ΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

(Μέρος Α΄)

H Αντιναζιστική πρωτοβουλία κατάθεσε στις 14 Μαίου 1998 στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιαννόπουλο υπόμνημα, ζητώντας να βγει εκτός νόμου η ναζιστική “Χρυσή Αυγή”. Το υπόμνημα αυτό συνοδευόταν από ένα πλήρη φάκελο με νομικά επιχειρήματα και ντοκουμέντα για τη βία και της θέσης των ναζιστών.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Αντιναζιστική Πρωτοβουλία” σχετικά με τη λήψη των κατάλληλων νομοθετικών και διοικητικών μέτρων για την απαγόρευση της ίδρυσης και λειτουργίας των ναζιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων στη χώρα μας σε συμμόρφωση με τη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη κάθε μορφής Φυλετικής Διάκρισης, την οποία έχει επικυρώσει η χώρα μας με το Προεδρικό Διάταγμα 494/1970. Αναφερόμαστε ειδικά και συγκεκριμένα στη ναζιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” η οποία λειτουργεί νόμιμα και συμμετέχει στις εκλογές.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997 από δημοκράτες που έχουν μία κοινή ιδεολογική θέση, είναι αντιναζιστές. Σκοπός της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας είναι η καταπολέμηση του φαινομένου του ναζισμού στη χώρα μας. Η συγκρότησή της οφείλεται στην έντονη ανησυχία των μελών της για τα