: 35,

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ENGLISH

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

ΥΠΟΥΛΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Εκτς νμου Χρυσ Αυγ – Κασιδιρης
Να καθαιρεθε η ναζι-αντισημτρια Μ. Παγουτλη

Μετ την καταδκη των ηγετικν στελεχν και ορισμνων μελν της ναζιστικς συμμορας της “Χρυσς Αυγς” απ τη δικαιοσνη για διεθυνση νταξη σε εγκληματικ οργνωση τον Οκτβρη του 2020, χει επικρατσει η ποψη τι το ζτημα της αντιμετπισης της ναζιστικς βας χει πρει το δρμο του στη χρα μας. Στην πραγματικτητα, αυτ εναι τελεως λθος! Μρα με τη μρα γνεται ολονα και πιο φανερ τι το διακομματικ συντονιστικ κορυφς που ασκε την πολιτικ εξουσα στην Ελλδα χει αποφασσει στα μουλωχτ να προστατψει, να δυναμσει και να προωθσει τα ναζιστικ αποβρσματα στα αντερα κλιμκια του κρατικο μηχανισμο εν κνει πως τα πολεμει. Εν λοιπν υπρξε δη μα καταδικαστικ απφαση σε βρος τους, οι πρακτικς συνπειες αυτς της απφασης δεν ακολοθησαν.    
χι τυχαα, η δκη που ολοκληρθηκε πριν απ 2 χρνια κρφτηκε απ τα κανλια για να μη μθει ο κσμος τα εγκλματα της συμμορας εν λγοι γνωρζουν την απφαση του 3μελος Εφετεου Κακουργημτων που αναγνωρζει τι «Η ναζιστικ αυτ ιδεολογα των ηγετικν στελεχν, μελν, οπαδν, φλων, υποστηρικτν της ΧΑ, η οποα ουδποτε αποκηρχθηκε, αποτλεσε το κνητρο της εγκληματικς τους δρσης». Πρκειται για μα παραδοχ σε να επσημο δικαστικ γγραφο που ρχεται σε σγκρουση με το καθεστς της νμιμης λειτουργας της ναζιστικς αυτς συμμορας. Αυτ το καθεστς μως συνεχζεται. να δημοκρατικ κρτος που χει χαρακτηρσει ναζιστ να στυγερ δολοφνο και τον χει χσει στη φυλακ δε θα τον φηνε να πολιτεεται, να κνει δημσιες τοποθετσεις, να οργαννει συγκεντρσεις να κατεβανει υποψφιος στις εκλογς. Και μως, ο αρχιναζ Κασιδιρης μσα απ το κελ της φυλακς ετοιμζεται να κατβει στις προσεχες εκλογς με να πιο «μετωπικ» απ τη ΧΑ νεοναζιστικ μρφωμα που ο διος χει ιδρσει.   
Αυτ γινε δυνατ χρη στον εκλογικ νμο Βορδη που επιτρπει στους ναζιστς να συμμετχουν στις εκλογς αρκε να μην εναι επικεφαλς εκλογικο συνδυασμο. Το δικαωμα αυτ, λει ο νμος, θα τους αφαιρονταν μνο αν καταδικζονταν αμετκλητα δηλαδ αφο τελεωνε η δκη και στον ρειο Πγο. Γι’ αυτ η καταδικαστικ απφαση συντχθηκε με καθυστρηση 17 μηνν! Στο διστημα αυτ ο Κασιδιρης εχε σο καιρ χρειαζταν για να ανακοινσει το εκλογικ του κατβασμα χωρς ο επσημος πολιτικς κσμος να δει σ’ αυτ κτι το σκανδαλδες και να το κνει θμα. Πσο μλλον ταν οι διες οι δημοσκοπσεις που προβλλουν τα δελτα ειδσεων εμφανζουν τα ποσοστ του «κμματος» Κασιδιρη μαζ με εκενα των μεγλων κομμτων που συμμετχουν στο κοινοβολιο, δνοντας στους ναζδες να μοναδικ πλεονκτημα.     
Ενδεικτικ της πραγματικς στσης του πολιτικο καθεσττος της χρας υπρ των καταδικασμνων εγκληματιν εναι το τι τους επιτρπεται να διεξγουν ανενχλητοι την πολιτικ τους καμπνια μσα απ τη φυλακ. τσι ο Κασιδιρης μπορε μσα απ το κελ του να στελεχνει το κμμα του με απστρατους αξιωματικος της αστυνομας και του στρατο που συνεχζουν να λαμβνουν τις συντξεις τους, να διεξγει συνδιασκψεις και κομματικ συνδρια (1ο συνδριο), να αρθρογραφε σε εβδομαδιαα βση σε εφημερδες (Ελεθερη ρα), να μιλ σε συγκεντρσεις οπαδν του πως ταν η συγκντρωση-πορεα που καναν πρσφατα στη ΔΕΘ χωρς κανες να τους εμποδσει και χωρς καννα πολιτικ κμμα να ενοχληθε απ’ αυτ. σοι μλιστα επιχερησαν να εμποδσουν ττοιες κινσεις πολιτικς ανωμαλας πολ σντομα πεσαν στη δυσμνεια των κυβερνντων. τσι πατηκε απ τη θση της το Δεκμβρη του 2021 η γενικ γραμματας Αντιεγκληματικς Πολιτικς Σοφα Νικολου, η οποα τον Οκτβρη εχε παρμβει στη διοκηση των φυλακν για να εμποδιστε ο Κασιδιρης να μιλει δημσια και να τοποθετεται μσα απ το κελ του. Η δια εχε βρεθε στο στχαστρο χι μνο του Μητσοτκη αλλ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη σγκρουσ της με τον Κουφοντνα, ταν αρνθηκε να επιτρψει τη μεταγωγ του στον Κορυδαλλ για την οποα ο διος κανε την απεργα πενας.
Ταυτχρονα, μια σειρ δικαστικο που πρωταγωνστησαν στην προσπθεια αθωσης των χιτλερικν χουν αναβαθμιστε. Το Μη του 2021 η εισαγγελας που πρτεινε την αθωση των κατηγορουμνων της ΧΑ, Αδαμαντα Οικονμου, προβιβστηκε σε αντεισαγγελα του ρειου Πγου.
Το πιο κραυγαλο σκνδαλο εναι τι μια λλη δικαστικς, η λυσσασμνη αντισημτρια Μαρινθη Παγουτλη, που ταν δικαστς-εφτης σε μια λλη δκη, εκενη του ναζιστ Κ. Πλερη – συγγραφα του περιβητου αντισημιτικο λβελου «Εβραοι: λη η αλθεια» και μειοψφησε στην πρτη καταδικαστικ απφαση εναντον του, γινε με απφαση της κυβρνησης Μητσοτκη αντιπρεδρος του ρειου Πγου στα τλη Αυγοστου του 2022. Επ κυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δια εχε προαχθε 2 φορς απ το δικαστικ συμβολιο αρχικ σε πρεδρο εφετν και στη συνχεια σε αρεοπαγτισσα χωρς καννα κμμα να διαμαρτυρηθε ττε γι’ αυτ το σκνδαλο, εν επσης αντιπρεδρος του ρειου Πγου εχε γνει επ κυβρνησης Γ. Παπανδρου η πρεδρος του εφετεου που αθωσε τον Πλερη, Ασπασα Καρλλου. να μνα πριν απ το διορισμ της Μ. Παγουτλη απ το υπουργικ συμβολιο, η διακομματικ Δισκεψη των Προδρων της Βουλς, εχε κληθε να εκφρσει γνμη για την επιλογ των αντιπροδρων που θα διορζονταν απ το υπουργικ συμβολιο. Τα ονματα των υποψηφων ταν γνωστ απ ττε στα κμματα που συμμετεχαν στη δισκεψη και καννα δεν διαμαρτυρθηκε. Ιδιατερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κανε τποτα για να εμποδσει τον διορισμ της, αφο ττοιοι δικαστς ταιριζουν στην αντισημιτικ πολιτικ του, αλλ διαμαρτυρθηκε εκ των υστρων και μνο για τις ανγκες της ψευτο-αντιδεξις του εκστρατεας, χωρς να ζητει την καθαρεσ της.
λα τα στοιχεα φωνζουν πως το διακομματικ καθεστς δεν επιθυμε καθλου να εξαλεψει το ναζιστικ καρκνωμα απ τη χρα, κι τι αν δχτηκε να οδηγσει στη δικαιοσνη μερικ προβεβλημνα στελχη τους, αυτ το κανε κυρως για να αντιμετωπσει το θυμ που προκλεσε στον ελληνικ λα η δολοφονα του ηρωικο νεολαου Π. Φσσα καθς και την αντστοιχη πολιτικ πεση της δημοκρατικς Ευρπης. Αλλις δε θα εχαν θεσπσει, σμφωνα με τον ισχοντα ποινικ κδικα, τσο ελαφρις ποινς για τους ναζ-δολοφνους στε σε 2 χρνια λα τα στελχη τους να μπορον να κυκλοφορον ελεθερα. δη χουν αποφυλακιστε με απφαση του δικαστικο συμβουλου τουλχιστο 6 ναζδες (Αρβαντης, Χρυσοβαλντης, Αλεξπουλος, Μχος, Γργος, Ηλιπουλος, Τσακανκας)! Εν ακμα και οι μεγλες θεωρητικ ποινς των 13,5 χρνων στις οποες καταδικστηκαν τα ηγετικ στελχη, στην πρξη μπορον να μετατραπον σε πραγματικ χρνο φυλακς 52 μηνν με τον ποινικ κδικα που διακομματικ με επικεφαλς τον ΣΥΡΙΖΑ εχε διαμορφωθε ταν δικζονταν. Αν αφαιρσει κανες τους 18 μνες προφυλκισης και τους 24 μνες που δη χουν εκτσει μπορον να βρεθον ξω απ τη φυλακ σε λιγτερο απ δο χρνια.
Η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα και η ΟΑΚΚΕ εχαν προειδοποισει στην κινητοποηση τους ξω απ το δικαστριο την ημρα που ανακοινθηκε η καταδικαστικ απφαση απ το Εφετεο για τις μειωμνες ποινς, για το τι η καταδκη δεν απαγρευε τη συμμετοχ των ναζιστν στις εκλογς και καλοσαν σε δυνμωμα της πλης με το σνθημα: η μεγλη μχη με τους ναζιστς εναι μπροστ μας.
Ο χειρισμς του ζητματος απ το επσημο πολιτικ καθεστς μνο σε ενσχυση του ναζισμο μπορε να οδηγσει καθς οι ποιες ποινικς διξεις – στην πραγματικτητα διξεις «για τα μτια» – δε συνοδεονται απ καμα ιδεολογικ-πολιτικ αντιπαρθεση και χωρς την προηγομενη οργανωτικ τους συντριβ. λα αυτ τα πρτου βαθμο πολιτικ πραξικοπματα γνονται μακρι απ το κντρο της πολιτικς ζως εν οι ναζιστς αφνονται να προπαγανδζουν τις θσεις τους χωρς αντλογο. Ιδιατερα μεγλες εναι οι ευθνες της λεγμενης «αριστερς» που συμπλει μαζ τους σε μια σειρ σημαντικ θματα εσωτερικς εξωτερικς πολιτικς (π.χ. εμβολιαστικ, εισβολ της Ρωσας στην Ουκρανα και ενεργειακ περικκλωση της Ευρπης κλπ.)
Καλομε λους τους δημοκρτες και αντιφασστες να καταγγελουν λα αυτ τα πρωτοφαν για δημοκρατικ χρα πραξικοπματα και να απαιτσουν να βγουν εκτς νμου οι ναζιστικς συμμορες, να καθαιρεθε η Μ. Παγουτλη,  να εκκαθαριστε απ τους χιτλερικος ο κρατικς μηχανισμς (αστυνομα, στρατς, δικαιοσνη και εκκλησα).

Αθνα, 15/9/2022