Deutsche Welle - World
Επισκόπηση τύπου | 31.03.2009

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4142170,00.html

Bildunterschrift: Gro?ansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

"Ο Έλληνας αρνητής του Ολοκαυτώματος Κώστας Πλεύρης αποκαλεί στο βιβλίο του τους Εβραίους υπάνθρωπους" (31.03.09, SZ)"Στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος"

"Ο δεδηλωμένος ρατσιστής θριαμβεύει - ο Έλληνας αρνητής του Ολοκαυτώματος Κώστας Πλεύρης κρίθηκε αθώος", είναι ο τίτλος σχολίου στη Suddeutsche Zeitung με αφορμή την αθώωσή του από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών:

"Οι Έλληνες Εβραίοι είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι για την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που την προηγούμενη Παρασκευή αθώωσε τον αρνητή του Ολοκαυτώματος Κώστα Πλεύρη από την κατηγορία της υποδαύλισης ρατσιστικού μίσους.

Ο Πλεύρης στο βιβλίο του 'Οι Εβραίοι - όλη η αλήθεια' διακηρύσσει ότι είναι ναζί, φασίστας, αντιδημοκράτης και αντισημίτης. Στο βιβλίο του αποκαλεί τους Εβραίους 'υπάνθρωπους', εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και εκφράζει την λύπη του που δεν ολοκλήρωσε το έργο του."

"Ο Πλεύρης την εποχή της χούντας δίδασκε ψυχολογία του πολέμου σε σχολή της αστυνομίας και είναι το είδωλο των νεοφασιστών της χώρας του. Εξάλλου ο αντισημιτισμός είναι στην Ελλάδα ιδιαίτερα διαδεδομένος.

Έτσι η λαϊκή εφημερίδα Αυριανή σχολίαζε τη νίκη Ομπάμα γράφοντας ότι επρόκειτο να θέσει τέρμα στην εβραϊκή κυριαρχία στις ΗΠΑ."