ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΖΕΝΤΑΛ

Το Κέντρο Βίζενταλ παροτρύνει τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να καλέσει την Ελλάδα να απολογηθεί για παραβίαση της Συνθήκης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό του 2004

Παρίσι, 30 Μαρτίου 2009

Σε επιστολή του προς την προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Διευθύνων για τις Διεθνείς Σχέσεις του Κέντρου Σάιμον Βίζενταλ, δρ. Σίμον Σάμιουελς, εξέφρασε “την οργή του για την αδιαφορία των ελληνικών αρχών σχετικά με την αθώωση την περασμένη Παρασκευή του κήρυκα μίσους Κώστα Πλεύρη με κατηγορίες υποκίνησης που αφορούσαν την 1.400 σελίδων αντισημιτική του διατριβή, «Εβραίοι – Όλη η Αλήθεια».”

Ανακάλεσε ότι, “στις 16 Σεπτέμβρη 2008, το Κέντρο μας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι η εκδίκαση της έφεσης του φιλοναζιστή συγγραφέα της επομένης θα περνούσε «ένα μήνυμα στην ελληνική νεολαία σχετικά με το αν ο ρατσισμός μπορεί να εμφανίζεται ατιμώρητος». Επισημάναμε τις ανωμαλίες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της σε εξέλιξη νομικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της έξωσης της πολιτικής αγωγής από τη δικαστική αίθουσα, και του δημόσιου κατήγορου που, ομολογουμένως, αναγόρευσε αυτό το ναζιστικό κείμενο σε «επιστημονικό σύγγραμμα».”

Η επιστολή παραθέτει το γάλλο κοινωνιολόγο Πιέρ-Αντρέ Ταγκιέφ, ο οποίος έχει τη θέση πως, “αν ένας τόσο ακραίος αντισημιτισμός θεωρείται ελευθερία της έκφρασης, τότε το μίσος απέναντι στους Εβραίους έχει [διεστραμμένα] μετατραπεί σε ανθρώπινο δικαίωμα”, και προσθέτει το Κέντρο, “αποδίδοντας έτσι στον Εβραίο μη ανθρώπινες ιδιότητες”.

Το Κέντρο ισχυρίστηκε ότι “το βιβλίο του Πλεύρη αδιαμφισβήτητα δικαιολογεί τη βία κατά των Εβραίων σαν ατόμων και σα συλλογικότητας, πάνω στη βάση της θρησκείας τους, των «ψεμάτων τους περί Ολοκαυτώματος» (παρά την εξόντωση άνω του 90% των ελλήνων εβραίων), και της ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ. Από την εμφάνιση του «Εβραίοι – Όλη η Αλήθεια», οι επιθέσεις σε εβραϊκά νεκροταφεία και σε μνημεία του Ολοκαυτώματος σε όλη την Ελλάδα έχουν αυξηθεί εκθετικά.”

Δείτε αποσπάσματα του βιβλίου όπως τα παραθέτει η ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία (ΑΠ) στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι τέτοια κείμενα δε συνιστούν πρόκληση μίσους και βίας, ούτε προσβολή, σε βάρος των ελλήνων Εβραίων.

Η ΑΠ σημείωσε επίσης ότι η υπεράσπιση του Πλεύρη, ο ακροδεξιός βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε πως το κάλεσμα για εξολόθρευση οποιουδήποτε λαού, ακόμα και για την επαναλειτουργία του Άουσβιτς, είναι “ένα δημοκρατικό δικαίωμα”.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι έχει επικρίνει αυτή την αθώωση σαν μία ημέρα που έλπιζε ότι δε θα ερχόταν ποτέ, πράγμα που καταδεικνύει πως “ο αντισημιτισμός, και γενικότερα, ο ρατσισμός, έχει εντυπωθεί στην ελληνική κοινωνία, και χαίρει πλατιάς ανοχής”.

Ο Σάμιουελς τόνισε ότι “το πιο χτυπητό χαρακτηριστικό αυτής της ύβρεως είναι η έλλειψη διαμαρτυρίας από τους διαμορφωτές της ελληνικής κοινής γνώμης, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπαιδευτικούς, τους συνδικαλιστές, τις εκκλησίες, τα μέσα ενημέρωσης κτλ. Η Ελλάδα έχει σηκώσει την μπάρα της αδιαφορίας απέναντι στην υποκίνηση ενός νέου ολέθρου, περιφρονώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ΟΑΣΕ σχετικά με την πάλη κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού. ” Και συνεχίζει, “Αφού δεν καταδικάζεται, αυτή η αδιαφορία καθιστά τις ελληνικές αρχές συνένοχες για κάθε συνακόλουθη βία σε βάρος μειονοτήτων και συνιστά μία πρόκληση ανησυχίας για όλα τα κράτη-μέλη της περιοχής του ΟΑΣΕ.”

Το Κέντρο ενθάρρυνε τον ΟΑΣΕ “να καλέσει την Ελλάδα σε απολογία λόγω της παραβίασης της «Συνθήκης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό» του 2004” καθώς και άλλα σχετικά όργανα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Σίμον Σάμιουελς στο +33.609.77.01.58.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Κ. Πλεύρη όπως παρατίθενται από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία (ΑΠ):

- «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»
- «Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει»
- «Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι. φθάνει η ώρα των αντιποίνων»
- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»
- «Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει»,
- «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους» κ.λπ ,
- «Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»
- (κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»
- «δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείς της ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς»
- «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας»
- «Η Εβραική πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»
- «Απελευθερωθείτε από την Εβραικήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..».