ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (14/11/2011)

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ» ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

 

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει σα φασιστική εκτροπή τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων να δώσουν 4 υπουργεία και υφυπουργεία στο φασιστικό ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση. Η Α.Π. καταγγέλλει επίσης τη μέχρι σήμερα γενική αποδοχή του ΛΑΟΣ σαν κανονικού κοινοβουλευτικού κόμματος από το σύνολο των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων αριστερών, σαν τμήμα αυτής της εκτροπής.

Μεταξύ των 4 κυβερνητικών στελεχών, συμπεριλαμβάνεται ως νέος υφυπουργός Ναυτιλίας, ο ’δωνις Γεωργιάδης. Ο Α. Γεωργιάδης έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση που σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα του έκοβε το δρόμο σε δημόσια αξιώματα. Πρόκειται για την προτίμηση του σε ένα βιβλίο που πριν από λίγα χρόνια διαφήμιζε στην τηλεόραση σαν «αγαπημένο» του, το φανατικά φιλοχιτλερικό εγχειρίδιο γενοκτονίας του ναζιστή Κ. Πλεύρη, «Εβραίοι, όλη η αλήθεια»*.

Ο δε νέος υπουργός Μεταφορών Βορίδης, είναι πρώην αρχηγός της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, δεν θα είχε αναρριχηθεί στην εξουσία ένα κόμμα που υποστήριξε έναν προπαγανδιστή του ναζισμού και του κανιβαλικού αντισημιτισμού, όπως ο Κ. Πλεύρης. Δεν ήταν μόνο ο Α. Γεωργιάδης που διαφήμιζε ένα βιβλίο που υμνεί τον εθνικοσοσιαλισμό και το Γ΄ Ράϊχ. Στη δίκη του Κ. Πλεύρη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου πρωτοστάτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και γιος του, Θ. Πλεύρης που ήταν συνήγορός του. Ο Θ. Πλεύρης ζητούσε από το δικαστήριο την αθώωση του ναζιστή λέγοντας ότι δεν μπορεί να απαγορεύεται σε έναν έλληνα πολίτη το δικαίωμα να ζητάει την εξόντωση ενός οποιουδήποτε λαού ή το δικαίωμα να ζητάει να επαναλειτουργήσει το ’ουσβιτς (!) Η νεολαία του ΛΑΟΣ καλούσε ανοιχτά στο φόρουμ της στο ίντερνετ σε υποστήριξη του Κ. Πλεύρη στη δίκη, ενώ ένα άρθρο του αρχηγού του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη στην επίσημη εφημερίδα του κόμματος, την «Α1», πάνω στην τελική φάση της δίκης κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο «εβραίος μυρίζει αίμα». 

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, δεν θα είχε αναρριχηθεί στην εξουσία ένα κόμμα που ο αρχηγός του λειτούργησε σαν προωθητής των ναζιστών στην εξουσία. Ο Γ. Καρατζαφέρης το 1998 όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ καλούσε τους ναζιστές της Χρ. Αυγής να πάρουν ένα υφυπουργείο, το 2002 είχε συμπεριλάβει 4 χρυσαυγίτες στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ για τις νομαρχιακές εκλογές, και το 2009 επιχείρησε να κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών στην Αχαΐα, τον πρώην υπαρχηγό της Χ.Α., Δ. Ζαφειρόπουλο. Ήταν χάρη στις καταγγελίες της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που οι δύο τελευταίες απόπειρες ήρθαν στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην αποτυχία.

Ο συγχρωτισμός ΛΑΟΣ-ναζιστών έχει σαν ιδεολογική βάση την κοινή ρατσιστική και αντισημιτική ρητορεία τους. Μόλις πριν δύο μήνες στο λόγο του στην 76η ΔΕΘ ο Καρατζαφέρης εξήγησε πως πρέπει να διώξει από τη χώρα όλους τους λαθρομετανάστες γιατί η χώρα «ανήκει στους καθαρούς Έλληνες, στους Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα, που αγαπάνε το έθνος, που αγαπάνε την ορθοδοξία, που αγωνίζονται για την Ελλάδα». Όταν ο Καρατζαφέρης μιλάει για «καθαρούς Έλληνες», όλοι εννοούν αυτό που υπονοεί, δηλαδή «καθαρούς» στο αίμα, και ακολουθεί το «εθνικό φρόνημα» και βέβαια η χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία. Αλλιώς, κατά τον Καρατζαφέρη, ο «μη καθαρός» δεν έχει θέση στη χώρα.

Η αναρρίχηση του ΛΑΟΣ στην εξουσία δεν οφείλεται στην πολιτική συγκυρία και στην οικονομική κρίση. Οφείλεται στο ότι ο πολιτικός χαρακτήρας του ΛΑΟΣ δεν έχει ποτέ καταγγελθεί από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε αρχικά να είχε εμποδιστεί η είσοδος του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

Το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων προστάτευσαν το ΛΑΟΣ, αφού όχι μόνο δεν κατάγγειλαν την υποστήριξη που έδωσε το ΛΑΟΣ στο ναζιστή Κ. Πλεύρη, αλλά δεν ζήτησαν καν την καταδίκη του, και έπνιξαν αυτή τη δίκη στη σιωπή. Στη συνέχεια κάλυψαν με τη σιωπή τους, τόσο τους συγκεκριμένους εισαγγελείς και δικαστές που υπερασπίστηκαν τον Κ. Πλεύρη στη δίκη, εκφράζοντας αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις, όσο και την τελική κατάπτυστη αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που εγκρίθηκε και από τον ’ρειο Πάγο. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση ο Κ. Πλεύρης είναι αθώος γιατί ανάμεσα στα άλλα δεν καλεί σε εξόντωση των εβραίων εκ μόνου του λόγου ότι ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλή ή εθνότητα αλλά γιατί συνωμοτούν για την παγκόσμια κυριαρχία. Δηλαδή θεωρούν ως μη ρατσισμό την καρδιά του σύγχρονου, του χιτλερικού τύπου αντισημιτισμού, που είναι ακριβώς η θεωρία της παγκόσμιας εβραϊκής συνομωσίας. Αυτό σημαίνει ότι η εξόντωση των εβραίων όχι μόνο δεν αποτελεί ρατσιστικό έγκλημα αλλά μπορεί και να δικαιώνεται σε όσο βαθμό κάποιος πιστεύει ότι οι προς εξόντωση εβραίοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά επιδιώκουν ή θα επιδιώξουν την παγκόσμια ηγεμονία κινούμενοι ουσιαστικά από την φύση της θρησκείας τους.

Την ίδια στάση κρατάνε τα κοινοβουλευτικά κόμματα απέναντι στους ναζιστές μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής όταν για χρόνια τους έχουν παραχωρήσει το καθεστώς του νόμιμου πολιτικού κόμματος και σε κάθε εκλογές συνεδριάζουν μαζί τους για το μοίρασμα του δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου. Πρόσφατα επέτρεψαν στον αρχηγό τους, Ν. Μιχαλολιάκο, να καταλάβει μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Γιατί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές έδωσαν όλο το χώρο στη Χρ. Αυγή για να εμφανιστεί σαν ένα «πατριωτικό» κόμμα που τάχα προστατεύει τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα από τους λαθρομετανάστες. Και στη συνέχεια έκαναν τα στραβά μάτια όταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο Ν. Μιχαλολιάκος χαιρέτισε ναζιστικά δύο φορές. Πρόσφατα επέτρεψαν στους χρυσαυγίτες να παρελάσουν σαν τμήμα της μαθητικής παρέλασης μέσα στην Αττική, στην Αρτέμιδα, για να «τιμήσουν» την αντιφασιστική επέτειο.

Γενικότερα, διαπιστώνουμε τελευταία ότι χάρη στην πολιτική έγκριση των κοινοβουλευτικών κομμάτων στους προπαγανδιστές του εθνικοσοσιαλισμού και του κανιβαλικού αντισημιτισμού μία σειρά φασιστικές εκδηλώσεις «νομιμοποιούνται», όπως οι αντισημιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά και των καθηγητών της ΔΑΚΕ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, και τα εθνορατσιστικά συνθήματα της παρέλασης των ΟΥΚ της 25/3/2010. Την ίδια στιγμή παρατηρούμε ότι το πολιτικό σύστημα, με πιο ένθερμο υποστηρικτή το ΛΑΟΣ, προωθεί τους πολιτικούς δεσμούς της χώρας με τη Ρωσία του Πούτιν, που αποτελεί σήμερα το διεθνές κέντρου του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. Αποκορύφωμα αυτής της προσέγγισης ήταν η παρέλαση του ρώσικου στρατού στην Αλεξανδρούπολη στις 28/10.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αντισταθούν στον επελαύνοντα φασισμό. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να παλέψουμε για:

  • Την καταγγελία του ΛΑ.Ο.Σ σα φασιστικού και αντισημιτικού κόμματος και την απομάκρυνση των διορισμένων με πολιτική συμφωνία στελεχών του από την κυβέρνηση.
  • Την καταγγελία των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων για την προστασία που δίνουν στο ΛΑ.Ο.Σ επειδή έχουν κρύψει και κρύβουν από το λαό τον αντιδραστικό πολιτικό του χαρακτήρα σαν κόμμα που προστατεύει ναζιστές και συνεργάζεται μαζί τους.
  • Τη λήψη μέτρων για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης του Εφετείου Αθηνών που νομιμοποίησε το ναζισμό και επικυρώθηκε από τον ’ρειο Πάγο.
  • Την απομάκρυνση από τη δικαστική έδρα των δικαστών που έκφρασαν αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις.
  • Την απαγόρευση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

*Δείτε στη δ/νση http://www.youtube.com/watch?v=ZJ9bYnrnCNE το σχετικό βίντεο του jungle-report.blogspot.com