ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2008

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ
Όχι άλλες αναβολές, να μην παραγραφεί η υπόθεση

Στις 26 Νοέμβρη θα εκδικαστεί η έφεση του ναζιστή Κ. Πλεύρη κατά της απόφασης που τον καταδίκασε σε 14 μήνες με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 για πλήθος αποσπασμάτων του φιλοχιτλερικού αντισημιτικού βιβλίου του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» που προκαλούν ρατσιστικό μίσος και βία. Η ιστορική αυτή καταδίκη, η πρώτη με βάση το Ν. 927/79, κινδυνεύει να ανατραπεί! Η δίκη της έφεσης έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, ενώ η υπόθεση παραγράφεται σε ένα χρόνο. Στις 17/9 η υπόθεση μπήκε τελευταία σε σειρά για να συζητηθεί ενώ προηγούνταν άλλες 16 δίκες. Αναβλήθηκε λόγω ωραρίου για τις 26/11 και είναι πάλι τελευταία για να συζητηθεί ενώ προηγούνται αυτή τη φορά 17 δίκες για σοβαρά αδικήματα που είναι δεδομένο ότι θα πάρουν πολύ χρόνο να συζητηθούν!
Η μεθόδευση της παραγραφής διευκολύνεται από τη σιωπή που περιβάλλει τη δίκη και την καταδίκη του ναζιστή. Κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση ούτε καν σαν είδηση. Και δεν φτάνει που κάλυψαν με αυτόν τον τρόπο το ναζιστή αλλά συνέχισαν να τον καλούν να μιλάει στις εκπομπές τους και μάλιστα πιο συχνά από πριν! Αυτή η στάση των καναλιών οφείλεται στο ότι κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν κατάγγειλε δημόσια το ναζιστή και τους προστάτες του που βρέθηκαν μέσα στη Βουλή χάρη σε αυτή την καθολική σιωπή. Μιλάμε για τους δύο πιο προβεβλημένους κοινοβουλευτικούς εκροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ: Τον Α. Γεωργιάδη που διαφήμιζε το βιβλίο στην τηλεόραση σαν “το αγαπημένο του” και τον Θ. Πλεύρη, που υπερασπίστηκε σα δικηγόρος το ναζιστή στη δίκη. Σημειώνουμε ότι τα μέλη της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ (ΝΕ.Ο.Σ) καλούν ανοιχτά στο φόρουμ που έχουν στο διαδίκτυο σε υποστήριξη του Κ. Πλεύρη ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του ΛΑ.Ο.Σ και έχει κατέβει σαν υποψήφιος του σε προηγούμενες εκλογές.
Το ζοφερό αυτό πολιτικό κλίμα επέτρεψε να φωλιάσει το αυγό του φιδιού μέσα στη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο αποφάσισε την έξωση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και επέτρεψε στο ναζιστή και στη δικιά του πολυάριθμη υπεράσπιση να επιτίθενται στους μάρτυρες κατηγορίας. Στο σκεπτικό της απόφασης για την έξωση προβλήθηκε το επιχείρημα ότι για το αδίκημα αυτό αρμόδια για να ασκήσει καθήκοντα πολιτικής αγωγής είναι μόνο η πολιτεία εκπροσωπούμενη από την εισαγγελική αρχή. Αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ισχύει ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου τα θύματα του ρατσιστικού λόγου είναι οι Εβραίοι. Αντίθετα, στη μέχρι τώρα δικαστική διαδικασία, συγκεκριμένοι δικαστές και εισαγγελείς βρέθηκαν να υπερασπίζονται το ναζιστή!
Στη δίκη της 11/9 βρεθήκαμε απέναντι στον εισαγγελέα Λ. Λαζαράκο που άσκησε έργο υπεράσπισης από την έδρα και ζητούσε από τις μάρτυρες κατηγορίας της ΑΠ που εξέτασε να «ομολογήσουν» ότι ο ναζιστής Κ. Πλεύρης είναι «ιστορικός» και το βιβλίο του «επιστημονικό». Όταν η πρώτη μάρτυρας Α. Στάη αρνήθηκε επίμονα να αναγνωρίσει τον «επιστημονικό» χαρακτήρα του φιλοναζιστικού κηρύγματος του Κ. Πλεύρη, δέχθηκε την ερώτηση από τον εισαγγελέα αν η ίδια θέλει να δικαστεί από «ναζιστικό δικαστήριο». Στη συνέχεια ο εισαγγελέας την απείλησε με σύλληψη για να πάρει την απάντηση ότι θα ήταν τιμή της να συλληφθεί επειδή κατηγορεί το ναζιστή. Η πρόεδρος της έδρας Ευ. Τσελεχοβίτου έκανε επίσης φραστικές επιθέσεις στις μάρτυρες κατηγορίας και άφησε ασύδοτο στην αίθουσα το ναζιστικό κοινό να αποδοκιμάζει κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τους.
Η ΑΠ κατάθεσε αναφορά κατά των Λ. Λαζαράκου και Ευ. Τσελεχοβίτου με έμφαση στα υπερασπιστικά επιχειρήματα υπέρ του ναζιστή που πρόβαλε επί της ουσίας ο Λ. Λαζαράκος. Την αναφορά υπέγραψαν οι δύο μάρτυρες κατηγορίας της Α.Π. που εξετάστηκαν στο δικαστήριο της 11/9. Η καταγγελία κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή και αρμόδιος επιθεωρητής του Αρείου Πάγου προσκάλεσε πρόσφατα τις δύο μάρτυρες της ΑΠ να καταθέσουν τα στοιχεία τους. Μετά τις καταθέσεις αναμένουμε ενημέρωση για το πόρισμα αυτής της πρώτης φάσης της πειθαρχικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο μεταξύ μάθαμε ότι είχε παραπεμφθεί πειθαρχικά ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη Σπ. Μουζακίτης, ύστερα από αναφορά του ναζιστή Κ. Πλεύρη! Το πόρισμα ήταν απαλλακτικό για τον Σπ. Μουζακίτη, αλλά ταυτόχρονα και αθωωτικό για τον Κ. Πλεύρη! Ο εισαγγελέας Ματζούνης χαρακτήρισε το βιβλίο «επιστημονικό» επειδή βασίζεται σε βιβλία των ίδιων των Εβραίων όπως τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», γνωστό αντισημίτικο πλαστογράφημα, και διαπίστωσε «ελαφρά αμέλεια» του Σπ. Μουζακίτη ως προς την ποινική αξιολόγηση των επίμαχων αποσπασμάτων! Ο εισαγγελέας Ματζούνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ήταν λάθος να ασκηθεί δίωξη για το χυδαία σαρκαστικό σχόλιο ότι τα Εβραιόπουλα «φαίνονται τετράπαχα» πίσω από τα συρματοπλέγματα του Άουσβιτς, γιατί δεν υπάρχει καμία πρόθεση προσβολής απλά σχολιασμός της «καλής φυσικής κατάστασης» τους…
Στο δικαστήριο του Δεκέμβρη που οδήγησε στην καταδίκη το ναζιστή, συναντήσαμε μία εισαγγελέα, την Α. Μασούρα, που υπέβαλε αθωωτική πρόταση ενώ εντόπισε το πρόβλημα στον τίτλο του βιβλίου τον οποίο, κατά την άποψη της, ο Κ. Πλεύρης έπρεπε να αλλάξει σε «Εβραιοσιωνιστές, όλη η αλήθεια». Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μέσα από σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν, όχι το κατηγορητήριο, αλλά τα βασικά υπερασπιστικά επιχειρήματα του κατηγορούμενου, δηλ. την αντισημίτικη θεωρία περί «εβραιοσιωνισμού» και τον υποτιθέμενα «ρατσιστικό» χαρακτήρα του Ταλμούδ, θρησκευτικού βιβλίου των Εβραίων!
Τέλος, η μία εφέτης της δίκης του Δεκέμβρη, η Μ. Παγουτέλη, η οποία μειοψήφησε με αθωωτική ψήφο υπέρ του ναζιστή, στο 32 σελίδων σκεπτικό της για την αιτιολόγηση της ψήφου της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
Α) Συμφωνεί με τον Κ. Πλεύρη όταν λέει ότι «Εβραίος στο θρήσκευμα και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές» επειδή κατά την άποψή της, το Ταλμούδ «αναμφισβήτητα περιέχει μισαλλόδοξες και αντιχριστιανικές διδαχές, κόντρα σε κάθε έννοια ανθρωπισμού»,
Β) Θεωρεί ότι όταν ο ναζιστής χαρακτηρίζει τον Εβραίο «υπάνθρωπο», ασκεί θεμιτή πολιτική κριτική, διότι αναφέρεται στον «εγκληματία πολέμου, Εβραίο»,
Γ) Θεωρεί ότι ο Κ.Πλεύρης δικαιούται να εκφέρει την «αντισημιτική άποψη» του η οποία ορίζεται ως αντίθεση στον «εβραιοσιωνισμό» καθώς και τη «ναζιστική» άποψή του ότι η «Λευκή Φυλή δεν θέλει σημίτας στην Ευρώπη διότι έτσι τη συμφέρει βιολογικώς», οι οποίες απόψεις για την εφέτη δεν μπορούν να προκαλέσουν μίσος και βία!
Δ) Όταν ο ναζιστής κατηγορεί του Γερμανούς ναζί γιατί «δεν έστειλαν τους Εβραίους στον Ιεχωβά τους να διαβάζουν μαζί όρθιοι το Ταλμούδ», διαπιστώνει ότι αναφέρεται στους «Εβραίους σιωνιστές» που υιοθετούν τις «αναμφισβήτητα μισαλλόδοξες και αντιχριστιανικές αναφορές των Ταλμούδ» και σαν παράδειγμα φέρνει τους δύο μάρτυρες κατηγορίας (!) Βενιαμίν Αλμπάλα και Αβραάμ Ρεϊτάν, που δεν καταδίκασαν στο ακροατήριο το Ταλμούδ!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημοκράτες να μην ανεχτούν αυτό το αίσχος!

-Να στηρίξουν την καταδίκη του ναζιστή Κ. Πλεύρη με την παρουσία τους στο δικαστήριο της 26/11 (Α΄ Πενταμελές Εφετείο, 6ος όροφος, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, 9πμ).
-Να απατήσουν να πάρει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα η υπόθεση για να αποκαλυφθεί το ΛΑΟΣ και να μάθει ο λαός για αυτό το τρομερό πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο πρέπει να πάρουν θέση όλα τα κόμματα.
-Να απαιτήσουν να μην υπάρξει άλλη αναβολή για να μην περάσει η μεθόδευση της παραγραφής.

Αθήνα, 23/11/2008