ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει την πρωτοφανή και προκλητική πρακτική του ΠΑΜΕ και του λεγόμενου ΚΚΕ, να χαιρετήσουν τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής σαν «συμπαραστάτες» των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, και να τους εμφανίσουν σαν μέρος του εργατικού κινήματος.

Συγκεκριμένα στις 17/2/2012 «αντιπροσωπεία» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με επικεφαλής της τον Κασιδιάρη έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του σωματείου της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, μέλος του ΠΑΜΕ, Γ. Σιφονιό, που μετά τον χαιρετισμό του ναζιστή προς τους απεργούς τον χειροκρότησε. Επίσης δέχτηκε τα κιβώτια με τρόφιμα που πήγαν οι ναζιστές με αυτοκόλλητα «Ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος» (http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo). Σημειώνουμε ότι εκτός από μέλος του ΠΑΜΕ ο Σιφονιός ήταν και υποψήφιος του συνδυασμού του ΚΚΕ στις νομαρχιακές του 1998 στη Δυτική Αττική.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές άπλωμα του χεριού σε πολιτικούς απογόνους των χιτλερικών και ταγματασφαλιτών απόλυτα συνειδητό και καθοδηγημένο από την ηγεσία ενός κόμματος που αποδεικνύεται τώρα πεντακάθαρα πως δεν έχει καμία σχέση με τους αγωνιστές του παλιού ΚΚΕ που πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό και στις ορδές του Χίτλερ και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Η εμφάνιση του βίντεο που κυκλοφόρησε η Χ.Α. στο ίντερνετ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ζυμώσεις στη βάση του ΠΑΜΕ αλλά και ενός τμήματος του εξωκοινοβουλευτικού χώρου που είχε επίσης εκδηλώσει συμπαράσταση στους χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου.
Η απάντηση που έδωσε με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου, και η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ, ήταν το επισφράγισμα της νομιμοποίησης των ναζιστών. Γιατί η ανακοίνωση του Δ.Σ. κατηγόρησε τους χρυσαυγίτες μόνο σαν φιλο-εργοδότες και δήλωνε ότι αν γνώριζε το Δ.Σ. πως οι «συμπαραστάτες» ήταν οι γνωστοί «φιλο-εργοδότες» της Χ.Α. θα τους είχε καταγγείλει σαν προβοκάτορες και δεν θα τους άφηνε να μπουν στο χώρο! Μάλιστα στον επίλογο αναφέρουν ότι: «Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών». Δηλαδή, το θέμα με την «Χ.Α.» είναι ότι δεν πρόκειται για αληθινούς επαναστάτες (!) όπως διάφοροι άλλοι «δήθεν». Πουθενά στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ή ιδεολογικός προσδιορισμός της Χρ. Αυγής πέρα από το ότι είχαν φιλοεργοδοτική θεση στον συγκεριμένο αγώνα. Την ίδια θέση υποστηρίζει και στην αρθρογραφία του ο Ριζοσπάστης.
Η καταγγελία της «φιλο-εργοδοτικής» Χ.Α. είναι ωστόσο και αυτή προσχηματική. Γιατί υπάρχει μόνο μία δημοσίευση ενός κειμένου στην ιστοσελίδα του τοπικού παραρτήματος της ναζιστικής συμμορίας στο Βόλο που ήταν «φιλο-εργοδοτικό», το οποίο όμως δεν υιοθέτησε η Χ.Α. κεντρικά. Εκείνο ήταν φιλοεργοδοτικό γιατί σε εκείνη τη φάση η Χ.Α είχε σα στόχο να προβοκάρει σαν φιλοναζιστές τους εργάτες του Βόλου που αντιστάθηκαν στο ΠΑΜΕ που ήθελε με τη βία να τους υποχρεώσει να κάνουν απεργία στη χαλυβουργία του Βόλου. Αλλά από τη στιγμή που εμφανίζεται σε κεντρικό επίπεδο η ναζιστική συμμορία σαν «συμπαραστάτης», το θέμα που προκύπτει για το ΠΑΜΕ είναι ότι δεν είναι «συνεπής» στη συμπαράσταση;
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας, άρπαξε αμέσως το χέρι που του άπλωσε το ΠΑΜΕ. Σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο Μιχαλολιάκος είπε ότι η «Χ.Α» δεν είναι «αντι-ΚΚΕ», ότι το κόμμα του είναι «αντικαπιταλιστικό, κατά της πλουτοκρατίας και κατά των διεθνών χρηματιστηρίων», και ότι «η μόνη διαφορά που έχει το κόμμα του από το ΚΚΕ («σε θέματα εργατιάς») είναι ότι «το ΚΚΕ θέλει τους εργάτες χωρίς πατρίδα, ενώ εμείς θέλουμε μία πατρίδα χωρίς προλετάριους» (28/2). Ο Μιχαλολιάκος δημαγωγεί με τα περί εργατιάς στο έδαφος που του άνοιξε το ΠΑΜΕ. Οι ναζιστές δεν θέλουν καμία πατρίδα, και καμία εργατιά, αλλά μόνο ένα χιτλερικού τύπου ρατσιστικό κράτος με αρχηγό τον όποιον επίδοξο νέο Χίτλερ αποφασίσει να προκαλέσει μία νέα παγκόσμια αιματοχυσία που σήμερα ο μόνος στον ορίζοντα είναι ο Πούτιν. Οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους περιγράφουν πως ο «εθνικισμός» τους είναι «αναπόσπαστα δεμένος με την φυλετική αντίληψη της ανθρωπότητας», δηλαδή με το ρατσιστικό κράτος (από την ιστοσελίδα της ΧΑ, 03/02/2012).

Το ΠΑΜΕ και το κόμμα που το καθοδηγεί συνειδητά καλύπτουν τους ναζιστές και τους εισάγουν στους εργαζόμενους σαν φίλους από τη στιγμή που δεν καταγγέλλουν τους «συμπαραστάτες» σαν τους πιο χυδαίους και ανοιχτούς προπαγανδιστές του ρατσισμού, υμνητές της χιτλερικής βαρβαρότητας, και μαχαιροβγάλτες, σαν τους μεγαλύτερους εχθρούς των εργατών πρώτα και κύρια για αυτό το λόγο και όχι για οποιαδήποτε στάση τους απέναντι στην εργοδοσία. Αυτό ισχύει εκατό φορές περισσότερο στη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κρίσης της χώρας όταν οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται και οι ναζιστές της Χ.Α. από κοινού με το φιλοναζιστικό ΛΑ.Ο.Σ προπαγανδίζουν εντατικά τη θέση ότι γι’ αυτό φταίνε οι μετανάστες, νόμιμοι και μη, που «κλέβουν» τις δουλειές από τον έλληνα εργαζόμενο. Ο καλύτερος αρωγός τους ήταν η τακτική που χρόνια ακολούθησε ο επίσημος συνδικαλισμός στη χώρα να αφήσει να επικρατήσει το μαύρο μεροκάματο στους χώρους εργασίας προωθώντας τη διάσπαση μεταξύ ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Είναι βαριά η ευθύνη ιδιαίτερα της λεγόμενης αριστεράς για την καταπάτηση της αρχής ίσο μεροκάματο για ίση εργασία για έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους που διασφαλίζει την ενότητα τους και κλείνει την πόρτα στο ρατσισμό καθώς και για την προβοκατόρικη αντεργατική θέση «ανοιχτά σύνορα» . Πάνω στο έδαφος της διάσπασης όπου έχει φουντώσει ο ρατσισμός, το ΠΑΜΕ φέρνει τώρα τους ναζιστές της Χ.Α. να δρέψουν τους καρπούς. Πρόκειται για ιστορικό προμελετημένο έγκλημα.

Σημειώνουμε εδώ ότι όταν οι ναζιστές είχαν επιχειρήσει να «δηλώσουν συμπαράσταση» σε συγκέντρωση του Συντονιστικού της Αυτοοργάνωσης των Εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης τον Φεβρουάριο του 2010, όχι μόνο τους πέταξαν έξω με τις κλωτσιές αλλά και σε σχετική ανακοίνωσή τους κατάγγειλαν τους χρυσαυγίτες σα ρατσιστές «που μόνο διασπούν την εργατική τάξη και απεχθάνονται τη δημοκρατία», και κατέληγαν ως εξής: «Δηλώνουμε πως δεν θέλουμε την στήριξή τους και θεωρούμε άκρως ανεπιθύμητη την παρουσία των ρατσιστών της Χρυσής Αυγής στις όποιες εκδηλώσεις του αγώνα μας». Με λίγα λόγια η δημοκρατική στάση ενός συνειδητοποιημένου εργατικού κινήματος είναι ότι πρώτα ξεμπροστιάζει τους ναζιστές και τους κλείνει την πόρτα μια και καλή και για πάντα και μετά αναλύει πως και γιατί βρέθηκαν στην πόρτα του.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θεωρεί ότι η ανοιχτή και επίσημη νομιμοποίηση των ναζιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί άλλο ένα βήμα στη συγκρότηση του φασιστικού μετώπου ενός τμήματος της λεγόμενης αριστεράς με ακροδεξιούς και ναζιστές, ενός φαιοκόκκινου μετώπου που ξεπλένει το ναζισμό στη συνείδηση του λαού και φασιστικοποιεί ραγδαία την πολιτική ζωή της χώρας. Μία τέτοια εξέλιξη οι δημοκράτες δεν πρέπει να την επιτρέψουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το σκάνδαλο δεν καταγγέλθηκε από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και ρεύματα που συνεχίζουν την πρακτική της προστασίας και της προώθησης των ναζιστών στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ πνίγουν μέσα στη σιωπή τα συνεχόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές του κέντρου, ενάντια σε μετανάστες, νόμιμους και μη νόμιμους.
Πάντως η είδηση σχολιάστηκε αρνητικά σε λίγες εφημερίδες (Έθνος, Βήμα, Νέα). Σημειώνουμε το εξαιρετικό άρθρο της Άννας Φραγκουδάκη στα Νέα (http://www.tanea.gr/vivliodromio/?aid=4697432).

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί τους εργαζόμενους να πετάξουν τους ναζιστές έξω από κάθε συνδικάτο και από κάθε χώρο δουλειάς, να ξεσκεπάσουν τους προστάτες τους και να απαιτήσουν να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.