Οταν δικάζονται οι αντιναζιστές

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ | Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η μεγάλη κρίση δεν μας φτάνει. Μήτε η κάκιστη έξωθεν μαρτυρία της χώρας. Εχουμε τώρα και αυτό, που μας παραπέμπει στην Τεχεράνη του Αχμαντινετζάντ. Και που θα το πληρώσουμε πανάκριβα αν δεν προσέξουμε.

Ελληνικό δικαστήριο (το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων) θα ασχοληθεί αύριο με μια απίστευτη υπόθεση «διάδοσης ψευδών ειδήσεων». Μηνυτής ο Κ. Πλεύρης, που αν τον αποκαλέσεις ναζί χάρη θα του κάνεις. Και κατηγορούμενοι τρεις πολίτες της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρόσφατες δίκες του. Οι κατηγορούμενοι στηλίτευσαν και αυτόν και όσους δικαστές χαρακτήρισαν «ιστορικές μελέτες» τα ρατσιστικά παραληρήματά του με επιχειρήματα που δηλώνουν κατανόηση των «θέσεών» του και της (σε έφεση) αθώωσής του. Ενώ ως και από τον ΟΗΕ ζητήθηκαν πληροφορίες και έτσι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο τα σχετικά πρακτικά των δικών Πλεύρη να εκδοθούν σε τόμο. Η επιλογή μερικών ανατριχιαστικών αποσπασμάτων τους δεν έχει νόημα. Οδηγεί σε στρεψόδικες αμφισβητήσεις. Νόημα έχει η ουσία: υπάρχει νόμος που προβλέπει την καταδίκη των κάθε λογής φυλετικών διακρίσεων. Με βάση αυτόν τον νόμο κινήθηκε διαδικασία σε βάρος του κ. Πλεύρη. Να δεχθούμε ότι δεν πρέπει να διώκεται η άποψη, όποια κι αν είναι. Το ερώτημα όμως είναι αν πέρα από την άποψη έχουμε να κάνουμε και με προ τροπή σε έγκλημα. Και το δεύτερο ερώτημα είναι ότι, εφόσον ο κ. Πλεύρης πρέπει να είναι ελεύθερος να παραληρεί, γιατί όσοι τον αμφισβητούν πρέπει να δικάζονται;

Υπάρχει και ρατσισμός και αντισημιτισμός στη χώρα μας και μάλιστα σε έξαρση. Τον εκδηλώνει πολιτικά η ηγεσία του ΛΑΟΣ. Τον εκφράζουν όσοι τόσες φορές έσπασαν τάφους σε εβραϊκά νεκροταφεία και έκαψαν την ιστορική Συναγωγή στα Χανιά. Τον υπογραμμίζουν όσοι «αντι-ιμπεριαλιστές» αποδίδουν σε κάθε εβραίο τα όσα μπορεί κανείς να προσάψει στις κυβερνήσεις του Ισραήλ, ξεχνώντας φυσικά τους δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς που διαφωνούν έμπρακτα με αυτές. Τον υπογραμμίζουν όσοι, όπως ο Πλεύρης, ισχυρίζονται ότι στόχος των εβραίων είναι η παγκόσμια κυριαρχία ενώ επιδιώκουν από αρχαία ζήλια και τον καταποντισμό μας. Αρα, οφείλουμε πόλεμο!

Είναι βέβαιο ότι αυτή η υπόθεση, αν δεν της τεθεί ένα άμεσο τέρμα, θα γίνει διεθνές θέμα. Είναι απίστευτη επιπολαιότητα όσων υπευθύνων δεν το κατάλαβαν έγκαιρα: ας το καταλάβουν τώρα. Ας ρωτήσουν τους έλληνες εβραίους μάρτυρες στις δίκες του Πλεύρη πώς τους φέρθηκαν για να καταλάβουν τι θα γίνει αν όλα αυτά γίνουν ευρύτερα γνωστά. Κι ας σκεφθούν τι σημαίνει για κάθε πολίτη αυτής της χώρας και για κάθε πολίτη του κόσμου την ώρα που αθωώνεται ο Πλεύρης να προσάγονται στα δικαστήρια οι αντιναζιστές.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=325121&dt=11/04/2010#ixzz0km3cK7k6