Μια παρέμβαση της Α.Π σε ραδιόφωνο της Γερμανίας

 

Πριν λίγες μέρες σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Ράδιο Ελλάς» στη Φραγκφούρτη  που μεταδίδεται στα ελληνικά σε όλη τη Γερμανία, με τίτλο «Προσέγγιση στα γεγονότα» μίλησε η Άννα Στάη, μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για την αθώωση του ναζιστή από το Εφετείο Αθηνών στο δημοσιογράφο κ. Τσαπάρα:

 

Δημοσιογράφος: Με αγανάκτηση και ανησυχία αντέδρασε η Ένωση Ελληνογερμανικών Εταιρειών και όχι μόνο στην πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ( Σημ. δική μας: Του Εφετείου Αθηνών)  να αθωώσει τον νεοφασίστα Κώστα Πλεύρη. Ο Πλεύρης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για το βιβλίο του «Εβραίοι όλη η αλήθεια». Με την τελεσίδικη ωστόσο απόφασης αθώωσης η ελληνική δικαιοσύνη διακινδυνεύει τη φήμη της, σύμφωνα με την Ένωση Ελληνογερμανικών Εταιρειών. Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Ελλάς η Άννα Στάη, βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Κώστα Πλεύρη

Στάη:  Δεν πρόκειται κατ’ αρχήν για ένα βιβλίο. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό παραλήρημα. Έχουμε ένα νόμο στην Ελλάδα ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί από το 1979. Έναν αντιρατσιστικό νόμο που οι ποινές που προβλέπει είναι πάρα πολύ μικρές. Είπαμε λοιπόν ότι για ένα τέτοιο ωμό κάλεσμα για εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων συμπολιτών μας και των Εβραίων γενικά, σαν ένα ελάχιστο δείγμα αντιρατσιστικής συμπεριφοράς από τη μεριά του κράτους, θα έπρεπε έστω με βάση αυτό το νόμο να επιβληθεί μια ποινή σε ένα τέτοιο ωμό κάλεσμα σε βία.

Ο νόμος 927 έχει δύο άρθρα. Το ένα τιμωρεί όποιον δημόσια είτε γραπτά είτε προφορικά προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ρατσιστική βία ή μίσος λόγω της εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ιδιότητας μιας ομάδας ανθρώπων. Το δεύτερο άρθρο αυτού του νόμου τιμωρεί επίσης εκείνον που προσβάλει για τους πιο πάνω λόγους ομάδες ανθρώπων. Και θα σας πω μόνο μερικά από τα δεκάδες αποσπάσματα του κατηγορητηρίου:

- «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»

- «Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφο των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξτε  τους μέσα διότι τους αξίζει»

- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές. Δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»

- « Η όλη εγκληματική συμπεριφορά τους δικαιολογεί τις πράξεις των Ναζί εναντίον τους και κάτι περισσότερο. Τις δικαιώνει»

Έχει βέβαια (το βιβλίο) και την άρνηση του Ολοκαυτώματος - κι εκεί πάτησαν βέβαια πολλοί δικαστές – επειδή δεν υπάρχει νόμος στην Ελλάδα που να τιμωρεί τον αρνητή ή αυτόν που αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα, όμως: υπάρχουν αποσπάσματα στο κατηγορητήριο σαν προσβλητικές ιδέες εναντίον των Εβραίων. Λέει (ο ναζιστής) ότι το ZYKLON δεν ήταν «παρά ένα δηλητηριώδες αέριο, χρήσιμο για τις απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης και όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας».

Λέει (επίσης) επι λέξει: «Η ιστορία της ανθρωπότητας θα καταλογίσει στον Αδόλφο Χίτλερ, ότι δεν απάλλαξε ενώ μπορούσε, την Ευρώπη από τους Εβραίους».

Είπα τώρα 7 ή οκτώ αποσπάσματα από τα περίπου 45 με 50 που υπάρχουν στο κατηγορητήριο.

Εάν αυτά τα αποσπάσματα κύριε Τσαπάρα δεν θεωρούνται από ένα δικαστήριο ότι μπορούν να προτρέψουν σε πράξεις βίας, όταν τους Εβραίους συμπολίτες μας τους αποκαλεί «υπάνθρωπους», όταν λέει ότι ο Χίτλερ «δεν την τέλειωσε τη δουλειά» και «πρέπει το Άουσβιτς να κρατηθεί σε καλή κατάσταση για να το χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον». Αν αυτά δεν αποτελούν ρατσιστική προτροπή και βία και προσβολή τότε ειλικρινά δεν ξέρουμε που θα μπορέσει αυτός ο αντιρατσιστικός νόμος, σε ποια περίπτωση θα εφαρμοστεί»

Δημοσιογράφος: Ήταν το μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, Άννα Στάη για την τελεσίδικη αθώωση  του νεοφασίστα Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι Όλη η αλήθεια».