: 35,

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ENGLISH

 

6 χρνια απ τη δολοφονα του Π. Φσσα

ΕΓΚΛΗΜΑ Ο ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΦΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Το τι οι ναζδες της Χρ. Αυγς πετχτηκαν ξω απ τη Βουλ, τι τα γραφεα τους κλενουν σε πολλς περιοχς και τι ο ασφαλτης αρχηγς τους δεν χει δπλα του τους πιο μπιστους τραμποκους του, εναι κτι που ανακουφζει τους δημοκρατικος ανθρπους και δκαια. μως ο ισχυρισμς τι η συμμορα της Χρ. Αυγς διαλθηκε, ετε εναι μια αισιδοξη αλλ λαθεμνη εκτμηση ταν προρχεται απ συνεπες δημοκρτες που την χουν για χρνια αντιπαλαψει, ετε εναι νας υποκριτικς και εγκληματικς αποπροσανατολισμς ταν προρχεται απ τον καθεστωτικ και κλπικο αντιφασισμ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλμε για κλπικο αντιναζισμ επειδ ο ΣΥΡΙΖΑ ταν αυτς που με την πρακτικ στριξη λης της αστικς τξης πρωτοσττησε στο να πληγον λιγτερο ποινικ οι ναζδες στη δκη τους. τσι, πριν το τλος αυτς της χι τυχαα ατελεωτης δκης ο ΣΥΡΙΖΑ λλαξε τον ποινικ κδικα με διατξεις που ελαφρανουν τις ποινς για τη Χ.Α. αντ να τις βαρνουν. Αποδεικνεται δηλαδ σμερα τι η ολτελα αδικαιολγητη πελρια καθυστρηση της δκης συνφερε το ναζισμ γιατ πρσφερε στο ΣΥΡΙΖΑ λο το μεγλο χρνο που χρειαζταν για να αλλξει τον ποινικ κδικα. Λει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φλοι του στην πολιτικ αγωγ τι η δκη δεν μποροσε να εναι ουσιαστικ πιο σντομη γιατ αλλις δεν θα αποδεικνυταν η ενοχ των ναζ. μως η κυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τσσερα ολκληρα χρνια φρντισε να μην υπρχει οτε στα τσσερα κρατικ κανλια που λεγχε (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, Βουλς), καννας σχολιασμς και καμι παρουσαση της δκης στε να αποδειχθε και ζωνταν μπροστ στο λα πσο εντελς ναζιστικ και πσο θρασδειλη εναι η συμμορα αυτ. Γενικ η συστηματικ αποσιπηση αυτς της πολχρονης δκης απ λα τα κανλια, που σημανει απ λα τα κμματα, αποδεικνει τι πρκειται για να ολκληρο πολιτικ καθεστς που δεν θλει την ιδεολογικ μυνα των μαζν απναντι στο Χρυσαυγιτισμ, οπτε δεν θλει πραγματικ την διλυση της συμμορας.

Το χειρτερο μως στον ισχυρισμ περ τελειωμνης ΧΑ εναι οι εγκληματικς πολιτικς του συνπειες, καθς αν τον πιστψουν οι αντιφασστες εφησυχζουν, ακριβς τη στιγμ που πρπει να ανησυχον περισστερο απ κθε λλη φορ. Αυτ οφελεται γενικτερα στο τι η υλικ, πολιτικ και ιδεολογικ βση του ναζισμο και γενικ του εθνοθρησκευτικο ρατσισμο και του αντισημιτισμο δυναμνει παγκσμια καθς οι ιμπεριαλιστς ινδλματα κθε φασισμο και μλιστα ιδιατερα της ΧΑ, δηλαδ οι ρσοι και οι κινζοι αρχιφασστες, προωθον τις πολιτικς και οικονομικς τους θσεις παντο στον κσμο, οι διοι με δυτικος φλους τους ιδιατερα στη χρα μας (Σαββδης-ΟΛΘ, COSCO-ΟΛΠ, Σμετς-ΟΠΑΠ κ.λπ).

Οι καθησυχαστς θλουν να ξεχσουμε τι πρυσι εχαμε τις πρτες διαδηλσεις μαθητν με φιλοχρυσαυγτικα συνθματα στο λο και πιο αρρωστημνο μακεδονικ, τι απ το 2016 ως σμερα, παρ τη δκη των ναζ, χουμε διαρκ αξηση των ρατσιστικν επιθσεων σε λη την Ελλδα (δες Δκτυο Καταγραφς Περιστατικν Ρατσιστικς Βας). Κρβεται επσης πσο ισχυρς εναι ο ρλος της ΧΑ στις προσλψεις στα γκτο της COSCO στο λιμνι του Πειραι αλλ και στην Επισκευαστικ Ζνη, εν η κινζικη πρεσβεα καλε σε συνντηση τα στελχη της.

ταν μσα σε αυτς τις συνθκες ρχεται η ελφρυνση των ποινν για τους κθε λογς τραμπουκισμος, απρκλητους ξυλοδαρμος, δολοφονες κλπ της συμμορας, αλλ και γενικτερα κθε φασστα σοσιαλφασστα, πρπει κανες πολ να ανησυχε. Πρα απ την εππτωση του νου ποινικο κδικα στις ποινς της δκης, αυτς αποτελε μια ενθρρυνση για μεγαλτερη βα στο μλλον απ τη συμμορα της ΧΑ, ποια μορφ και νομα και αν χει αυτ, και ποιος και να εναι ο αρχηγς της. Εναι λθος να νομζει κανες τι η ΧΑ εναι ο Μιχαλολικος, οπτε αν αυτς καταδικαστε πχ σαν αρχηγς μιας εγκληματικς συμμορας εντς της ΧΑ, η ΧΑ θα πψει να υπρχει. Γιατ δεν εναι αυτς ο ασφαλιτκος ο δημιουργς του μαζικο κμματος ΧΑ. Αυτ εναι συνειδητ και συλλογικ δημιοργημα ενς ολκληρου πολιτικο καθεσττος. Μνο να καθεστς διακομματικς συμφωνας θα μποροσε να δσει σε μια ανοιχτ ναζιστικ συμμορα το ελεθερο να δρνει ατιμρητα χιλιδες ανθρπους επ 30 χρνια, χωρς καμι αστυνομα, κανες δικαστς, και κυρως καννα απολτως πολιτικ κμμα, πλην της ΟΑΚΚΕ, να κνει αυτ τη βα κεντρικ πολιτικ ζτημα και, κυρως, να θτει το προφανς: την πολιτικ απαγρευση αυτο του κμματος-συμμορας.

Με τον διο τρπο μνο να καθεστς θα μποροσε να αποκαθηλσει να διαλσει πραγματικ αυτ τη συμμορα. Αλλ αυτ καθλου δεν φανεται τσο απ την παραπνω στση του ΣΥΡΙΖΑ σο και απ αυτ της ΝΔ η οποα με τον υπουργ εσωτερικν Θεοδωρικκο (πρην γραμματας της ΚΝΕ, πρην λαλιωτικ στλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεξ χρι του Μητσοτκη) μλις πριν λγο βγαλε να νμο στε η XΑ να αποκτσει για πρτη φορ θσεις στις επιτροπς του Δμου της Αθνας, και τσι να βρεθε σε μια απ αυτς ο διεκδικητς της αρχηγας της ΧΑ ναζ Κασιδιρης, ο οποος εν εχε εμποδιστε ομφωνα απ λες τις παρατξεις του Δμου να βγλει εκλογικ περπτερα στην Αθνα στις δημοτικς βρκε σμμαχ του σε αυτ το υπουργεο εσωτερικν της κυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα βγαλε.

Το ελληνικ φαιο“κκκινο” καθεστς χρειζεται το χρυσαυγτικο μηχανισμ

Δεν ξρουμε ββαια τι σχεδιζει να κνει το ελληνικ διακομματικ φιλοχρυσαυγτικο καθεστς τελικ με τη ΧΑ, αν δηλαδ θα την κρατσει με αυτ το νομα και να ηγεσα, αν θα της αλλξει νομα, αν θα την σπσει σε υποσυμμορες. Εκενο για το οποο εμαστε σγουροι εναι τι αυτ το τρας σαν στελεχικς μηχανισμς, ποιες και αν εναι οι μεταμορφσεις και οι ιδεολογικς προσαρμογς του (πχ σχετικ ξπλυμα απ το ναζισμ του και πρασμα στον ευρασιαστισμ, ταυτοτισμ κλπ) εναι εντελς απαρατητο στο βαθ ελληνικ φαιο«κκκινο» καθεστς. Αυτ χρειζεται να παρακρατικ οργανωμνο σμα για να οργαννει την εθνορατσιστικ, αντισημιτικ τρομοκρατα, και κυρως να λειτουργε σαν επιβλπουσα ταγματασφαλτικη φρξια μσα στην αστυνομα και μσα στο στρατ για λογαριασμ του νεοχιτλερικο ξονα Ρωσας-Κνας.

Αυτ το καθεστς θελε αυτ το σμα μσα στη Βουλ. μως δη αρκετ πριν απ τη δολοφονα του Π. Φσσα η Ελλδα, και ειδικ ο προωθητς της ρσικης στρατηγικς του «ορθδοξου τξου» πρωθυπουργς Σαμαρς, δεχταν αφρητες πισεις απ το Συμβολιο της Ευρπης για το ζτημα της ΧΑ καθς η Ελλδα ταν η μνη χρα της ΕΕ που εχε στο κοινοβολιο της ανοιχτος ναζδες. Αυτς οι πισεις δυσκλευαν χι τσο την ελληνικ σο τη ρσικη διπλωματα που χρησιμοποιε την Ελλδα σαν την πιο πολτιμη πολιτικοοικονομικ βση της μσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ (ιδιατερα για να ασκε τα βτο της στις δυτικς κυρσεις), και γι αυτ την θλει να φανεται σαν ακραιφνς δυτικ. Το γεγονς τι η ΧΑ αντικαταστθηκε στη Βουλ απ την επσης ρωσδουλη και φασιστικ ως το μεδολι «Ελληνικ Λση» μπορε να δσει και την εξγηση για το πως απ τη μια στιγμ στην λλη (σε σχση με λα τα γκλοπ στη διρκεια των τελευταων μηνν) μειθηκε στο μισ το εκλογικ ποσοστ της ΧΑ. Για παρδειγμα νας μαζικς και καλ οργανωμνος πολιτικς παργοντας, πως εναι η Εκκλησα, που επιφαν της στελχη πχ σαν τον Σεραφεμ Πειραι υπερσπιζαν απροκλυπτα την ΧΑ, θα μποροσε να επηρεσει αποφασιστικ μια μαζικ στροφ προς την Ελλ. Λση. λλωστε η ειδικτητα της ΧΑ δεν εναι ο κοινοβουλευτισμς αλλ η βα και απ πολλς απψεις η εξωκοινοβουλευτικ βα μπορε να εναι πιο ασδοτη και πιο αποτελεσματικ απ την κοινοβουλευτικ.

Για λους τους παραπνω ρλους η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα και η ΟΑΚΚΕ επιμνουν τι σμερα περισστερο απ ποτ εναι απαρατητο να μπει στην πρτη γραμμ το σνθημα: «ΕKTOΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Αν ικανοποιηθε αυτ το ατημα θα σημανει τι θα βγει εκτς νμου η ΧΑ και κθε συμμορα υποσυμμορα που θα προκψει απ το στελεχικ υλικ της. Εκτς νμου πρακτικ σημανει τι λα τα θματα των επιθσεων, που στην πλειοψηφα τους εναι μετανστες, δεν θα χουν τον τρμο να προσφεγουν στη δικαιοσνη για να αντιμετωπζουν μια νμιμη εγκληματικ μηχαν. Κι μως τσο ο ΣΥΡΙΖΑ, σο και το ψευτοΚΚΕ, αρνονται ακριβς αυτ το βασικ σνθημα, που θα επτρεπε σε χιλιδες θματα να καταθσουν κατ της συμμορας, εν στη δκη οι ναζδες τρομοκρατοσαν με την ανοχ της δρας ακμα και τους μρτυρες κατηγορας. Οι αρνητς του «εκτς νμου» δικαιολογονται λγοντας τι αν υπρχει μια εγκληματικ συμμορα μσα στη ΧΑ πρπει τα μλη της να τιμωρηθον αλλ ποτ η ΧΑ σαν κμμα να απαγορευτε.   πως με τους Χτλερ να αλωνζουν δεν υπρχουν δκες της Νυρεμβργης τσι δεν υπρχουν πραγματικς δημοκρατικς αντιναζιστικς δκες με νμιμη τη ΧΑ. Γι αυτ εναι στην πλη για το «εκτς νμου η ΧΑ» που κρινταν και κρνεται ακμα περισστερο σμερα στη χρα μας ο αντιφασισμς σο η χρα ζει ακμα μια μισοδημοκρατικ περοδο.

Πειραις, 17 Σεπτμβρη 2019

Κατεβστε την αφσα σε pdf εδ