ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δημοκράτες αντιφασίστες,

Αύριο το πρωί Πέμπτη 13/12 συνεχίζεται η δίκη του ναζιστή Πλεύρη και της παρέας του που είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη. Η βασική κατηγορία είναι η προτροπή σε ρατσιστική βία. Πραγματικά το βιβλίο του Πλεύρη είναι ο ορισμός αυτού του είδους της βίας αφού εκθειάζει το Γ΄ Ράιχ και προπαγανδίζει την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων.
Αύριο θα εξετασθούν οι μάρτυρες των ναζιστών. Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή αυτής της δίκης, που έγινε σε δύο φάσεις με δύο ξεχωριστές συνθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε να αποβάλει τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Το ουσιαστικό επιχείρημα γι αυτήν την αποβολή ήταν ότι το ρόλο της πολιτικής αγωγής θα τον έπαιζε ο εισαγγελέας. Αλλά ο μεν εισαγγελέας της πρώτης φάσης της δίκης, ο Λ. Λαζαράκος άφησε όλους τους δημοκράτες κατάπληκτους με τη δραστήρια φιλοναζιστική του στάση, η δε εισαγγελέας της δεύτερης φάσης καθώς και η μια εκ των τριών εφετών δικαστών έκαναν μια σειρά παρεμβάσεις κατά του Ταλμούδ που δεν αφορούσαν το κατηγορητήριο. Έτσι σε όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας βρέθηκαν να είναι κατηγορούμενοι ενώπιον των φιλοχιτλερικών ή και χιτλερικών «ανακριτών», δηλαδή των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους και ταυτόχρονα να κατηγορούνται από μεγάλο μέρος της έδρας.
Μπορεί κανείς ύστερα από αυτό να ανησυχεί για το ποια θα είναι η μορφή που θα πάρει η τελική φάση της διαδικασίας αφού τώρα και οι μάρτυρες θα είναι φίλοι των ναζιστών.
Γι αυτό καλούμε αύριο τους δημοκράτες να έρθουν στο δικαστήριο για να μην ξαναδημιουργηθεί από τους παράγοντες της δίκης και από τα «ξυρισμένα κεφάλια» στο κοινό μια ατμόσφαιρα ανάλογη με εκείνη της 11 Σεπτέμβρη όπου δεν ήξερε κανείς αν βρίσκεται στην Αθήνα του 2007 ή στο Βερολίνο του 1933.
Πιστεύουμε γενικά ότι θα πρέπει να σπάσει με κάθε τρόπο η υγειονομική ζώνη που έχει σχηματιστεί γύρω από αυτή τη δίκη, ιδιαίτερα το σκανδαλώδες και συστηματικό πνίξιμό της από την τηλεόραση καθώς και η σιωπή των κοινοβουλευτικών κομμάτων γι’ αυτήν. Νομίζουμε ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από το πολιτικό σύστημα για να προστατευτεί ο προστάτης του ναζισμού που λέγεται ΛΑΟΣ. Αλλά αυτή η τακτική θα αποτύχει τελικά. Παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πως η πολύ σημαντική αυτή δίκη, έγινε μεγάλο ζήτημα μέσα από τα μπλογκ και πως εκεί εξαιρετικά στον προβληματισμό τους κείμενα και συζητήσεις ανέτρεψαν το εφεύρημα της «ελευθερίας της έκφρασης για τους ρατσιστές».
Θυμίζουμε ότι η δίκη θα γίνει στο Εφετείο της Αθήνας που βρίσκεται πίσω από τον Άρειο Πάγο στην οδό Λουκάρεως και Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο β΄ όροφο. Καλό είναι να είναι κανείς εκεί πριν τις 9πμ.