλους τους λαούς της γης. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες να αντισταθούν στο νέο αντισημιτικό ρεύμα που διαχέεται στη χώρα μας, να απαιτήσουν να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστές και να καταγγείλουν το πολιτικό καθεστώς που στηρίζει τη νομιμότητα τους.

Αθήνα, 070128