Για την «αναστολή» της λειτουργίας της “Χρ. Αυγής»

-Να συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση την πάλη για την πραγματική απαγόρευση της “Χρυσής Αυγής” και των μεταμφιέσεών της
-Εκτός νόμου τώρα οι ναζιστές

Η απόφαση του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας Ν. Μιχαλολιάκου (όπως δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Χρυσής Αυγής» της 1/12/05) ότι «αναστέλλεται κάθε πολιτική δραστηριότητα του κόμματος «Χρυσή Αυγή-Λαϊκός Σύνδεσμος», δεν σήμαινε τίποτα άλλο από μία τακτική αναδίπλωση των ναζιστών. Ανέστειλαν σε ένα βαθμό μόνο την ανοιχτή δημόσια πολική τους έκφραση σα «Χρυσή Αυγή». Εμφανίζονται πλέον με το ευρύτερο σχήμα τους, την «Πατριωτική Συμμαχία». Πρακτικά δηλαδή ο σχηματισμός «Χρυσή Αυγή» συνεχίζει να υπάρχει, συνεχίζει να λειτουργεί η ιστοσελίδα της, συνεχίζει να εκδίδεται η εφημερίδα της που έγινε μηνιαία και η έκδοση των περιοδικών της. Ο αρχηγός της «Πατριωτικής Συμμαχίας» είναι ο γνωστός χρυσαυγίτης Α. Ζαφειρόπουλος.
Ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα της κίνησης, η απόφαση αυτή είναι μία μεγάλη ήττα των ναζιστών και έρχεται ύστερα από το τεράστιο πλήγμα που είχε η συμμορία τον Σεπτέμβρη όταν εξευτελίστηκε πολιτικά τόσο στα μέλη της όσο και στους διεθνείς συμμάχους της μετά την κυβερνητική απαγόρευση του πολυδιαφημισμένου «πρώτου πανευρωπαϊκού εθνικιστικού φεστιβάλ». Αυτή η απαγόρευση επιβλήθηκε απ έξω στην κυβέρνηση ύστερα από τη διεθνή καμπάνια που πυροδότησε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Όμως στην πραγματικότητα η οπισθοχώρηση αυτή των ναζιστών να κρύψουν τον τυπικό φορέα τους οφείλεται στην απομόνωση της συμμορίας αυτής και μέσα στον ελληνικό λαό. Σε αυτήν την απομόνωση έχει επίσης παίξει τον πιο καταλυτικό ρόλο η πολύχρονη καμπάνια της Αντιναζιστικής που πρώτη από τα 1998 που ιδρύθηκε αποκάλυψε πλατιά και συστηματικά το γεγονός ότι η ΧΑ δεν είναι ακροδεξιά και εθνικιστική, όπως ως τότε εμφανιζόταν και όπως όλοι την αποκαλούσαν, ούτε καν απλά φασιστική, αλλά καθαρά ναζιστική οργάνωση. Αυτή η αποκάλυψη δεν άφησε ποτέ την ΧΑ να ορθοποδήσει οργανωτικά. Το πιο καθοριστικό χτύπημα που δόθηκε στη «Χρυσή Αυγή» ήταν στο πιο μεγάλο της πολιτικό άλμα, εκείνο προς το κόμμα του Καρατζαφέρη στις νομαρχιακές εκλογές του 2002. Αυτό το άλμα ματαιώθηκε όταν η Αντιναζιστική αποκάλυψε στο πιο πλατύ δυνατό κοινό, ότι η Χρυσή Αυγή κατέβαζε υποψήφιους στο συνδυασμό του Καρατζαφέρη, και ότι αυτό το κόμμα ήταν ναζιστικό. Αν το 1998 η Αντιναζιστική ενημέρωνε τη δημοκρατική μάζα ότι η ΧΑ ήταν ναζιστική, το 2002 με την καταγγελία της κατά του Καρατζαφέρη για τη συμμαχία μαζί της, αυτό το έμαθε όλος ο πληθυσμός. Τότε αρκετοί εθνικιστές σύμμαχοι αποτραβήχτηκαν από τον Καρατζαφέρη που υποχρεώθηκε να δηλώσει φίλος των εβραίων και των ομοφυλόφιλων. Η ΧΑ γελοιοποιήθηκε ακόμα και στους οπαδούς της, η συμμαχία κατέρρευσε και από αυτό το φιάσκο η ΧΑ δεν συνήλθε ποτέ.
Το δεύτερο μεγάλο χτύπημα ήρθε πρόσφατα όταν οι ναζιστές επιχείρησαν να διασωθούν και να μαζικοποιηθούν λειτουργώντας τουλάχιστον σα μια διεθνή ναζιστική βάση στη μόνη χώρα της ΕΕ όπου ναζιστές έχουν τέτοια διακομματική ανοχή και έμμεση στήριξη. Έτσι διοργάνωσαν αυτό που ονόμασαν «πρώτο πανευρωπαϊκό εθνικιστικό φεστιβάλ» το Σεπτέμβρη. Αυτή η κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο. Και πάλι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο ξεκινώντας μια διεθνή, κυρίως ηλεκτρονική, καμπάνια με την οποία απεύθυνε κάλεσμα στις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες αντιφασιστικές οργανώσεις αλλά και στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης να πιέσουν τον έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση για να απαγορευτεί η ναζιστική σύναξη. Πράγματι, κάτω από τη διεθνή πίεση η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει την απαγόρευση του φεστιβάλ.
Βέβαια η «Χρυσή Αυγή» κάνοντας αυτή την αναδίπλωση, φρόντισε να δυναμώσει αυτούς που εμφανίζονται σαν αντιφασίστες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν συστηματικά προβοκάρει τον αντιναζιστικό αγώνα. Η ΧΑ ανακοίνωσε λοιπόν ότι «κλείνει» γιατί την ανάγκασαν οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στα γραφεία της πριν λίγες μέρες, οι ίδιοι που ασκώντας βία ενάντια στο λαό, καίγοντας σημαίες, διώχνοντας δημοσιογράφους και καίγοντας αυτοκίνητα, έχουν δυσφημήσει όσο κανείς άλλος τη δημοκρατική πάλη ενάντια στους ναζιστές.
Το ποιοι είναι οι αληθινοί εχθροί καθώς και οι πραγματικοί φίλοι των ναζιστών θα φανεί στη συνέχεια. Γιατί στην ουσία με τη μεθόδευση της αναστολής οι ναζιστές θα συνεχίσουν τη δράση τους κρύβοντας προς τα έξω το ναζιστικό τους χαρακτήρα για να γίνουν μαζικοί επειδή απέτυχαν να γίνουν σαν ανοιχτοί ναζιστές. Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν την αναστολή χωρίς να κάνουν πραγματική αναστολή. Αυτό που θέλουν λοιπόν είναι να απελευθερώσουν κάπως από τα απεχθή ιδεολογικά χιτλερικά δεσμά της την «Πατριωτική Συμμαχία» και έτσι να κρύψουν το γεγονός ότι αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από το καλυμμένο πρόσωπο της ίδιας της «Χρυσής Αυγής» πίσω από τη συνεργασία της με τους χουντικούς. Ο Μιχαλολιάκος ήδη έχει αποκτήσει μόνιμη στήλη στον «Ελεύθερο Κόσμο», εφημερίδα της «Πατριωτικής Συμμαχίας», που δημοσίευσε αποκλειστική του συνέντευξη στην οποία δηλώνει: «Είναι γνωστό ότι η «Χρυσή Αυγή» πρωτοστάτησε στην ίδρυση της «Πατριωτικής Συμμαχίας» και τη στήριξε με όλες της τις δυνάμεις στις τελευταίες ευρωεκλογές. Αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει». Ο ίδιος ο Ζαφειρόπουλος, ως γραμματέας της «ΠΣ» γράφει άρθρο για την αναστολή λειτουργίας της «Χρυσής Αυγής» με τον τίτλο «Δεν είναι ένας επίλογος» και λέει: «Αν κάτι εξάλλου, χαρακτήριζε τη Χρυσή Αυγή, αυτό ήταν η ίδια η δράση της. Η δράση σαν απόρροια του χαρακτήρα, κάτι που δεν αποκτιέται ποτέ αν δεν το έχεις μέσα σου, όσο κι αν διαβάσεις, όσα κι αν ακούσεις. Όσοι λοιπόν ένιωσαν κάποια στιγμή την ανάγκη αυτή, θα εξακολουθήσουν να τη νιώθουν και στο μέλλον. Γιατί ο Αγώνας συνεχίζεται. Υπάρχει η ΠΑΤΡΙ.Σ βασική συνιστώσα της οποίας υπήρξε από την πρώτη στιγμή η Χρυσή Αυγή…Αντί λοιπόν ενός επιλόγου η αναγγελία της αναστολής λειτουργίας της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί ένα κάλεσμα αγώνα».
Είναι φανερό ότι η αναστολή της «πολιτικής δραστηριότητας» της «ΧΑ» δεν σημαίνει καθόλου αναστολή της βίας της για την οποία τώρα θα μπορεί να εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερα ασυλία κρυμμένη μέσα στην «ΠΣ». Αντίθετα η αναστολή θα σημάνει μεγαλύτερη επίθεση στη δημοκρατία, μεγαλύτερους τραμπουκισμούς, μεγαλύτερη διείσδυση μέσα στη νεολαία και μέσα σε ένα λαό πολύ δηλητηριασμένο από το σοβινισμό και τσακισμένο από την οικονομική κρίση.
Πρέπει λοιπόν να αποκαλύψουμε πολιτικά και να συνεχίσουμε με πιο πολλή δύναμη να καταγγέλουμε τη «Χρυση Αυγή» και αυτόνομη με τις οργανώσεις της, τις ιστοσελίδες της και τα περιοδικά της, και σαν πολιτικός καθοδηγητικός πυρήνας της «Πατριωτικής Συμμαχίας», και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να απαιτούμε την απαγόρευση των ναζιστών, την απαγόρευση της δράσης και της προπαγάνδας τους, με όποιο σχήμα και αν εμφανίζονται αυτοί. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει επίσης με αποφασιστικότητα και την πάλη της ενάντια σε όσους προστατεύουν τους ναζιστές και καλεί όλους τους αντιφασίστες να συσπειρωθούν στις γραμμές της.