Μίσος προς τους Εβραίους στην Ελλάδα

Θρίαμβος του ρατσιστή

Εξυμνεί το Χίτλερ, αποκαλεί τους Εβραίους “Υπάνθρωπους” και θέλει να κρατήσει ανοιχτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο ’ουσβιτς – μπορεί κάποιος να το χρειαστεί ακόμη. Ένα αθηναϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο αντισημίτης Κώστας Πλεύρης μπορεί να διώκει τους Εβραίους χωρίς να τιμωρηθεί.

«Σε σύγχυση και προβληματισμό» δείχνει να βρίσκεται το ΚΙΣ της Ελλάδας, και αυτό θα πρέπει να είναι περισσότερο μία διπλωματική έκφραση.
Οι Εβραίοι στην Ελλάδα είναι σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο την περασμένη Παρασκευή αθώωσε τον Κώστα Πλεύρη, τον Έλληνα αρνητή του ολοκαυτώματος από την κατηγορία της «προτροπής σε ρατσιστικό μίσος».

Ο Πλεύρης στο βιβλίο του των 1400 σελίδων «Εβραίοι- όλη η αλήθεια» προβάλλει τον εαυτό του ως «Ναζί, Φασίστα, Αντιδημοκράτη και Αντισημίτη». Σε αυτό το αντιεπιστημονικό έργο ονομάζει τους Εβραίους «υπανθρώπους», εξυμνεί τον Αδόλφο Χιτλερ και λυπάται που ο Χίτλερ δεν μπόρεσε να αποτελειώσει το έργο του.

Ένα πενταμελές δικαστήριο στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2007 είχε καταδικάσει τον διαβόητο συγγραφέα σε 14 μήνες κράτηση με αναστολή εξαιτίας αυτού του βιβλίου. Ήταν η πρώτη φορά, που η ελληνική δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε εναντίον αντισημιτικής προπαγάνδας, αφού η αντιρατσιστική πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και το ΚΙΣ έκαναν μήνυση.

Είδωλο για νεοφασίστες

Από τότε κιόλας η εισαγγελέας υποστήριξε την αθώωση, επειδή η προπαγάνδα του Πλεύρη στην Ελλάδα εμπίπτει στην ελευθερία του λόγου. Σε αυτό συμφώνησε το εφετείο μπροστά σε ένα έκπληκτο ακροατήριο - κι αυτό λίγο πριν από το τέλος της προθεσμίας παραγραφής για τον αυτοαποκαλούμενο ρατσιστή.

Εκείνος μπορεί τώρα με τις ευλογίες του δικαστηρίου να εκφράσει ξανά την ελπίδα, ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης του ’ουσβιτς πρέπει να κρατηθεί σε καλή κατάσταση, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Μία τέτοια απόφαση θα έπρεπε «να προκαλέσει αγανάκτηση σε όλη την Ευρώπη», απαιτεί η πρόεδρος των ελληνογερμανικών συνδέσμων και παλαιότερα ομοσπονδιακή βουλευτής Sigrid Skarpelis-Sperk.

Περισσότερα για το θέμα

Το ελληνικό ΚΙΣ τονίζει, ότι το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης δεν θα έπρεπε να υπηρετεί την εξάπλωση του μίσους και του ρατσισμού. Ο Πλεύρης αυτοαποκαλείται επιστήμονας, ενώ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας δίδασκε την ψυχολογική καθοδήγηση πολέμου σε μια Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα είδωλο των νεοφασιστών της χώρας του. Αλλά και εκτός από τους εξτρεμιστικούς κύκλους έχει εξαπλωθεί πλατιά και αισθητά στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός.

Έτσι σχολίασε η ελληνική φυλλάδα «Αυριανή» το 2008 την επικείμενη εκλογική νίκη του Barack Obama με τις λέξεις, ότι αυτή είναι ένα «σημάδι για το τέλος της εβραϊκής κυριαρχίας» στις ΗΠΑ.

(SZ 31 Μαρτίου 2009).