ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΦΙΔΙ ΒΓΗΚΕ ΠΑΛΙ ΑΠO ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ

O νέος αντισημιτισμός εμφανίζεται σαν «αντισιωνισμός» και απαιτεί την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ

Με αφορμή τον πρόσφατο πόλεμο στη Μέση Ανατολή ένα τεράστιο κύμα αντιεβραϊσμού έκανε δημόσια την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για το ότι κάποιοι καταγγέλλουν την πολιτική ενός κράτους, του κράτους του Ισραήλ, αλλά για το ότι απαιτούν αυτό το κράτος να εξαφανιστεί ή, πράγμα που είναι πολιτικά το ίδιο, να εκδιωχθεί από τον ΟΗΕ. Αυτό ακούγεται τώρα όχι μόνο από τους ναζιστές και τους ακροδεξιούς, αλλά και από αυτοαποκαλούμενους αριστερούς.
Όλοι αυτοί σκίζουν τώρα τα ιμάτια τους για τους 1000 νεκρούς στο Λίβανο. Όμως δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για τους 1700 αμάχους πολίτες του Ισραήλ που έχουν σκοτώσει στοχευμένα οι ισλαμιστές της Χαμάς κάτω από τις επευφυμίες της Χεσμπολάχ και κυρίως δεν ενοχλήθηκαν όταν η “φίλη” Ρωσία στην Τσετσενία, η “ορθόδοξη” Σερβία στη Βοσνία και το ισλαμικό Σουδάν έσφαζαν και βασάνίζαν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους.
Ο σύγχρονος αντισημιτισμός εμφανίζεται σαν “αντισιωνισμός”, δηλαδή απαιτεί ανοιχτά “μόνο” την εξαφάνιση του Ισραήλ σαν κράτους για να κρύψει τη συγγένεια του με τον χιτλερικό αντισημιτισμό που ήθελε “και” την εξαφάνιση των εβραίων σαν ατόμων. Την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ οι αντισημίτες τη δικαιολογούν με την πραγματική καταπίεση που ασκούν πάνω στους Παλαιστίνιους και στο παλαιστινιακό κράτος οι επεκτατικοί κύκλοι του Ισραήλ. Όμως κανενός άλλου κράτους δεν ζητάνε οι αντισημίτες την εξαφάνιση παρά τον απείρως μεγαλύτερο επεκτατισμό και καταπίεση που έχουν ασκήσει πολλά από αυτά. Ζητάνε την κατάργηση ενός κράτους που γεννήθηκε επειδή ένας λαός, ο εβραϊκός, αφού έγινε στόχος μιας συστηματικής εκστρατείας να εξοντωθεί ολοκληρωτικά, αναζήτησε έναν τρόπο να ζήσει ασφαλής. Είναι γεγονός ότι η ίδρυση αυτού του κράτους έφερε σε αντίθεση δύο λαούς: τους εβραίους θύματα των αντισημιτών και τον παλαιστινιακό λαό. Αλλά ενώ τελικά οι δύο αυτοί λαοί αναγνώρισαν ο ένας στον άλλον το δικαίωμα να υπάρχει το κράτος του, οι σύγχρονοι αντισημίτες θέλουν οπωσδήποτε την εξαφάνιση του ενός από αυτά. Ο σύγχρονος αντισημιτισμός ενώνει σήμερα “αριστερούς” και νοσταλγούς του Γ΄ Ράιχ σε ένα φαιο-κόκκινο μέτωπο.

Έτσι εξηγείται πως γίνεται να βλέπουμε χέρι-χέρι:

  • τους ναζιστές της Χρ. Αυγής να ισχυρίζονται ότι η “σφαγή” αμάχων στο Λίβανο δικαιώνει τον χιτλερικό άξονα που ήθελε να εξοντώσει τους εβραίους : “Η σφαγή των αμάχων στο Λίβανο, που έρχεται σα φυσική συνέχεια της σφαγής στη Δρέσδη, στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα αποδεικνύει “ ότι δεν ήσαν και δεν είναι φαντασιόπληκτοι όσοι μιλούν για παγκόσμια (σιωνιστική) συνωμοσία» (άρθρο Μιχαλολιάκου στον Ελεύθερο Κόσμο, 23/7)
  • τα πανώ των διαδηλώσεων του ΚΚΕ να προβάλλουν το σύνθημα: “Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Παλαιστίνη Λίβανος, ίδιοι είναι οι δολοφόνοι” (Ριζοσπάστης, 23/8) το οποίο δικαιώνει τη νεοναζιστική θέση ότι το συμμαχικό αντιφασιστικό μέτωπο 1940-45 επειδή βομβάρδισε την Ιαπωνία (η αντιφασιστική ΕΣΣΔ δεν κατήγγειλε ποτέ την Χιροσίμα) ήταν τόσο εγκληματικό τότε, όσο το “κράτος των εβραίων» σήμερα. Για να μην υπάρχει αμφιβολία τι εννοεί το ΚΚΕ με αυτό το σύνθημα οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ βεβήλωσαν το Μνημείο του

Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στις 1/8, και απόκλεισαν τα γραφεία της τοπικής Ισραηλιτικής Κοινότητας λίγες μέρες αργότερα!!! (βλ. Ριζοσπάστη, 2/8 και 9/8).

  • τον Μ. Γλέζο να εξομοιώνει το Ισραήλ με το Χίτλερ και την ακροδεξιά εφημερίδα “Άλφα Ένα” του Γ. Καρατζαφέρη να τον εκθειάζει γι αυτό. (“ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ” ΝΑΖΙ της εποχής μας, όπως λιτά, αλλά περιγραφικά, είπε ο μεγάλος αγωνιστής κατά του Φασισμού και του ΝΑΖΙΣΜΟΥ κ. Μανώλης Γλέζος” (29/7).
  • τον Λ. Κύρκο του ΣΥΝ να προτείνει στην κυβέρνηση “να αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για την εκδίωξη του Ισραήλ από τον ΟΗΕ» (Αυγή, 1/8).
  • κάποια κόμματα της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να φωνάζουν “Οι Εβραίοι δολοφόνοι πρέπει να πληρώσουν» (Πριν, εφημερίδα του ΝΑΡ, τεύχος 6/8), ή να απαιτούν να κλείσει εδώ και τώρα η “πρεσβεία των σιωνιστών δολοφόνων” (ΣΕΚ και ΚΟΕ).

Η γελοία “θεωρία” περί ελέγχου του διεθνούς κεφαλαίου από τους εβραίους και περί παγκόσμιας αμερικανοσιωνιστικής συνομωσίας έχει σα στόχο να αποδώσει στους εβραίους τα κακά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Στην Ελλάδα το ρεύμα αυτό έχει ενισχυθεί από την εκκλησία που συνεχίζει να διαδίδει το μεσαιωνικό ιερατικό μύθο της “θεοκτονίας” (ότι τάχα οι Εβραίοι ευθύνονται για το θάνατο του Χριστού) και να σπέρνει μίσος στις καρδιές απλών ανθρώπων.
Στην πραγματικότητα πίσω από αυτή τη συνωμοσιολογία κρύβεται η απόπειρα του πιο επιθετικού μεγάλου κεφαλαίου να στιγματίσει τους δικούς του εχθρούς (τους πραγματικούς αριστερούς και τους δημοκράτες, αλλά και τους αστοφιλελεύθερους) σαν “πράκτορες των Εβραίων συνωμοτών” για να τους εξοντώσει και έτσι να επιβάλει την απόλυτη δικτατορία του μέσα στο κάθε κράτος και παγκόσμια. Γι’ αυτό ο αντισημιτισμός είναι προάγγελος πολέμου, εξόντωσης και υποδούλωσης όχι μόνο για τους εβραίους αλλά για όλα τα έθνη και για όλους τους λαούς της γης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους διαδόχους του Χίτλερ να δηλητηριάσουν τους λαούς με το χειρότερο ρατσιστικό και κανιβαλικό δηλητήριο που είναι ο αντισημιτισμός.

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2006