ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Από τις 24/4/09 που ξεκίνησε η καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, έχουμε λάβει δεκάδες μηνύματα από δημοκράτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που μας ενημέρωσαν ότι έστειλαν την επιστολή στον πρωθυπουργό, τη διακίνησαν και σε άλλους και μας ευχήθηκαν με τα πιο ενθουσιώδη λόγια καλή επιτυχία. Αρκετοί φίλοι μας ενημέρωσαν ότι έστειλαν μηνύματα και στα κόμματα.
Η καμπάνια δημοσιεύτηκε σε διάφορα ελληνικά και ευρωπαικά blogs που βοήθησαν πολύ με αυτό τον τρόπο στη διάδοσή της, απευθύνοντας στους αναγνώστες τους θερμό κάλεσμα για στήριξη της ΑΠ σε αυτή την προσπάθεια για την ανατροπή της απόφασης του Εφετείου, που αθώωσε το ναζιστή Κ.Πλεύρη στις 27/3/09.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η καμπάνια έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω του ευρωπαϊκού αντιρατσιστικού δικτύου I-care που έστειλε δύο φορές το μήνυμα της καμπάνιας μας στις εκατοντάδες οργανώσεις που ενημερώνονται από αυτό. Ενημερώσαμε επίσης το αντιφασιστικό δίκτυο UNITED που θα απευθυνθεί σε εκατοντάδες οργανώσεις – μέλη του καθώς και ευρωπαικά θεσμικά όργανα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΑΠ απέστειλε επίσης τα κείμενα της καμπάνιας της σε όλα τα κόμματα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, στη Σοσιαλιστική Διεθνή καθώς και σε όλες σχεδόν τις εβραικές κοινότητες της Ευρώπης.

Πρέπει εδώ να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στη συγκινητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης ρώσων αντιφασιστών που μετέφρασαν την επιστολή στη ρώσικη γλώσσα και τη διακίνησαν με αποτέλεσμα να λάβουμε πολλά μηνύματα από οργανώσεις και δημοκράτες από τη Ρωσία που μας ενημέρωναν ότι έστειλαν την επιστολή στον πρωθυπουργό και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Δημοκράτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη,

Η πίεση για την αναίρεση της απόφασης πρέπει να συνεχιστεί!
Η προθεσμία για την αναίρεση της απόφασης λήγει σε ένα μήνα από την καθαρογραφή της που δεν έχει γίνει ακόμα.
Στείλτε την επιστολή και διαδώστε την σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε!

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την υποστήριξη σας και για την αλληλεγγύη σας στον αγώνα αυτό που δίνουμε ενάντια στη νομιμοποίηση του ναζισμού στην Ελλάδα.

Αθήνα, 18-05-09