ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.  

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!    

                ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Αγαπητέ κύριε / κυρία,

  Απευθυνόμαστε σε σάς σχετικά με το πιο πάνω θέμα επειδή πιστεύουμε ότι η ωμή παραβίαση των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους για την πάλη ενάντια στον αντισημιτισμό μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε διεθνές επίπεδο, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη, όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε το ανοιχτό ωμό κάλεσμα για πραγματοποίηση γενοκτονίας ενάντια στους Εβραίους πολίτες αυτής της συγκεκριμένης χώρας αλλά επίσης και στους Εβραίους όλης της Ευρώπης.

  Απευθυνόμαστε σε εσάς εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, μίας οργάνωσης πολιτών που έχει έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997 και δραστηριοποιείται στην πάλη ενάντια στο νεοναζισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό στην ελληνική κοινωνία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εμάς και τις δραστηριότητες μας στην ιστοσελίδα μας “www.antinazi.gr”. 

  Με αυτή την επιστολή θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος αθώωσε το ναζισμό ηθικά, πολιτικά και νομικά μέσω της δίκης του Κώστα Πλεύρη, ευρέως γνωστού σαν κεντρικού εκφραστή του νεοναζισμού στη χώρα μας. Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, το ελληνικό κράτος προχώρησε στη δίωξη των τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που ήταν μάρτυρες κατηγορίας στην άνω δίκη.

   Ο Κώστας Πλεύρης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) που είχε 15 αντιπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό το κόμμα έχει επίσης μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Κ. Πλεύρης συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 1999 σε συνεργασία με την επίσης ανοιχτά νεοναζιστική και εγκληματικά βίαιη οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

  Η περιγραφή αυτής της δίκης έχει ως εξής:

  Τον Μάιο του 2006 ο Κ. Πλεύρης έγραψε ένα βιβλίο 1400 σελίδων με τίτλο «Εβραίοι, όλη η Αλήθεια», που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες αντίγραφα και μπορεί να βρεθεί στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Σε αυτό το βιβλίο ο Κ. Πλεύρης καλεί ωμά σε νέα εξόντωση των Εβραίων, απειλεί τους δημοκρατικούς πολίτες με «κρεμάλα», υμνεί τις βαρβαρότητες του Τρίτου Ράϊχ, και προσπαθεί να «αποδείξει» για ποιος λόγους η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από τους «υπανθρώπους» και «επίβουλους» Εβραίους!!!

Μέσω των σελίδων του βιβλίου, ο συγγραφέας καλεί σε ρατσιστική βία και μίσος εναντίον των Εβραίων αναβιώνοντας τον κανιβαλικού τύπου χιτλερικό αντισημιτισμό.

  Παραθέτουμε εδώ μόνο λίγα από αυτά τα αποσπάσματα:

-         «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».

-         «Το βιβλίον μου που τώρα διαβάζετε είναι μια απλή απόδειξις, ότι εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι».

-         «…περισσότερο προκαλώ εσάς τους αναγνώστας μου να συζητήσετε δια το Ταλμούδ και την Εβραϊκή θρησκεία. Προκαλώ περισσότερο εσάς επειδή σεις είσθε τα θύματα. Ξυπνήστε οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει...».

-         «Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην».

-         «Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε…»

-         «Θα δηλώσω με ειλικρίνεια και αλλού, ότι εάν οι Γερμανοί εθανάτωναν τους εβραιοσιωνιστάς εγώ – και πιστεύω δεν είμαι μόνος – δεν επρόκειτο να λυπηθώ. Οι εβραιοσιωνισταί είναι εγκληματίαι που προετοιμάζουν τον θάνατόν μας. Την εξαφάνισιν της Λευκής Φυλής την οποίαν τόσον μισούν, με φθόνον συμπιεσθέντα στο υποσυνείδητόν των, επί αιώνας.  Το ένστικτον αυτοσυντηρήσεως της Φυλής μας δεικνύει τον δρόμον του πολέμου, κατά του εβραιοσιωνισμού μέχρις εσχάτων».

-         «Σταματώ στην ιστορικήν αλήθειαν, η οποία διδάσκει την ηθικήν ανωτερότητα του εθνικοσοσιαλισμού».

-         «…Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι κοσμοθεωρία δια «κυρίους» όχι δια δούλους. Είναι πίστις υπερεχόντων ανθρώπων… δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, καταπιεστάς, παράσιτα, διαφθορείς, υπονομευτάς της ελεεινής Εβραΐλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς…»

-         «Η Λευκή Φυλή το 1945 υπέστη την μεγαλυτέραν καταστροφήν της ιστορίας της. Ο επικός αγών της Χιτλερικής Γερμανίας δια την κυριαρχίαν των Αρίων ετελείωσε, δίχως Νίκην».

-         « …Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώση η ημέρα, που θα κυματίσουν αι σημαίαι του Ναζισμού».

  Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι υπέβαλαν μηνύσεις κατά του Κ. Πλεύρη σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο της χώρα μας.

  Το αποτέλεσμα των δικών που ακολούθησαν και οι οποίες είχαν διάρκεια σχεδόν δυόμισι χρόνων, ήταν η αθώωση του Κ. Πλεύρη.

Σε αυτές τις δίκες οι περισσότεροι δικαστές και εισαγγελείς μετέτρεψαν τους μάρτυρες κατηγορίας σε κατηγορούμενους. Αυτοί οι ίδιοι δικαστές και εισαγγελείς αναγνώρισαν το βιβλίο του Πλεύρη σαν «επιστημονικό έργο» και αποτέλεσμα «ιστορικής» έρευνας!!!

Επιπλέον, αυτοί οι ίδιοι υιοθέτησαν μία σειρά από σαφείς αντισημιτικές θέσεις και μάλιστα μερικοί από αυτούς υποστηρίζοντας θερμά τον Κ. Πλεύρη.

Για παράδειγμα, ένας εισαγγελέας που ήταν ο πρώτος που χαρακτήρισε το ναζιστή συγγραφέα σαν «επιστήμονα» και το βιβλίο του της άρνησης του Ολοκαυτώματος σαν «επιστημονικό έργο», απεύθυνε σε εμάς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή και είμαστε μάρτυρες κατηγορίας την εξής ερώτηση μέσα στη δικαστική αίθουσα για να υποστηρίξει το επιχείρημα του ότι και οι ναζιστές έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις «απόψεις» τους: «Θέλετε να σας δικάσει και να σας καταδικάσει ένα ναζιστικό δικαστήριο;» Όταν καταθέσαμε για το απόσπασμα του βιβλίου όπου ο συγγραφέας ζητά να επαναλειτουργήσει το Άουσβιτς, η πρόεδρος της έδρας έγινε σαρκαστική λέγοντας: “Και λοιπόν, δεν μπορούν να χτίσουν ένα καινούριο; Δύσκολο είναι;”.

Στο βιβλίο δημοσιεύεται μία φωτογραφία Εβραιόπουλων φυλακισμένων στο Άουσβιτς. Η δυσφημιστική λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία έχει ως εξής: “Τα βλέπουμε τετράπαχα”. Ένας άλλος εισαγγελέας που συμμετείχε στη δίκη «αθώωσε» τον κατηγορούμενο για αυτή την ωμή προσβολή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος με το ακόλουθο σκεπτικό: “Εδώ ο συγγραφέας απλά σχολιάζει την καλή φυσική τους κατάσταση”! Ο ίδιος ανέφερε σαν έγκυρη τη μνεία που γίνεται στο βιβλίο στα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» (του γνωστού πλαστογραφήματος), σαν βιβλίο των Εβραίων!!!

Μία εφέτης χαρακτήρισε την εγκληματική ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού σαν «ιστορικό πολιτικό σύστημα» και υιοθέτησε μια σειρά ξεκάθαρα αντισημιτικών θέσεων υπέρ του Κ. Πλεύρη.

  H πολιτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της δίκης και η επόμενη μέρα

  Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, δύο γνωστά στελέχη και βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) υποστήριξαν θερμά τον Κώστα Πλεύρη. Πρόκειται για τον Άδωνη Γεωργιάδη που διαφήμιζε το βιβλίο επανειλημμένα από την ελληνική τηλεόραση λέγοντας ότι αυτό είναι το «αγαπημένο» του και τον Θανάση Πλεύρη, γιο του Κ. Πλεύρη, που ήταν συνήγορος υπεράσπισης. Ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης ζήτησε από το δικαστήριο την αθώωση του κατηγορούμενου λέγοντας ότι είναι το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να καλεί σε εξόντωση οποιοδήποτε πληθυσμού ακόμα και στην επαναλειτουργία του Άουσβιτς (!) Στην τελική φάση της δίκης, δημοσιεύτηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη στην εφημερίδα του ΛΑΟΣ «Α1» ένα άρθρο που έκλεινε με τη δήλωση ο «Εβραίος μυρίζει αίμα» (!)  

Την ίδια περίοδο όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα όχι μόνο σιώπησαν για τη δίκη προστατεύοντας τον Κ. Πλεύρη και το ΛΑΟΣ, αλλά χρησιμοποίησαν την επιρροή τους στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης για να επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή γύρω από τη δίκη. Έτσι, το τρομακτικό σκάνδαλο των αντισημιτικών  θέσεων των δικαστών κρύφτηκε από τον ελληνικό λαό, και με τον ίδιο τρόπο επίσης κρύφτηκε ότι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου έκφρασαν θέσεις υπέρ του ναζισμού.

  Η συνέπεια αυτής της στάσης του πολιτικού κόσμου ήταν η τελική αθώωση του Κώστα Πλεύρη, από το Εφετείο Αθηνών (Μάρτης 2009) όπως και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας, τον «Άρειο Πάγο» (Μάης 2010) με αποφάσεις που περιλαμβάνουν πλήθος αντισημιτικών επιχειρημάτων. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο για τη χώρα μας και για ολόκληρη την Ευρώπη είναι το σκεπτικό και των δύο αποφάσεων: του Εφετείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Και οι δύο αποφάσεις δικαιολογούν τη ρατσιστική βία κατά των Εβραίων όπως και τη ναζιστική γενοκτονία ως εξής: «ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!!!)

Το πιο πάνω απόσπασμα του σκεπτικού της απόφασης σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη με την πλήρη υποστήριξη σύσσωμου του ελληνικού πολιτικού συστήματος όχι μόνο αθώωσε ένα ναζιστή συγγραφέα αλλά νομικά, πολιτικά και ηθικά αθώωσε τον ίδιο το Ναζισμό, και υπεράσπισε τον πυρήνα του ναζισμού, δηλαδή το γενοκτονικό αντισημιτισμό.

Το επόμενο βήμα μετά από αυτή την προκλητική αθώωση ήταν η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε σε δίκη τρία μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, δηλαδή, εμάς που είμαστε μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του Κ. Πλεύρη. Κατηγορούμαστε «για διάδοση ψευδών ειδήσεων που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες σχετικά με την αμεροληψία του ελληνικού δικαστικού συστήματος». Αυτή η δίωξη έγινε επειδή η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία επανειλημμένα και δημόσια κατάγγειλε τις αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις των δικαστών. Η εισαγγελία Αθηνών κάλεσε το ναζιστή Κ. Πλεύρη σα μάρτυρα κατηγορίας!!!!!!

Η δίκη μας έχει οριστεί για τις 22 Σεπτέμβρη 2010.

  Έτσι λοιπόν 65 χρόνια μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ευρωπαϊκό κράτος, η Ελλάδα, δικαιολογεί μέσω των δικαστικών αρχών τη γενοκτονία των Εβραίων, αθωώνει την πιο φρικιαστική εκδήλωση του ναζισμού, και οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου δημοκρατικούς πολίτες που αντιστέκονται σε αυτή την πρόκληση για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. 

 Κατά τη διάρκεια αυτών των δυόμισι χρόνων της δίκης του Κ. Πλεύρη, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έδωσε έναν επίμονο αγώνα για να αναδείξει αυτό το θέμα σαν κεντρικό θέμα για την πολιτική δημοκρατία στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, σε κάθε φάση της δίκης εκδίδαμε επανειλημμένα δελτία τύπου, ενημερώναμε για την πρόοδο της δίκης, κάναμε ανταποκρίσεις από τις συζητήσεις στο δικαστήριο, και καταγγείλαμε στα ανώτατα δικαστικά πειθαρχικά όργανα συγκεκριμένους δικαστές που πήραν αντισημιτικές θέσεις. Μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κάναμε πανευρωπαϊκή καμπάνια για να ανατρέψουμε την απόφαση στην οποία καλούσαμε τους έλληνες και ευρωπαίους δημοκράτες να διαμαρτυρηθούν στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η καμπάνια είχε πολύ πλατιά και ενθουσιώδη ανταπόκριση. Ωστόσο το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο πρόσφατα, το Μάη του 2010 επικύρωσε την αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Αυτή η πάλη πρέπει τώρα να συνεχιστεί!

  Για τους πιο πάνω λόγους, σας ζητάμε να καταγγείλετε αυτή την απόφαση του ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου, να απαιτήσετε την αθώωση των μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στη δίκη της 22 Σεπτέμβρη 2010, και να διαδώσετε αυτή την επιστολή όσο το δυνατό περισσότερο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, στοιχεία, συζήτηση, υποστηρικτικά έγγραφα κλπ

  Με εκτίμηση

Εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας

  Άννα Στάη

Ειρήνη Κούτελου