ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΗ Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΌ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Στις 9 το πρωί της Κυριακής της 13 Σεπτέμβρη ο Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Μέγκα, ότι ο πρώην υπαρχηγός της ναζιστικής «Χρ. Αυγής», Δ. Ζαφειρόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Αχαΐα σε αυτές τις εκλογές. Η ανακοίνωση αυτή έγινε κάτω από την αφόρητη πίεση που δέχθηκε ο Καρατζαφέρης από την καταγγελία της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που αποκάλυπτε το ΛΑΟΣ σαν ένα κόμμα μέσω του οποίου προωθούνται στην εξουσία ναζιστές και φιλοναζιστές. Η καταγγελία επέδρασε καταλυτικά σε δημοκρατικούς κύκλους μπλόγκερς και δημοσιογράφων που έδωσαν βήμα στην Αντιναζιστική και έκαναν ευρύτερα γνωστό το θέμα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Καρατζαφέρης να ακυρώσει την υποψηφιότητα Δ. Ζαφειρόπουλου ώστε να μην μπει για πρώτη φορά στη Βουλή ανοιχτό και μάλιστα ηγετικό στέλεχος του ναζισμού στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο ρόλο που έπαιξε το ιντερνετικό κανάλι TVXS και στον οποίο αναφερόμαστε αναλυτικά πιο κάτω. Οι υπεύθυνοι του καναλιού σε ανακοίνωσή τους για τη ματαίωση της υποψηφιότητας του Δ. Ζαφειρόπουλου σημειώνουν ότι: «Η αντίδραση της Αντιναζιστικής πρωτοβουλίας, του Tvxs και των blog απέδωσαν καρπούς, παρά την σιωπή των περισσότερων συμβατικών ΜΜΕ».
Είναι η δεύτερη φορά που η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αναχαιτίζει τα σχέδια του Γ. Καρατζαφέρη για την προώθηση στην πολιτική ζωή ατόμων προερχόμενων από τη ναζιστική συμμορία της «Χρ. Αυγής». Η πρώτη φορά ήταν όταν κατάγγειλε τη συμμετοχή τεσσάρων χρυσαυγιτών στα ψηφοδέλτια των νομαρχιακών εκλογών του 2002 του Γ. Καρατζαφέρη. Τότε και μόνη η ανακοίνωση του γεγονότος από την ΑΠ προκάλεσε των ενδιαφέρον του τύπου και των ΜΜΕ και η είδηση προβλήθηκε από τα κανάλια. Σήμερα, όπως απόδειξε και η σκανδαλώδης αθώωση του ναζιστή Κ. Πλεύρη, το ΛΑΟΣ προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από το πολιτικό σύστημα με αποτέλεσμα όποτε ξεσκεπάζεται σαν κόμμα που φιλοξενεί στους κόλπους του φιλοναζιστές, η είδηση να πνίγεται μέσα σε σχεδόν απόλυτη σιωπή στο σύνολο των ΜΜΕ και σε εντελώς απόλυτη σιωπή στα τηλεοπτικά κανάλια.
Έτσι παρά το ότι επί 4 μέρες η ΑΠ έκανε αλλεπάλληλες αποστολές της καταγγελίας σε τηλεοπτικά κανάλια και παρά το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι σε αυτά έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία για το γεγονός, η είδηση δεν έβγαινε στον αέρα. Αυτή η φραγή της είδησης μπορεί να εξηγηθεί μόνο από μια συντονισμένη και διακομματικού εύρους εντολή.
Γιατί είναι αδύνατο να υπάρχει άλλη είδηση που θα μπορούσε τόσο πολύ να απασχολήσει το τηλεοπτικό κοινό όσο ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το ΛΑ.Ο.Σ ετοιμάζεται να χώσει έναν ναζιστή στην ελληνική Βουλή.
Την ίδια στάση με τα κανάλια δεν κράτησε ο τύπος. Η καταγγελία δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 10/9. Από εκεί το ζήτημα έγινε γνωστό και διαδόθηκε σε κάποια μπλογκς. Στο σημείο αυτό έσπασε τον αποκλεισμό της εικόνας το πιο μαζικό τηλεοπτικό ιντερνετικό κανάλι, το TVXS του Στέλιου Κούλογλου που ανέδειξε την υπόθεση σαν μεγάλο πολιτικό θέμα και έδωσε βήμα στη σ. Άννα Στάη να παρουσιάσει τα στοιχεία της ΑΠ για το θέμα σε μία συνέντευξη. Αυτή τη συνέντευξη το κανάλι TVXS τη δημοσίευσε στο διαδίκτυο (μπορείτε να τη δείτε εδώ http://www.tvxs.gr/v20424) με το ταυτόχρονο κάλεσμα να προωθηθεί. Στη συνέχεια η είδηση έφτασε σε όλους τους κοινωνικο-πολιτικούς χώρους που έχουν επαφή με το διαδίκτυο μέχρι και σε ιστοσελίδα των φιλάθλων της Παναχαϊκής. Ταυτόχρονα με το TVXS και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» πήρε συνέντευξη από την Α. Στάη και έφερε στη επιφάνεια το ζήτημα. Λίγο μετά ακολούθησε και ο ραδιοσταθμός Σκάι όπου ρώτησαν για το θέμα το βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Γεωργιάδη.
Σε αυτό το σημείο, στην τηλεόραση, με την αναφορά στο βραδινό δελτίο του Μέγκα έστω με δυο γραμμές για μια καταγγελία που κάνουν «αντιναζιστικές οργανώσεις ότι στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας του ΛΑΟΣ είναι υποψήφιος ο πρώην υπαρχηγός της Χρ. Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλος». Αυτό ήταν πολύ λίγο αλλά πολύ σημαντικό. Το ζήτημα δεν μπορούσε πια να πνιγεί. Δύο μέρες μετά, την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα ο δημοσιογράφος ρώτησε έναν κατά τα άλλα άνετο Καρατζαφέρη αν αληθεύει ότι στην Αχαΐα κατεβαίνει υποψήφιος ο Δ. Ζαφειρόπουλος. Αμέσως ο Καρατζαφέρης συνοφρυώθηκε και απάντησε: «ο κύριος Ζαφειρόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτιά μας» και έκοψε κάθε παραπέρα συζήτηση γι αυτό το θέμα. Προφανώς δεν ήταν διατεθειμένος για μία επανάληψη του 2002 και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
Λίγη ώρα μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας η ιστοσελίδα του «Ελεύθερου Κόσμου» αντικατάστησε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του εκδότη της με τη διαμαρτυρία του τέως υποψήφιου ότι είχε ξοδέψει λεφτά για τα γραφεία και το υλικό της προεκλογικής εκστρατείας που ήδη είχε ξεκινήσει αφού ο ίδιος ο Καρατζαφέρης τον κάλεσε να κατεβεί με το ΛΑΟΣ.
Μία ακόμα απόπειρα του ΛΑΟΣ να προωθήσει τους ανοιχτούς ναζιστές σε θέσεις εξουσίας απέτυχε οικτρά σαν αποτέλεσμα μίας δημοκρατικής κινητοποίησης που απέδειξε ότι όσο και αν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα προστατεύει τους ναζιστές, ο λαός και οι δημοκράτες έχουν ανεξάντλητες αντιστάσεις και δεν θα τους αφήσουν να περάσουν.

* Για όσους θέλουν να δουν τις αντιθέσεις στους κόλπους των φασιστών μπορούν να ανατρέξουν στo άρθρο του Δ. Ζαφειρόπουλου για τη ματαίωση της υποψηφιότητάς του που αναδημοσιεύεται στο Tvxs "http://www.tvxs.gr/v20607".

Αθήνα 15 Σεπτέμβρη 2009