Προς τον
Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Γραφείο Πρωθυπουργού
Αθήνα
--------
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Έκπληκτοι και με βαθιά ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι το Εφετείο της Αθήνας στις 27 Μάρτη 2009 αθώωσε τον ρατσιστή και υμνητή του Γ’ Ράιχ, Κωνσταντίνο Πλεύρη για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι Όλη η αλήθεια», ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή 14 μηνών με 3ετή αναστολή.
Θεωρούμε αδιανόητο το ότι υπήρξε δικαστήριο μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας που 60 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία έκρινε ότι η εξύμνησή της και το κάλεσμα σε επανάληψή της, δεν παραβιάζουν την αντιρατσιστική νομοθεσία!
Κρίθηκε δηλαδή ότι αποσπάσματα όπως τα παρακάτω (που είναι λίγα μόνο από τα δεκάδες του κατηγορητηρίου), δεν αποτελούν προτροπή σε βία, μίσος και διακρίσεις κατά των Εβραίων και δεν τους προσβάλλουν:

- «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»
- «…Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει…»
- «…Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι….φθάνει η ώρα των αντιποίνων»
- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»
- «…Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει»
- «…Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους» κ.λπ
- «…Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»
- (κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»
- «…δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείς…της ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς»
- «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως…όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας»
- «Η Εβραϊκή πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»
- «…Απελευθερωθείτε από την Εβραϊκήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..»
- -«Η μόνη οδός σωτηρίας των Εβραίων είναι να παύσουν να ονειρεύωνται την παγκόσμιον κυριαρχίαν… Αλλοιώς ο αφανισμός τους θα συμβεί ολοκληρωτικώς και δια παντός. Το πολύ-πολύ θα εναπομείνουν μερικαί χιλιάδες που θα κόβουν τα πουλάκια τους και θα περιμένουν τον Ιεχωβά τους».

Αφού κρίθηκε ότι τέτοιες ανατριχιαστικές φράσεις δεν εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο (927/79) τότε αυτός ουσιαστικά καταργείται και μαζί του ποδοπατείται και η Διεθνής Αντιρατσιστική Σύμβαση που η Ελλάδα έχει υπογράψει.
Πιστεύουμε ότι η αθωωτική απόφαση της 27 του Μάρτη 2009 δεν αφορά στενά την λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης. Αφορά τη δημοκρατία στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αν αυτή η απόφαση παγιωθεί θα σημαίνει ότι ένα βαρύ σύννεφο θα σκιάζει από δω κι εμπρός όλη την Ευρώπη καθώς σε μια γωνιά της το πιο ξέφρενο, το πιο ωμό ρατσιστικό και αντισημιτικό κάλεσμα σε εξόντωση, θα έχει την επικύρωση της νομιμότητας, οπότε και οι βιαστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ζωής θα έχουν παντού μια ανυπολόγιστων επιπτώσεων πολιτική και ηθική ενθάρρυνση.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτό να μη συμβεί. Ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλης της Ευρώπης δεν μπορούν να ξεχάσουν και δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν τις ανείπωτες οδύνες τους και τους κοινούς αγώνες τους ενάντια στο ναζισμό.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια τέτοια νομιμοποίηση του ρατσισμού, δηλαδή μια τέτοια κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, εσείς και η κυβέρνηση της οποίας ηγείσθε δεν θα την επιτρέψετε. Γι αυτό σας καλούμε να καταδικάσετε πολιτικά αυτή την απόφαση και να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα που βρίσκονται μέσα στις θεσμικές σας δυνατότητες για την ανατροπή της.

Με εκτίμηση