ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

   
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, ΑΘΗΝΑ

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ENGLISH

Το EGAM καταγγέλλει κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ναζίστριας Ζαρούλια

Πήραμε και δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του EGAΜ το οποίο καταγγέλλει τον Σαμαρά, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης και το ΣΥΡΙΖΑ, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους ότι θα βγάλουν τη ναζίστρια Ζαρούλια, εκπρόσωπο της «Χρ. Αυγής», από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι το EGAM είχε χαιρετίσει (μετά την πορεία της 15 Δεκέμβρη 2012), τη δέσμευση του Σαμαρά ότι θα αποκλείσει τη Ζαρούλια από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Γενάρη.
Δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχουν οι παραπάνω πιέσεις του EGAM ως τη Δευτέρα, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κόμματα της απάτης και της διπροσωπίας. Αυτή είναι η μόνιμη τακτική τους απέναντι στην Ευρώπη. Όπως της υπόσχονται ότι θα τηρήσουν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις και τις παραβιάζουν, σαμποτάροντας ύπουλα κάθε οικονομική ανάπτυξη, έτσι κάνουν υποσχέσεις και στο ζήτημα της δημοκρατίας: καθησυχάζουν τους ευρωπαίους δημοκράτες ότι είναι εναντίον του ναζισμού και την ίδια ώρα βοηθάνε τους ναζιστές να δυναμώνουν
τις θέσεις τους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ένα ναζιστικό πολιτικό κόμμα. Υπάρχει ένα φιλοναζιστικό πολιτικό καθεστώς. Είναι το ίδιο που προστάτευε και προωθούσε τη «ΧΑ» εδώ και 30 χρόνια. Αυτοί οι ελεεινοί διπρόσωποι και ψεύτες μπορεί να έρθουν σε πραγματικά δύσκολη θέση μόνο με έναν πανευρωπαϊκό δημοκρατικό ξεσηκωμό εναντίον τους.

<<ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Πέμπτη, 17 Γενάρη

Το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (EGAM) ανησυχεί εξαιρετικά για την τήρηση των υποσχέσεων του έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό των νεοναζιστών από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Καθώς τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η πρώτη σύνοδος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, το EGAM με πολύ μεγάλη έκπληξη μαθαίνει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία συμπεριλαμβάνει ακόμα σήμερα τη νεοναζί Ελένη Ζαρούλια, ενάντια στη ρητή δέσμευση του κ. Σαμαρά.
Στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη, μια ιδιαίτερη κινητοποίηση της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και πολιτικής κοινωνίας συγκέντρωσε στην Αθήνα περισσότερα από 10.000 άτομα, υποστηριζόμενη από τους βραβευμένους με νόμπελ Έλι Βίζελ και Ντάριο Φο, καθώς και διακεκριμένους διανοούμενους όπως είναι ο Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Άνταμ Μίτσνικ «Μαζί στην Ευρώπη για τη δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό».
Ακολουθώντας αυτή την κινητοποίηση, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την απόφασή του να αποκλείσει τους νεοναζί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, 17 Γενάρη η αντιπροσωπεία ακόμα περιλαμβάνει τη νεοναζίστρια.
Αν αυτή η σύνθεση επιβεβαιωθεί θα είναι ένα τεράστιο δημοκρατικό σκάνδαλο. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουν προδοθεί. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει μια καθαρή υποστήριξη στο νεοναζισμό, και η αξιοπιστία του κ. Σαμαρά όταν είναι να πολεμήσει το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό θα χαθεί.
Αυτό θα δείξει ότι για κανένα από τα ελληνικά κόμματα που υιοθέτησαν την ίδια θέση (μέλη της συμμαχίας όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, καθώς και ο αντιπολιτευτικός ΣΥΡΙΖΑ) ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό δεν είναι ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα ώστε να καταβάλουν το μίνιμουμ της φροντίδας για την υλοποίηση αποφάσεων που πήραν και ανήγγειλαν, ενώ η χώρα έχει να αντιμετωπίσει μια απότομη άνοδο της ρατσιστικής βίας.
Επομένως, ζητάμε οι υποσχέσεις που έχουν ανακοινωθεί να γίνουν σεβαστές, και ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση της νέας σύνθεσης της αντιπροσωπείας χωρίς νεοναζί.

Εκπρόσωπος τύπου και επικοινωνίας
Αλίν Λε-Μπαίγ Κρεμέρ>>