ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !

Μετά από 2 αναβολές δικάζονται στις 6 Δεκέμβρη στο Εφετείο της Αθήνας τα τρία μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας (ΑΠ) που ήταν μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη που έγινε κατά του Κ. Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Αυτό καλεί σε ολοκλήρωση της γενοκτονίας των Εβραίων και σε διακρίσεις και βία κατά των μεταναστών και των ελλήνων δημοκρατών.
Η εισαγγελία Αθηνών άσκησε δίωξη εναντίον τους για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Το κατηγορητήριο αναφέρει σαν «ψευδείς ειδήσεις» τις καταγγελίες της ΑΠ για τις αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις συγκεκριμένων δικαστών και εισαγγελέων που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης που κράτησε τρία χρόνια. Ο ανοιχτός ναζιστής Κ. Πλεύρης ορίστηκε από την εισαγγελία σαν μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας για να υπερασπίσει... το κύρος της δικαιοσύνης!

Οι καταγγελίες της ΑΠ επιβεβαιώθηκαν λίγο μετά όταν το Εφετείο της Αθήνας αθώωσε τελικά το ναζιστή το 2009 για όλο του το ναζιστικό γενοκτονικό κήρυγμα με το τερατώδες σκεπτικό ότι «ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!!!). Μα η ουσία του ναζιστικού αντισημιτισμού είναι ακριβώς όλες αυτές οι ιδιότητες που αποδίδονται συλλήβδην στους Εβραίους και σαν τέτοιες επιτρέπουν την εξόντωσή τους.
Στη συνέχεια, το σκεπτικό αυτό επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο με μια απόφαση που θα μείνει για πάντα στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά σαν η πρώτη επίσημη μεταπολεμική δικαίωση του γενοκτονικού αντισημιτισμού που είναι ο σκληρός πυρήνας του ναζισμού. Και τούτο στην ήπειρο που πιο πολύ έζησε αυτό τον εφιάλτη.
Στη διάρκεια αυτής της δίκης που κράτησε τρία χρόνια, η Α.Π δεν σταμάτησε να καταγγέλλει τη στάση όλων ανεξαίρετα των κοινοβουλευτικών κομμάτων που αρνούνται να καταδικάσουν το φαινόμενο του αντισημιτισμού μέσα στο δικαστικό σύστημα, αλλά και γενικότερα. Η στάση αυτή των κομμάτων εξηγεί το κρύψιμο κάθε είδησης για τη δίκη από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, δηλαδή από το λαό πράγμα που επέτρεψε την αθώωση του ναζιστή και του ναζισμού από τον Άρειο Πάγο. Τα ίδια αυτά κόμματα προστατεύουν για χρόνια ΚΑΙ τους ναζιστές της «Χρ. Αυγής» κρατώντας τους στη νομιμότητα και μάλιστα συνεδριάζοντας μαζί τους για το μοίρασμα του προεκλογικού τηλεοπτικού χρόνου σε κάθε εκλογική μάχη. Είναι αυτά που επέτρεψαν σε ανοιχτούς ναζιστές για πρώτη φορά μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να εγκατασταθούν και να επιβάλουν τον κτηνώδη νόμο τους στην καρδιά της πρωτεύουσας μιας ευρωπαϊκής χώρας και μετά να μπουν στην κεντρική πολιτική σκηνή της με το 5% των ψήφων.
Ας μην υπάρχει αμφιβολία: Πίσω από τη δημοκρατική πρόσοψη της χώρας μας οι ίδιοι άνθρωποι που την υπονόμευσαν παραγωγικά και την απαξίωσαν ηθικά ετοιμάζουν τώρα αθόρυβα τις φασιστικές αλυσίδες για το μαζικότερο εχθρό τους που είναι ο ίδιος ο δημοκρατικός λαός της.
Είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη μια πανδημοκρατική συσπείρωση που θα ανακόψει την πορεία προς τον εκφασισμό της δικαιοσύνης και ολόκληρης της πολιτικής ζωής. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όποιες και αν είναι οι απόψεις τους στα επιμέρους πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, να απαιτήσουν την αθώωση της Άννας Στάη, της Ρένας Κούτελου και του Λάμπη Κατσιάπη.

Όλοι στο Εφετείο της Αθήνας τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη.
(Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, 9 πμ
-Λουκάρεως & Αλεξάνδρας, 2ος όροφος)

Αθήνα, 28/11/2010