ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΩ ΛΑ.Ο.Σ, Ο ΝΑΖΙ - ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 5/9 ο Δ. Ζαφειρόπουλος, υπαρχηγός για πολλά χρόνια και έως πρόσφατα της ναζιστικής "Χρ. Αυγής", ανακοίνωσε μέσω της χουντοφυλλάδας «Ελεύθερος Κόσμος», της οποίας είναι εκδότης τη συμφωνία του με τον Γ. Καρατζαφέρη για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ στο νομό Αχαΐας (http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2259:2009-09-05-08-25-55&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281). Η είδηση συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία ο Δ. Ζαφειρόπουλος ανταλλάσσει «θερμή» χειραψία με τον Γ. Καρατζαφέρη. Η ίδια είδηση δημοσιεύεται πανηγυρικά σε ιστοσελίδα τοπικής οργάνωσης της ΝΕ.Ο.Σ (νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ) και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί από τον Γ. Καρατζαφέρη.

Το 2006 ο Δ. Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας για λογαριασμό της «Χρ. Αυγής» και είχε δηλώσει «υπερήφανος για τους αγώνες» του στη ναζιστική αυτή συμμορία. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» υμνεί ξεδιάντροπα την 21η Απριλίου και αποτελεί σήμερα τον κύριο πόλο συγκρότησης των παλαιών και νέων οπαδών της στρατιωτικής δικτατορίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Καρατζαφέρης επιχειρεί να τοποθετήσει σε δημόσια αξιώματα πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο της ναζιστικής «Χρ. Αυγής». Το 2002 είχε βάλει στο συνδυασμό του για τις νομαρχιακές εκλογές τέσσερα μέλη της «Χ.Α». Σαν βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τους ναζιστές της «Χ.Α» να αναλάβουν υφυπουργείο. Επίσης, ο προβεβλημένος βουλευτής του κόμματος του Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» στο οποίο αυτός εκθειάζει παραληρηματικά τον Χίτλερ και το Γ΄ Ράιχ είναι το «αγαπημένο του». Στη δίκη γι αυτό το βιβλίο υπερασπίστηκε τον ανοιχτό και δηλωμένο ναζιστή ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Θ. Πλεύρης.

Η απόπειρα να προωθηθεί στο βουλευτικό αξίωμα ο πρώην υπαρχηγός της ναζιστικής «Χρ. Αυγής» κάτω από την ομπρέλα του ΛΑ.Ο.Σ αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση ως τώρα για τη δημοκρατία και τη μεγαλύτερη προσβολή στα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού και στον αντιναζιστικό του αγώνα. Αυτή η απόπειρα πρέπει να ματαιωθεί. Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους να μην επιτρέψουν αυτό το αίσχος.

Αθήνα, 7 Σεπτέμβρη 2009